Púpavová bábovka
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 200g masla
- 150g práškového cukru
- 250g jemného tvarohu
- 1 čl vanilkového extraktu
- 3 vajcia
- 150g hladkej múky
- 150g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1,5 dl šľahačky podľa potreby
- 2 pl kakaa
- Cca 100g opečených lieskových orechov
- 8 ks púpavové kvety
- 350g kryštálového cukru na karamel
Ozdoba
- opečené lieskové orechy
- púpava
- fhysalis
- práškový cukor
- zlatý jedlý prach
Postup
- Maslo, vajcia a tvaroh vyberieme z chladničky asi 1 hod. pred pečením
- Zapneme rúru na 180 stupňov
- Ak nemáme opečené lieskové orechy, dáme ich na panvicu opekať
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do svetlej peny, pridáme vajcia postupne jedno po druhom
- Sledujeme orechy
- Do už urobenej zmesi pridáme vanilkový extrakt a tvaroh. Dobre premiešame
- Pridáme preosiate múky spolu s práškom do pečiva a podľa hustoty pridávame asi 50ml šľahačky
- Pomelieme časť lieskových orechov a vysypeme vymastenú formu, zvyšok môžeme vysypať do cesta, pridáme púpavové lupienky kvetov a zamiešame
- Asi v 50ml zohriatej šľahačky rozmiešame 2 pol. lyžice kakaa
- Do cukrárskeho vrecka dáme asi 2/3 cesta a do zvyšku cesta zamiešame kakao, ktoré dáme tiež do druhého cukrárskeho vrecka
- Vytláčame do formy podľa svojho uváženia
- Dáme piecť asi na 45 min.
- Do vhodného hrnca si nasypeme kryštálový cukor a urobíme karamel, z ktorého robíme karamelové vlasy a do zvyšného namáčame lieskové orechy na ozdobenie
Cesto
- 200g masla
- 150g práškového cukru
- 250g jemného tvarohu
- 1 čl vanilkového extraktu
- 3 vajcia
- 150g hladkej múky
- 150g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1,5 dl šľahačky podľa potreby
- 2 pl kakaa
- Cca 100g opečených lieskových orechov
- 8 ks púpavové kvety
- 350g kryštálového cukru na karamel
Ozdoba
- opečené lieskové orechy
- púpava
- fhysalis
- práškový cukor
- zlatý jedlý prach
- Maslo, vajcia a tvaroh vyberieme z chladničky asi 1 hod. pred pečením
- Zapneme rúru na 180 stupňov
- Ak nemáme opečené lieskové orechy, dáme ich na panvicu opekať
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do svetlej peny, pridáme vajcia postupne jedno po druhom
- Sledujeme orechy
- Do už urobenej zmesi pridáme vanilkový extrakt a tvaroh. Dobre premiešame
- Pridáme preosiate múky spolu s práškom do pečiva a podľa hustoty pridávame asi 50ml šľahačky
- Pomelieme časť lieskových orechov a vysypeme vymastenú formu, zvyšok môžeme vysypať do cesta, pridáme púpavové lupienky kvetov a zamiešame
- Asi v 50ml zohriatej šľahačky rozmiešame 2 pol. lyžice kakaa
- Do cukrárskeho vrecka dáme asi 2/3 cesta a do zvyšku cesta zamiešame kakao, ktoré dáme tiež do druhého cukrárskeho vrecka
- Vytláčame do formy podľa svojho uváženia
- Dáme piecť asi na 45 min.
- Do vhodného hrnca si nasypeme kryštálový cukor a urobíme karamel, z ktorého robíme karamelové vlasy a do zvyšného namáčame lieskové orechy na ozdobenie