Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Pomarančovo-tvarohová bábovka podľa Ingy

Pomarančovo-tvarohová bábovka podľa Ingy

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 120g maslo
  • 200g trstinový cukor (+50g na karamelizované orechy)
  • Štipka soli
  • 2 čajové lyžičky kôry z bio pomaranča
  • 4 vajíčka
  • pomarančový likér podľa chuti
  • 220g tvaroh
  • 220g muka špaldová hladká
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 50g pekanové orechy
  • 5 bio pomaranče
  • 100g pomarančová šťava
  • 30g kryštálového cukru
  • 2.5g pektín
Na ozdobenie
  • pomaranče
  • jedlé kvety

Postup

  1. Najskôr skaramelizujeme orechy s cukrom. Skaramelizované necháme vychladnúť na papieri na pečenie a nasekáme na menšie kúsky
  2. Maslo vyšľaháme s cukrom, pomarančovou kôrou do svetlej peny. Postupne pridáme žĺtka s likérom, za každým dobre prešľaháme
  3. Potom pridáme tvaroh, prešľaháme
  4. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Všetko zamiešame do cesta
  5. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a karamelizované orechy. Nalejeme do formy a pečieme cca 45min. na 190-200 stupňov
  6. Kým sa pečie bábovka, pripravíme si želé. Pomarančovú šťavu zohrejeme, pridáme cukor s pektínom a prevaríme. Odstavíme to z ohňa a necháme vychladnúť
  7. Natrieme na bábovku a ozdobíme pomarančom a jedlými kvetmi
Cesto
  • 120g maslo
  • 200g trstinový cukor (+50g na karamelizované orechy)
  • Štipka soli
  • 2 čajové lyžičky kôry z bio pomaranča
  • 4 vajíčka
  • pomarančový likér podľa chuti
  • 220g tvaroh
  • 220g muka špaldová hladká
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 50g pekanové orechy
  • 5 bio pomaranče
  • 100g pomarančová šťava
  • 30g kryštálového cukru
  • 2.5g pektín
Na ozdobenie
  • pomaranče
  • jedlé kvety
  1. Najskôr skaramelizujeme orechy s cukrom. Skaramelizované necháme vychladnúť na papieri na pečenie a nasekáme na menšie kúsky
  2. Maslo vyšľaháme s cukrom, pomarančovou kôrou do svetlej peny. Postupne pridáme žĺtka s likérom, za každým dobre prešľaháme
  3. Potom pridáme tvaroh, prešľaháme
  4. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Všetko zamiešame do cesta
  5. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a karamelizované orechy. Nalejeme do formy a pečieme cca 45min. na 190-200 stupňov
  6. Kým sa pečie bábovka, pripravíme si želé. Pomarančovú šťavu zohrejeme, pridáme cukor s pektínom a prevaríme. Odstavíme to z ohňa a necháme vychladnúť
  7. Natrieme na bábovku a ozdobíme pomarančom a jedlými kvetmi