Pečené nanuky na rozlúčku so slobodou od Katky
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 1 vajce
- 50g mleté mandle
- 55g kakao
- 1 malá lyžička instantnej kávy
- 200g hladká špaldová múka
- 1 malá lyžička prášok do pečiva
- ½ lyžičky sóda bikarbóna
- 120g maslo izbovej teploty
- 150g cukor práškový
- 1 malá lyžička vanilkový extrakt
Obter
- 400g horká čokoláda
- 1PL olivový olej
- 200g ruby čokolády
- 200g karamelovej čokolády
Arašidová náplň
- 250ml šľahačková smotana
- 120ml mandľové mlieko
- 140g velvet karamel čokoláda
- 40g práškový cukor
- 60g mleté arašidy nesolené
- 20g celé arašidy nesolené
- 1PL prášková želatína
- 200g arašidová pasta
- Upečené nadrvené čokoládové keksíky
Ozdoby
- 3ks Čerstvé jahody
- 9ks čerstvé čučoriedky
- 3 strapce čerstvé ríbezle
- 20g lyofilizované dračie ovocie
- Jedlé kvety
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Keksíky pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes.
- Rozvaľkáme medzi silikónovými podložkami.
- Vykrojíme si kolieska asi cca 12ks a z ostatku vyrežeme spodný plát pod nanuky.
- Pečieme asi 7 minút na 180 stupňov.
- Potom si pripravíme náplň do nanukov.
- Do hrnca nalejeme šľahačku a do nej nasypeme želatínu.
- Necháme ju zmäknúť a potom ju v šľahačke zahrejeme.
- Horúcu zmes dáme do šľahača, pridáme čokoládu a vyšľaháme do hladka.
- Potom pridáme mlieko, cukor, arašidovú pastu, nadrvené arašidy.
- Po upečení necháme vychladnúť a medzitým môžeme naplniť formu.
- Zmes nalejeme do foriem, ktoré sme si jemne vymastili.
- Vložíme paličky a do každého nanuka ešte vložíme nadrvené keksíky.
- Dáme schladiť.
- Medzitým si pripravíme ozdoby, ktoré budeme potrebovať na ozdobenie.
- Použijeme modelovaciu hmotu, čokoládu, vykrajovačky a formičky.
- Nachystáme si aj ovocie a servírovací podnos.
- Pripravíme si čokoládu, do ktorej budeme nanuky namáčať.
- Zohrejeme ju dáme do nej trošku oleja a zamrznutý nanuk po jednom omočíme a odložíme na papier na pečenie.
- Potom už len dozdobíme pripravenými ozdobami.
Korpus
- 1 vajce
- 50g mleté mandle
- 55g kakao
- 1 malá lyžička instantnej kávy
- 200g hladká špaldová múka
- 1 malá lyžička prášok do pečiva
- ½ lyžičky sóda bikarbóna
- 120g maslo izbovej teploty
- 150g cukor práškový
- 1 malá lyžička vanilkový extrakt
Obter
- 400g horká čokoláda
- 1PL olivový olej
- 200g ruby čokolády
- 200g karamelovej čokolády
Arašidová náplň
- 250ml šľahačková smotana
- 120ml mandľové mlieko
- 140g velvet karamel čokoláda
- 40g práškový cukor
- 60g mleté arašidy nesolené
- 20g celé arašidy nesolené
- 1PL prášková želatína
- 200g arašidová pasta
- Upečené nadrvené čokoládové keksíky
Ozdoby
- 3ks Čerstvé jahody
- 9ks čerstvé čučoriedky
- 3 strapce čerstvé ríbezle
- 20g lyofilizované dračie ovocie
- Jedlé kvety
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Keksíky pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes.
- Rozvaľkáme medzi silikónovými podložkami.
- Vykrojíme si kolieska asi cca 12ks a z ostatku vyrežeme spodný plát pod nanuky.
- Pečieme asi 7 minút na 180 stupňov.
- Potom si pripravíme náplň do nanukov.
- Do hrnca nalejeme šľahačku a do nej nasypeme želatínu.
- Necháme ju zmäknúť a potom ju v šľahačke zahrejeme.
- Horúcu zmes dáme do šľahača, pridáme čokoládu a vyšľaháme do hladka.
- Potom pridáme mlieko, cukor, arašidovú pastu, nadrvené arašidy.
- Po upečení necháme vychladnúť a medzitým môžeme naplniť formu.
- Zmes nalejeme do foriem, ktoré sme si jemne vymastili.
- Vložíme paličky a do každého nanuka ešte vložíme nadrvené keksíky.
- Dáme schladiť.
- Medzitým si pripravíme ozdoby, ktoré budeme potrebovať na ozdobenie.
- Použijeme modelovaciu hmotu, čokoládu, vykrajovačky a formičky.
- Nachystáme si aj ovocie a servírovací podnos.
- Pripravíme si čokoládu, do ktorej budeme nanuky namáčať.
- Zohrejeme ju dáme do nej trošku oleja a zamrznutý nanuk po jednom omočíme a odložíme na papier na pečenie.
- Potom už len dozdobíme pripravenými ozdobami.