Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Pusinková Red Velvet torta podľa Julky

Pusinková Red Velvet torta podľa Julky

Popis

Ingrediencie

Cesto
    (x2 pretože budeme piecť viac korpusov)
  • 175 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 160 g kryštálový cukru
  • 200 ml kyslého mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • 1,5 čl červeného potravinárskeho farbiva
  • 1 pl octu
  • 1 pl holandského kakaa
  • 1/2 čl vanilky
  • Čučoriedkový likér na poliatie cesta
Krém
  • 750g mascarpone
  • 150 ml šľahačky
  • 250g jemného tvarohu
  • Trošku z vanilkového lusku
  • Práškový cukor podľa chuti
  • 250g mrazeného ovocia
  • 50g kryštálového cukru
  • 2dcl griotky
Na ozdobenie - Pusinky
  • 4 kusy bielka
  • 250g kryštálového cukru
  • Jahody
  • Čučoriedky

Postup

  1. V miske najprv vymiešame vajíčka s cukrom. Keď nám vznikne bledá pena, pridáme kyslé mlieko (v ktorom zmiešame potravinárske farbivo) a olej
  2. Do cesta preosejeme múku a kakao. Pridáme vanilku a na malých otáčkach vyšľaháme
  3. Nakoniec si do malého pohárika pridáme lyžicu octu so sódou. Počkáme kým zreagujú a prilejeme do cesta
  4. Vymiešané cesto nalejeme do dvoch foriem, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch približne 25 - 30minút, alebo kým nie je špáradlo po pichnutí do stredu korpusu úplne suché
  5. Korpusy necháme vychladnúť
  6. V kuchynskom robote vymiešame krém. Mascarpone by malo mať teplotu cca 16 stupňov a podobne aj všetky ingrediencie
  7. Približne 2/3 krému naplníme tortu. Zvyšnú časť krému potrieme vonkajšie strany torty
  8. Do stredu torty budeme pridávať skramelizované ovocie, ktoré pripravíme nasledovne: necháme rozpustiť cukor, po rozpustení pridáme ovocie a zalejeme griotkou. Počkáme kým sa ovocie pekne nerozpustí a necháme vychladnúť
  9. PUSINKY - Bielka s cukrom miešame (nešľaháme) v miske vo vodnom kúpeli do rozpustenia cukru. Potom teplú hmotu prelejeme do šľahača. Chvíľu šľaháme na nižších otáčkach, potom na maximálných cca 10 minút, kým nemáme tuhý sneh
  10. V závere môžeme pridať pár kvapiek potravinárskej červenej farby a krátko prešľaháme
  11. Sneh preložíme do zdobiaceho vrecka s ozdobným nadstavcom a robíme srdiečka na plech vystlaný papierom na pečenie
  12. Pečivo sušíme pri teplote cca 110-120 stupňov cca na 15min a potom stiahneme rúru na 50 stupňov a sušíme ďalších 15-20min., potom ho necháme ešte chvíľu vo vypnutej pootvorenej rúre. Rúru počas pečenia neotvárame
  13. Po vychladnutí tortu zdobíme
Cesto
    (x2 pretože budeme piecť viac korpusov)
  • 175 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 160 g kryštálový cukru
  • 200 ml kyslého mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • 1,5 čl červeného potravinárskeho farbiva
  • 1 pl octu
  • 1 pl holandského kakaa
  • 1/2 čl vanilky
  • Čučoriedkový likér na poliatie cesta
Krém
  • 750g mascarpone
  • 150 ml šľahačky
  • 250g jemného tvarohu
  • Trošku z vanilkového lusku
  • Práškový cukor podľa chuti
  • 250g mrazeného ovocia
  • 50g kryštálového cukru
  • 2dcl griotky
Na ozdobenie - Pusinky
  • 4 kusy bielka
  • 250g kryštálového cukru
  • Jahody
  • Čučoriedky
  1. V miske najprv vymiešame vajíčka s cukrom. Keď nám vznikne bledá pena, pridáme kyslé mlieko (v ktorom zmiešame potravinárske farbivo) a olej
  2. Do cesta preosejeme múku a kakao. Pridáme vanilku a na malých otáčkach vyšľaháme
  3. Nakoniec si do malého pohárika pridáme lyžicu octu so sódou. Počkáme kým zreagujú a prilejeme do cesta
  4. Vymiešané cesto nalejeme do dvoch foriem, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch približne 25 - 30minút, alebo kým nie je špáradlo po pichnutí do stredu korpusu úplne suché
  5. Korpusy necháme vychladnúť
  6. V kuchynskom robote vymiešame krém. Mascarpone by malo mať teplotu cca 16 stupňov a podobne aj všetky ingrediencie
  7. Približne 2/3 krému naplníme tortu. Zvyšnú časť krému potrieme vonkajšie strany torty
  8. Do stredu torty budeme pridávať skramelizované ovocie, ktoré pripravíme nasledovne: necháme rozpustiť cukor, po rozpustení pridáme ovocie a zalejeme griotkou. Počkáme kým sa ovocie pekne nerozpustí a necháme vychladnúť
  9. PUSINKY - Bielka s cukrom miešame (nešľaháme) v miske vo vodnom kúpeli do rozpustenia cukru. Potom teplú hmotu prelejeme do šľahača. Chvíľu šľaháme na nižších otáčkach, potom na maximálných cca 10 minút, kým nemáme tuhý sneh
  10. V závere môžeme pridať pár kvapiek potravinárskej červenej farby a krátko prešľaháme
  11. Sneh preložíme do zdobiaceho vrecka s ozdobným nadstavcom a robíme srdiečka na plech vystlaný papierom na pečenie
  12. Pečivo sušíme pri teplote cca 110-120 stupňov cca na 15min a potom stiahneme rúru na 50 stupňov a sušíme ďalších 15-20min., potom ho necháme ešte chvíľu vo vypnutej pootvorenej rúre. Rúru počas pečenia neotvárame
  13. Po vychladnutí tortu zdobíme