Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 150 g cukor práškový
  • 150 g maslo
  • 4 ks vajcia
  • 120 g mleté vlašské orechy
  • 70 g polohrubá múka
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 20 g kakao
Orechová plnka
  • 100 g cukor práškový
  • 200 g vlašské orechy mleté
  • 150 g rum
  • 1 vanilínový cukor
Kakaový krém
  • 100 g cukor kryštálový
  • 1 ks žĺtky
  • 1 ks krémový prášok
  • 300 g mlieko
  • 300 g maslo
  • 40 g kakao
Čokoládová poleva
  • 110 g smotana 33%
  • 130 g čokoláda horká
  • 25 g maslo
Dohotovenie
  • 150 g džem marhuľový alebo ríbezľový

Postup

  1. Korpus

    Maslo necháme zmäknúť, pridáme 70g preosiateho práškového cukor a 4 žĺtky, vymiešame do peny

  2. 4 bielky a 80g práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh
  3. Múku preosejeme, pridáme pomleté vlašské orechy, preosiate kakao, kypriaci prášok, premiešame
  4. Do maslovej peny primiešame zmes múky s orechami a kakaom, nakoniec zľahka vmiešame tuhý bielkový sneh
  5. Rozotrieme na plech pokrytý papierom rozmer 30x30 cm a pri teplote 160 – 180°C pečieme 25 -30 minút
  6. Orechová plnka

    Zomleté orechy krátko opražíme na zvýraznenie chuti, pridáme preosiaty práškový cukor, vanilínový cukor, zalejeme rumom, zamiešame

  7. Rozotrieme na upečený, vychladnutý plát potretý džemom a necháme krátko odstáť
  8. Kakaový krém

    2/3 mlieka, cukor kryštálový, dáme variť

  9. 1/3 mlieka, zlatý klas, žĺtok rozmiešame
  10. Zmes vlejeme do vriaceho mlieka, uvaríme základný žĺtkový krém (puding)
  11. Krém za občasného premiešania vychladíme, môžeme priamo v stroji, aby sa nám neurobili hrudky a kôra na povrchu
  12. Do vychladnutého krému zašľaháme maslo, vznikne hladký krém
  13. Dochutíme preosiatym kakaom a rozotrieme na orechovú náplň, zahladíme
  14. Necháme stuhnúť a polejeme čokoládou, vhodne dozdobíme
  15. Čokoládová poleva

    Čokoládu nahrejeme, pridáme smotanu a maslo. Dôkladne vymiešame, aby bola lesklá, nešľaháme!

Ingrediencie

Korpus
  • 150 g cukor práškový
  • 150 g maslo
  • 4 ks vajcia
  • 120 g mleté vlašské orechy
  • 70 g polohrubá múka
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 20 g kakao
Orechová plnka
  • 100 g cukor práškový
  • 200 g vlašské orechy mleté
  • 150 g rum
  • 1 vanilínový cukor
Kakaový krém
  • 100 g cukor kryštálový
  • 1 ks žĺtky
  • 1 ks krémový prášok
  • 300 g mlieko
  • 300 g maslo
  • 40 g kakao
Čokoládová poleva
  • 110 g smotana 33%
  • 130 g čokoláda horká
  • 25 g maslo
Dohotovenie
  • 150 g džem marhuľový alebo ríbezľový

Postup

  1. Korpus

    Maslo necháme zmäknúť, pridáme 70g preosiateho práškového cukor a 4 žĺtky, vymiešame do peny

  2. 4 bielky a 80g práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh
  3. Múku preosejeme, pridáme pomleté vlašské orechy, preosiate kakao, kypriaci prášok, premiešame
  4. Do maslovej peny primiešame zmes múky s orechami a kakaom, nakoniec zľahka vmiešame tuhý bielkový sneh
  5. Rozotrieme na plech pokrytý papierom rozmer 30x30 cm a pri teplote 160 – 180°C pečieme 25 -30 minút
  6. Orechová plnka

    Zomleté orechy krátko opražíme na zvýraznenie chuti, pridáme preosiaty práškový cukor, vanilínový cukor, zalejeme rumom, zamiešame

  7. Rozotrieme na upečený, vychladnutý plát potretý džemom a necháme krátko odstáť
  8. Kakaový krém

    2/3 mlieka, cukor kryštálový, dáme variť

  9. 1/3 mlieka, zlatý klas, žĺtok rozmiešame
  10. Zmes vlejeme do vriaceho mlieka, uvaríme základný žĺtkový krém (puding)
  11. Krém za občasného premiešania vychladíme, môžeme priamo v stroji, aby sa nám neurobili hrudky a kôra na povrchu
  12. Do vychladnutého krému zašľaháme maslo, vznikne hladký krém
  13. Dochutíme preosiatym kakaom a rozotrieme na orechovú náplň, zahladíme
  14. Necháme stuhnúť a polejeme čokoládou, vhodne dozdobíme
  15. Čokoládová poleva

    Čokoládu nahrejeme, pridáme smotanu a maslo. Dôkladne vymiešame, aby bola lesklá, nešľaháme!