Perníková chalúpka s láskavými motívmi podľa Ľuba
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 550 g hladkej múky
- 225 g práškového cukru
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžica perníkového korenia
- 175 g medu
- 3 vajcia
- žĺtok na potretie
Bielková glazúra
- 150 až 230 g práškového cukru
- 1 bielko
- trocha citrónovej šťavy
- lyžička solamylu
Postup
- Múku, cukor preosejeme cez sitko do nádoby
- Pridáme tekutý med, ak je príliš tuhý jemne ho nahrejeme
- Pridáme vajíčka, sódu bikarbónu, perníkové korenie a vypracujeme hladké cesto
- Pečieme na 170 °C podľa hrúbky
- Ihneď po vybratí z rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom
- Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
- 2 – 3 x preosiaty práškový cukor zmiešame metličkou so zvyšnými surovinam. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme
Cesto
- 550 g hladkej múky
- 225 g práškového cukru
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžica perníkového korenia
- 175 g medu
- 3 vajcia
- žĺtok na potretie
Bielková glazúra
- 150 až 230 g práškového cukru
- 1 bielko
- trocha citrónovej šťavy
- lyžička solamylu
- Múku, cukor preosejeme cez sitko do nádoby
- Pridáme tekutý med, ak je príliš tuhý jemne ho nahrejeme
- Pridáme vajíčka, sódu bikarbónu, perníkové korenie a vypracujeme hladké cesto
- Pečieme na 170 °C podľa hrúbky
- Ihneď po vybratí z rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom
- Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
- 2 – 3 x preosiaty práškový cukor zmiešame metličkou so zvyšnými surovinam. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme