Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Nadine vanilkovo-čokoládové tartaletky

Nadine vanilkovo-čokoládové tartaletky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 250 g hladkej múky
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g studeného masla
  • 1 vajce
  • štipka soli
Krém
  • 250 ml mlieka
  • 40 g žĺtok
  • 63 g cukru krupice
  • 25 g vanilkového pudingu
  • 25 g masla
  • 1/2 ks vanilkového lusku
  • 100 g masla
  • rum
Čokoládová ganáž
  • 100 g vysokopercentnej čokolády
  • 100 g šľahačky
  • 25 g masla
Orechová griláž
  • 100 g orechov
  • 150 g cukru
  • Soľ
Na ozdobenie
  • maliny
  • jahody
  • čučoriedky
  • lístky mäty
  • jedlé kvety
  • karamel

Postup

  1. Cesto – múku, cukor, maslo a soľ miešame v robote do konzistencie mokrého piesku, potom pridáme vajíčko a už len rýchlo zapracujeme do spojenia
  2. Necháme chvíľu odpočívať v chlade
  3. Následne vyvaľkáme, naplníme formičky. Dáme do chladničky na pár minút a potom hneď pečieme cca 10 minút na 180 stupňov
  4. Krém –  z mlieka, pudingu, cukru, žĺtkov a vanilkového lusku a 50g masla uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí vyšľaháme s povoleným maslom a rumom
  5. Čokoládová ganáž – smotanu zohrejeme spolu s maslom a touto zmesou zalejeme na kúsky nasekanú čokoládu
  6. Orechová griláž – orechy opečieme v rúre na 150 stupňov cca 8-10 minút
  7. Z cukru urobime karamel, prisypeme orechy a soľ
  8. Vylejeme na plech a necháme vychladnúť
  9. Následne rozmixujeme na požadovanú veľkosť
Cesto
  • 250 g hladkej múky
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g studeného masla
  • 1 vajce
  • štipka soli
Krém
  • 250 ml mlieka
  • 40 g žĺtok
  • 63 g cukru krupice
  • 25 g vanilkového pudingu
  • 25 g masla
  • 1/2 ks vanilkového lusku
  • 100 g masla
  • rum
Čokoládová ganáž
  • 100 g vysokopercentnej čokolády
  • 100 g šľahačky
  • 25 g masla
Orechová griláž
  • 100 g orechov
  • 150 g cukru
  • Soľ
Na ozdobenie
  • maliny
  • jahody
  • čučoriedky
  • lístky mäty
  • jedlé kvety
  • karamel
  1. Cesto – múku, cukor, maslo a soľ miešame v robote do konzistencie mokrého piesku, potom pridáme vajíčko a už len rýchlo zapracujeme do spojenia
  2. Necháme chvíľu odpočívať v chlade
  3. Následne vyvaľkáme, naplníme formičky. Dáme do chladničky na pár minút a potom hneď pečieme cca 10 minút na 180 stupňov
  4. Krém –  z mlieka, pudingu, cukru, žĺtkov a vanilkového lusku a 50g masla uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí vyšľaháme s povoleným maslom a rumom
  5. Čokoládová ganáž – smotanu zohrejeme spolu s maslom a touto zmesou zalejeme na kúsky nasekanú čokoládu
  6. Orechová griláž – orechy opečieme v rúre na 150 stupňov cca 8-10 minút
  7. Z cukru urobime karamel, prisypeme orechy a soľ
  8. Vylejeme na plech a necháme vychladnúť
  9. Následne rozmixujeme na požadovanú veľkosť