Slovenská drevenica od Janette
Popis
Ingrediencie
Vianočné perníky
- 4 vajcia
- 125 g roztopeného masla
- 6 lyžíc tekutého medu
- 250 g práškového cukru
- 1 lyžica sódy
- 650 g hladkej múky
- 1 perníkové korenie
- vajíčko na potretie
- kokos
- mleté vlašské orechy
Bielková glazúra
- 1 bielko
- 150 g práškový cukor
- citrónová šťava – pár kvapiek
Postup
- Všetko zmiešame, cesto minimálne na polhodinu dáme do chladničky
- Vykrojíme, potrieme vajíčkom so štipkou soli, pečieme na 170°C
- Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
- Cukor preosejeme minimálne 3 x a spolu s bielkami miešame do hustej peny. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme
Vianočné perníky
- 4 vajcia
- 125 g roztopeného masla
- 6 lyžíc tekutého medu
- 250 g práškového cukru
- 1 lyžica sódy
- 650 g hladkej múky
- 1 perníkové korenie
- vajíčko na potretie
- kokos
- mleté vlašské orechy
Bielková glazúra
- 1 bielko
- 150 g práškový cukor
- citrónová šťava – pár kvapiek
- Všetko zmiešame, cesto minimálne na polhodinu dáme do chladničky
- Vykrojíme, potrieme vajíčkom so štipkou soli, pečieme na 170°C
- Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
- Cukor preosejeme minimálne 3 x a spolu s bielkami miešame do hustej peny. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme