Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Radostný výkrik inšpirovaný Gordanou Glass

Radostný výkrik inšpirovaný Gordanou Glass

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 5 vajec
  • 200 g kr. cukor
  • 150 g hladkej + polohrubá múka x 2
  • 50 g pistácií
  • 5 cl oleja
  • 5 cl vody + ½ prášku do pečiva
Cesto 2 (4x)
  • 4 vajcia
  • 160 g kr. cukor
  • 110 g múky
  • 50 g pistácií
  • 0,5 l voda
  • 5 cl vody
  • 5 cl oleja
  • ½ prášku do pečiva
Cesto 3 (3x)
  • 3 vajcia
  • 120 g kryštálový cukor
  • 80 g múky
  • 40 g pistácií
  • 4 cl vody
  • 4 cl oleja
  • ½ prášku do pečiva
Plnka
  • 1 l mlieka
  • 3 pudingové prášky
  • 2 vanilkové lusky
  • 300 g bielej čokolády
  • 500 g práškového cukru
  • 1,5 kg masla
  • 1 l malinového pyré
  • Agar
Swiss
  • 330 g bielka
  • 540 g kryštálového cukru
  • 750 g masla

Postup

  1. Žĺtka s polovicou cukru vyšľaháme do peny. Pridáme vodu a olej, zašľaháme, postupne zapracujeme múku s pistáciami a práškom do pečiva. Zľahka zapracujeme sneh, ktorý sme si pripravili s druhou polovicou cukru
  2. Týmto spôsobom si pripravíme všetky korpusy. Upečieme si 3 korpusy veľkosti 24 cm, 3 korpusy veľkosti 20 cm, 3 korpusy veľkosti 16 cm
  3. Plnka - maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Z mlieka, zlatého klasu, vanilkového lúsku a vanilkového cukru si uvaríme krém. Vychladnutý ho postupne pridávame do vyšľahaného masla, nakoniec pridáme roztopenú čokoládu
  4. Malinové pyré privedieme do varu, pridáme agar a prevaríme. Zmes vylejeme na plech a necháme ju stuhnúť
  5. Vychladnuté korpusy plníme vanilkovou plnkou. Korpus potrieme plnkou, na krém dáme malinové želé a znova dáme plnku. Takto opakujeme až pokiaľ nenaplníme všetky korpusy
  6. Tortu vyskladáme nasledovne - na spodu budú korpusy veľkosti 24 cm, dáme výstuže, potom dáme korpusy veľkosti 20 cm, opäť dáme výstuže a napokon korpusy veľkosti 16 cm. Tortu obtrieme swiss krémom a ozdobíme ozdobami z isomaltu a jedlým zlatom
  7. Swiss krém - bielka vymiešame nad parou s cukrom, zmes vyšľaháme do vychladnutia a pridáme maslo, ktoré znova zašľaháme
Cesto
  • 5 vajec
  • 200 g kr. cukor
  • 150 g hladkej + polohrubá múka x 2
  • 50 g pistácií
  • 5 cl oleja
  • 5 cl vody + ½ prášku do pečiva
Cesto 2 (4x)
  • 4 vajcia
  • 160 g kr. cukor
  • 110 g múky
  • 50 g pistácií
  • 0,5 l voda
  • 5 cl vody
  • 5 cl oleja
  • ½ prášku do pečiva
Cesto 3 (3x)
  • 3 vajcia
  • 120 g kryštálový cukor
  • 80 g múky
  • 40 g pistácií
  • 4 cl vody
  • 4 cl oleja
  • ½ prášku do pečiva
Plnka
  • 1 l mlieka
  • 3 pudingové prášky
  • 2 vanilkové lusky
  • 300 g bielej čokolády
  • 500 g práškového cukru
  • 1,5 kg masla
  • 1 l malinového pyré
  • Agar
Swiss
  • 330 g bielka
  • 540 g kryštálového cukru
  • 750 g masla
  1. Žĺtka s polovicou cukru vyšľaháme do peny. Pridáme vodu a olej, zašľaháme, postupne zapracujeme múku s pistáciami a práškom do pečiva. Zľahka zapracujeme sneh, ktorý sme si pripravili s druhou polovicou cukru
  2. Týmto spôsobom si pripravíme všetky korpusy. Upečieme si 3 korpusy veľkosti 24 cm, 3 korpusy veľkosti 20 cm, 3 korpusy veľkosti 16 cm
  3. Plnka - maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Z mlieka, zlatého klasu, vanilkového lúsku a vanilkového cukru si uvaríme krém. Vychladnutý ho postupne pridávame do vyšľahaného masla, nakoniec pridáme roztopenú čokoládu
  4. Malinové pyré privedieme do varu, pridáme agar a prevaríme. Zmes vylejeme na plech a necháme ju stuhnúť
  5. Vychladnuté korpusy plníme vanilkovou plnkou. Korpus potrieme plnkou, na krém dáme malinové želé a znova dáme plnku. Takto opakujeme až pokiaľ nenaplníme všetky korpusy
  6. Tortu vyskladáme nasledovne - na spodu budú korpusy veľkosti 24 cm, dáme výstuže, potom dáme korpusy veľkosti 20 cm, opäť dáme výstuže a napokon korpusy veľkosti 16 cm. Tortu obtrieme swiss krémom a ozdobíme ozdobami z isomaltu a jedlým zlatom
  7. Swiss krém - bielka vymiešame nad parou s cukrom, zmes vyšľaháme do vychladnutia a pridáme maslo, ktoré znova zašľaháme