Nadine vanilkovo-čokoládové tartaletky
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 250 g hladkej múky
- 125 g práškového cukru
- 125 g studeného masla
- 1 vajce
- štipka soli
Krém
- 250 ml mlieka
- 40 g žĺtok
- 63 g cukru krupice
- 25 g vanilkového pudingu
- 25 g masla
- 1/2 ks vanilkového lusku
- 100 g masla
- rum
Čokoládová ganáž
- 100 g vysokopercentnej čokolády
- 100 g šľahačky
- 25 g masla
Orechová griláž
- 100 g orechov
- 150 g cukru
- Soľ
Na ozdobenie
- maliny
- jahody
- čučoriedky
- lístky mäty
- jedlé kvety
- karamel
Postup
- Cesto – múku, cukor, maslo a soľ miešame v robote do konzistencie mokrého piesku, potom pridáme vajíčko a už len rýchlo zapracujeme do spojenia
- Necháme chvíľu odpočívať v chlade
- Následne vyvaľkáme, naplníme formičky. Dáme do chladničky na pár minút a potom hneď pečieme cca 10 minút na 180 stupňov
- Krém – z mlieka, pudingu, cukru, žĺtkov a vanilkového lusku a 50g masla uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí vyšľaháme s povoleným maslom a rumom
- Čokoládová ganáž – smotanu zohrejeme spolu s maslom a touto zmesou zalejeme na kúsky nasekanú čokoládu
- Orechová griláž – orechy opečieme v rúre na 150 stupňov cca 8-10 minút
- Z cukru urobime karamel, prisypeme orechy a soľ
- Vylejeme na plech a necháme vychladnúť
- Následne rozmixujeme na požadovanú veľkosť
Cesto
- 250 g hladkej múky
- 125 g práškového cukru
- 125 g studeného masla
- 1 vajce
- štipka soli
Krém
- 250 ml mlieka
- 40 g žĺtok
- 63 g cukru krupice
- 25 g vanilkového pudingu
- 25 g masla
- 1/2 ks vanilkového lusku
- 100 g masla
- rum
Čokoládová ganáž
- 100 g vysokopercentnej čokolády
- 100 g šľahačky
- 25 g masla
Orechová griláž
- 100 g orechov
- 150 g cukru
- Soľ
Na ozdobenie
- maliny
- jahody
- čučoriedky
- lístky mäty
- jedlé kvety
- karamel
- Cesto – múku, cukor, maslo a soľ miešame v robote do konzistencie mokrého piesku, potom pridáme vajíčko a už len rýchlo zapracujeme do spojenia
- Necháme chvíľu odpočívať v chlade
- Následne vyvaľkáme, naplníme formičky. Dáme do chladničky na pár minút a potom hneď pečieme cca 10 minút na 180 stupňov
- Krém – z mlieka, pudingu, cukru, žĺtkov a vanilkového lusku a 50g masla uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí vyšľaháme s povoleným maslom a rumom
- Čokoládová ganáž – smotanu zohrejeme spolu s maslom a touto zmesou zalejeme na kúsky nasekanú čokoládu
- Orechová griláž – orechy opečieme v rúre na 150 stupňov cca 8-10 minút
- Z cukru urobime karamel, prisypeme orechy a soľ
- Vylejeme na plech a necháme vychladnúť
- Následne rozmixujeme na požadovanú veľkosť