Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Slovenská drevenica od Janette

Slovenská drevenica od Janette

Popis

Ingrediencie

Vianočné perníky
  • 4 vajcia
  • 125 g roztopeného masla
  • 6 lyžíc tekutého medu
  • 250 g práškového cukru
  • 1 lyžica sódy
  • 650 g hladkej múky
  • 1 perníkové korenie
  • vajíčko na potretie
  • kokos
  • mleté vlašské orechy
Bielková glazúra
  • 1 bielko
  • 150 g práškový cukor
  • citrónová šťava – pár kvapiek

Postup

  1. Všetko zmiešame, cesto minimálne na polhodinu dáme do chladničky
  2. Vykrojíme, potrieme vajíčkom so štipkou soli, pečieme na 170°C
  3. Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
  4. Cukor preosejeme minimálne 3 x a spolu s bielkami miešame do hustej peny. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme
Vianočné perníky
  • 4 vajcia
  • 125 g roztopeného masla
  • 6 lyžíc tekutého medu
  • 250 g práškového cukru
  • 1 lyžica sódy
  • 650 g hladkej múky
  • 1 perníkové korenie
  • vajíčko na potretie
  • kokos
  • mleté vlašské orechy
Bielková glazúra
  • 1 bielko
  • 150 g práškový cukor
  • citrónová šťava – pár kvapiek
  1. Všetko zmiešame, cesto minimálne na polhodinu dáme do chladničky
  2. Vykrojíme, potrieme vajíčkom so štipkou soli, pečieme na 170°C
  3. Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
  4. Cukor preosejeme minimálne 3 x a spolu s bielkami miešame do hustej peny. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme