Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Taliansky chlieb od Viliama

Taliansky chlieb od Viliama

Popis

Ingrediencie

Chlieb
  • 710g hladká múka
  • 3ČL soľ
  • 42g čerstvé kvasnice
  • 450g voda
  • štipka práškového cukru
  • 1ČL drvená rasca
  • Štipka kmína (celý kmín)
  • Olivový olej
Mrkvová Pomazánka
  • 3x mrkva
  • 25g olivový olej
  • Soľ
  • Korenie
  • 3g mäta
  • 5g petržlenová vňať
  • ½ limetka
  • 80g grécky jogurt
Avokádová pomazánka
  • 1ks avokádo
  • 40g mandle
  • Tymian(čerstvý)
  • Soľ
  • Korenie
  • Olivový olej

Postup

  1. Chlieb – trúbu si rozohrejeme na 250 stupňov.
  2. Vytvoríme si kvások – 1/3 voda (40 stupňov), kvasnice a práškový cukor zmiešame spolu a necháme na cca 15 minút odležať
  3. V mixéri si zmiešame múku, soľ a kvások, cesto miešame pomocou háku cca 10 minút na strednej rýchlosti
  4. Vymiešame cesto necháme kysnúť pri 30-40 stupňoch na 30-45 minút
  5. Pečieme na 165 stupňov približne 25-30 minút
  6. Vykysnuté cesto preložíme na plech vyložený papierom a vytvarujeme do tvaru chleba
  7. Chlieb môžeme potrieť pred pečením olivovým olejom
  8. Chlieb pečieme 10 minút, potom pridáme na prázdny plech vodu a dáme do rúry
  9. Chlieb dopečieme
  10. Mrkvová nátierka – mrkvu uvaríme a necháme vychladnúť
  11. Petržlen a mätu nakrájame a zmiešame spolu z uvarenou mrkvou, pridáme zvyšok ingrediencií a poriadne zmiešame ponorným mixérom
  12. Nátierku dáme poriadne vychladnúť
  13. Avokádová nátierka – mandle si rozdrvíme
  14. Všetky suroviny poriadne zmiešame a pomixujeme ponorným mixérom

Ingrediencie

Chlieb
  • 710g hladká múka
  • 3ČL soľ
  • 42g čerstvé kvasnice
  • 450g voda
  • štipka práškového cukru
  • 1ČL drvená rasca
  • Štipka kmína (celý kmín)
  • Olivový olej
Mrkvová Pomazánka
  • 3x mrkva
  • 25g olivový olej
  • Soľ
  • Korenie
  • 3g mäta
  • 5g petržlenová vňať
  • ½ limetka
  • 80g grécky jogurt
Avokádová pomazánka
  • 1ks avokádo
  • 40g mandle
  • Tymian(čerstvý)
  • Soľ
  • Korenie
  • Olivový olej

Postup

  1. Chlieb – trúbu si rozohrejeme na 250 stupňov.
  2. Vytvoríme si kvások – 1/3 voda (40 stupňov), kvasnice a práškový cukor zmiešame spolu a necháme na cca 15 minút odležať
  3. V mixéri si zmiešame múku, soľ a kvások, cesto miešame pomocou háku cca 10 minút na strednej rýchlosti
  4. Vymiešame cesto necháme kysnúť pri 30-40 stupňoch na 30-45 minút
  5. Pečieme na 165 stupňov približne 25-30 minút
  6. Vykysnuté cesto preložíme na plech vyložený papierom a vytvarujeme do tvaru chleba
  7. Chlieb môžeme potrieť pred pečením olivovým olejom
  8. Chlieb pečieme 10 minút, potom pridáme na prázdny plech vodu a dáme do rúry
  9. Chlieb dopečieme
  10. Mrkvová nátierka – mrkvu uvaríme a necháme vychladnúť
  11. Petržlen a mätu nakrájame a zmiešame spolu z uvarenou mrkvou, pridáme zvyšok ingrediencií a poriadne zmiešame ponorným mixérom
  12. Nátierku dáme poriadne vychladnúť
  13. Avokádová nátierka – mandle si rozdrvíme
  14. Všetky suroviny poriadne zmiešame a pomixujeme ponorným mixérom