Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Rodný dom Ľudovíta Štúra podľa Adely

Rodný dom Ľudovíta Štúra podľa Adely

Popis

Ingrediencie

Medové cesto pomarančové
  • 350 g hladkej múky
  • 50 g mandľovej múky
  • 125 g masla
  • 2 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 125 g medu
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • 1 PL perníkového korenia
  • 20 g strúhanej pomarančovej kôry
  • 10 g strúhanej citrónovej kôry

Postup

  1. Hladkú, mandľovú múku a cukor preosejeme, pridáme sypké zložky koreniny, sódu bikarbónu, strúhanú pomarančovú a citrónovú kôru a premiešame
  2. Pridáme mierne nahriaty med, premiešame
  3. Pridáme nakrájané maslo a vajcia
  4. Vypracované cesto necháme zabalené odležať 24 hod
  5. Po odležaní vyvaľkáme na plát hrubý 3 – 5 mm, vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na vymastený plech, alebo mastný papier
  6. Pečieme 5 - 7 min pri teplote 220 -230 °C do svetlohnedej farby, teplovzdušná rúra 170 °C
  7. Po upečení ešte teplé potrieme rozšľahaným žĺtkom
  8. Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
Medové cesto pomarančové
  • 350 g hladkej múky
  • 50 g mandľovej múky
  • 125 g masla
  • 2 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 125 g medu
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • 1 PL perníkového korenia
  • 20 g strúhanej pomarančovej kôry
  • 10 g strúhanej citrónovej kôry
  1. Hladkú, mandľovú múku a cukor preosejeme, pridáme sypké zložky koreniny, sódu bikarbónu, strúhanú pomarančovú a citrónovú kôru a premiešame
  2. Pridáme mierne nahriaty med, premiešame
  3. Pridáme nakrájané maslo a vajcia
  4. Vypracované cesto necháme zabalené odležať 24 hod
  5. Po odležaní vyvaľkáme na plát hrubý 3 – 5 mm, vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na vymastený plech, alebo mastný papier
  6. Pečieme 5 - 7 min pri teplote 220 -230 °C do svetlohnedej farby, teplovzdušná rúra 170 °C
  7. Po upečení ešte teplé potrieme rozšľahaným žĺtkom
  8. Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou