Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Nadine valentínske pečené nanuky

Nadine valentínske pečené nanuky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 g masla
  • 1 lyžica instantnej kávy
  • 170 g hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 300 g cukru
  • 25 g čierneho kakaa
  • 3 vajcia
  • Soľ
  • 75 ml cmaru
Maslový krém
  • 100 g masla
  • 150 g cukru
  • 25 ml vaječného likéru
Poleva a ozdoby
  • 400 g bielej čokolády
  • Ružová poťahovacia hmota
  • Červená potravinárska farba
  • Čerstvé ríbezle

Postup

  1. Cesto – vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a pridáme kávu. V miske si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a cukor. Cmar zmiešame s vajíčkami. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na plech. Pečieme pri 150 stupňov cca 20 minút
  2. Maslový krém – maslo s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme vaječný likér
  3. Upečené a vychladnuté cesto nastrúhame alebo rozdrobíme a zmiešame s maslovým krémom
  4. Formičky na nanuky naplníme bielou čokoládou, ktorú necháme stuhnúť. Potom vlejeme pripravenú plnku a znovu zalejeme bielou čokoládou. Po stuhnutí vyberieme z formy a ozdobíme
Cesto
  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 g masla
  • 1 lyžica instantnej kávy
  • 170 g hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 300 g cukru
  • 25 g čierneho kakaa
  • 3 vajcia
  • Soľ
  • 75 ml cmaru
Maslový krém
  • 100 g masla
  • 150 g cukru
  • 25 ml vaječného likéru
Poleva a ozdoby
  • 400 g bielej čokolády
  • Ružová poťahovacia hmota
  • Červená potravinárska farba
  • Čerstvé ríbezle
  1. Cesto – vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a pridáme kávu. V miske si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a cukor. Cmar zmiešame s vajíčkami. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na plech. Pečieme pri 150 stupňov cca 20 minút
  2. Maslový krém – maslo s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme vaječný likér
  3. Upečené a vychladnuté cesto nastrúhame alebo rozdrobíme a zmiešame s maslovým krémom
  4. Formičky na nanuky naplníme bielou čokoládou, ktorú necháme stuhnúť. Potom vlejeme pripravenú plnku a znovu zalejeme bielou čokoládou. Po stuhnutí vyberieme z formy a ozdobíme