Radostný výkrik inšpirovaný Gordanou Glass
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 5 vajec
- 200 g kr. cukor
- 150 g hladkej + polohrubá múka x 2
- 50 g pistácií
- 5 cl oleja
- 5 cl vody + ½ prášku do pečiva
Cesto 2 (4x)
- 4 vajcia
- 160 g kr. cukor
- 110 g múky
- 50 g pistácií
- 0,5 l voda
- 5 cl vody
- 5 cl oleja
- ½ prášku do pečiva
Cesto 3 (3x)
- 3 vajcia
- 120 g kryštálový cukor
- 80 g múky
- 40 g pistácií
- 4 cl vody
- 4 cl oleja
- ½ prášku do pečiva
Plnka
- 1 l mlieka
- 3 pudingové prášky
- 2 vanilkové lusky
- 300 g bielej čokolády
- 500 g práškového cukru
- 1,5 kg masla
- 1 l malinového pyré
- Agar
Swiss
- 330 g bielka
- 540 g kryštálového cukru
- 750 g masla
Postup
- Žĺtka s polovicou cukru vyšľaháme do peny. Pridáme vodu a olej, zašľaháme, postupne zapracujeme múku s pistáciami a práškom do pečiva. Zľahka zapracujeme sneh, ktorý sme si pripravili s druhou polovicou cukru
- Týmto spôsobom si pripravíme všetky korpusy. Upečieme si 3 korpusy veľkosti 24 cm, 3 korpusy veľkosti 20 cm, 3 korpusy veľkosti 16 cm
- Plnka - maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Z mlieka, zlatého klasu, vanilkového lúsku a vanilkového cukru si uvaríme krém. Vychladnutý ho postupne pridávame do vyšľahaného masla, nakoniec pridáme roztopenú čokoládu
- Malinové pyré privedieme do varu, pridáme agar a prevaríme. Zmes vylejeme na plech a necháme ju stuhnúť
- Vychladnuté korpusy plníme vanilkovou plnkou. Korpus potrieme plnkou, na krém dáme malinové želé a znova dáme plnku. Takto opakujeme až pokiaľ nenaplníme všetky korpusy
- Tortu vyskladáme nasledovne - na spodu budú korpusy veľkosti 24 cm, dáme výstuže, potom dáme korpusy veľkosti 20 cm, opäť dáme výstuže a napokon korpusy veľkosti 16 cm. Tortu obtrieme swiss krémom a ozdobíme ozdobami z isomaltu a jedlým zlatom
- Swiss krém - bielka vymiešame nad parou s cukrom, zmes vyšľaháme do vychladnutia a pridáme maslo, ktoré znova zašľaháme
Cesto
- 5 vajec
- 200 g kr. cukor
- 150 g hladkej + polohrubá múka x 2
- 50 g pistácií
- 5 cl oleja
- 5 cl vody + ½ prášku do pečiva
Cesto 2 (4x)
- 4 vajcia
- 160 g kr. cukor
- 110 g múky
- 50 g pistácií
- 0,5 l voda
- 5 cl vody
- 5 cl oleja
- ½ prášku do pečiva
Cesto 3 (3x)
- 3 vajcia
- 120 g kryštálový cukor
- 80 g múky
- 40 g pistácií
- 4 cl vody
- 4 cl oleja
- ½ prášku do pečiva
Plnka
- 1 l mlieka
- 3 pudingové prášky
- 2 vanilkové lusky
- 300 g bielej čokolády
- 500 g práškového cukru
- 1,5 kg masla
- 1 l malinového pyré
- Agar
Swiss
- 330 g bielka
- 540 g kryštálového cukru
- 750 g masla
- Žĺtka s polovicou cukru vyšľaháme do peny. Pridáme vodu a olej, zašľaháme, postupne zapracujeme múku s pistáciami a práškom do pečiva. Zľahka zapracujeme sneh, ktorý sme si pripravili s druhou polovicou cukru
- Týmto spôsobom si pripravíme všetky korpusy. Upečieme si 3 korpusy veľkosti 24 cm, 3 korpusy veľkosti 20 cm, 3 korpusy veľkosti 16 cm
- Plnka - maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Z mlieka, zlatého klasu, vanilkového lúsku a vanilkového cukru si uvaríme krém. Vychladnutý ho postupne pridávame do vyšľahaného masla, nakoniec pridáme roztopenú čokoládu
- Malinové pyré privedieme do varu, pridáme agar a prevaríme. Zmes vylejeme na plech a necháme ju stuhnúť
- Vychladnuté korpusy plníme vanilkovou plnkou. Korpus potrieme plnkou, na krém dáme malinové želé a znova dáme plnku. Takto opakujeme až pokiaľ nenaplníme všetky korpusy
- Tortu vyskladáme nasledovne - na spodu budú korpusy veľkosti 24 cm, dáme výstuže, potom dáme korpusy veľkosti 20 cm, opäť dáme výstuže a napokon korpusy veľkosti 16 cm. Tortu obtrieme swiss krémom a ozdobíme ozdobami z isomaltu a jedlým zlatom
- Swiss krém - bielka vymiešame nad parou s cukrom, zmes vyšľaháme do vychladnutia a pridáme maslo, ktoré znova zašľaháme