Taliansky chlieb od Viliama
Popis
Ingrediencie
Chlieb
- 710g hladká múka
- 3ČL soľ
- 42g čerstvé kvasnice
- 450g voda
- štipka práškového cukru
- 1ČL drvená rasca
- Štipka kmína (celý kmín)
- Olivový olej
Mrkvová Pomazánka
- 3x mrkva
- 25g olivový olej
- Soľ
- Korenie
- 3g mäta
- 5g petržlenová vňať
- ½ limetka
- 80g grécky jogurt
Avokádová pomazánka
- 1ks avokádo
- 40g mandle
- Tymian(čerstvý)
- Soľ
- Korenie
- Olivový olej
Postup
- Chlieb – trúbu si rozohrejeme na 250 stupňov.
- Vytvoríme si kvások – 1/3 voda (40 stupňov), kvasnice a práškový cukor zmiešame spolu a necháme na cca 15 minút odležať
- V mixéri si zmiešame múku, soľ a kvások, cesto miešame pomocou háku cca 10 minút na strednej rýchlosti
- Vymiešame cesto necháme kysnúť pri 30-40 stupňoch na 30-45 minút
- Pečieme na 165 stupňov približne 25-30 minút
- Vykysnuté cesto preložíme na plech vyložený papierom a vytvarujeme do tvaru chleba
- Chlieb môžeme potrieť pred pečením olivovým olejom
- Chlieb pečieme 10 minút, potom pridáme na prázdny plech vodu a dáme do rúry
- Chlieb dopečieme
- Mrkvová nátierka – mrkvu uvaríme a necháme vychladnúť
- Petržlen a mätu nakrájame a zmiešame spolu z uvarenou mrkvou, pridáme zvyšok ingrediencií a poriadne zmiešame ponorným mixérom
- Nátierku dáme poriadne vychladnúť
- Avokádová nátierka – mandle si rozdrvíme
- Všetky suroviny poriadne zmiešame a pomixujeme ponorným mixérom
Chlieb
- 710g hladká múka
- 3ČL soľ
- 42g čerstvé kvasnice
- 450g voda
- štipka práškového cukru
- 1ČL drvená rasca
- Štipka kmína (celý kmín)
- Olivový olej
Mrkvová Pomazánka
- 3x mrkva
- 25g olivový olej
- Soľ
- Korenie
- 3g mäta
- 5g petržlenová vňať
- ½ limetka
- 80g grécky jogurt
Avokádová pomazánka
- 1ks avokádo
- 40g mandle
- Tymian(čerstvý)
- Soľ
- Korenie
- Olivový olej
- Chlieb – trúbu si rozohrejeme na 250 stupňov.
- Vytvoríme si kvások – 1/3 voda (40 stupňov), kvasnice a práškový cukor zmiešame spolu a necháme na cca 15 minút odležať
- V mixéri si zmiešame múku, soľ a kvások, cesto miešame pomocou háku cca 10 minút na strednej rýchlosti
- Vymiešame cesto necháme kysnúť pri 30-40 stupňoch na 30-45 minút
- Pečieme na 165 stupňov približne 25-30 minút
- Vykysnuté cesto preložíme na plech vyložený papierom a vytvarujeme do tvaru chleba
- Chlieb môžeme potrieť pred pečením olivovým olejom
- Chlieb pečieme 10 minút, potom pridáme na prázdny plech vodu a dáme do rúry
- Chlieb dopečieme
- Mrkvová nátierka – mrkvu uvaríme a necháme vychladnúť
- Petržlen a mätu nakrájame a zmiešame spolu z uvarenou mrkvou, pridáme zvyšok ingrediencií a poriadne zmiešame ponorným mixérom
- Nátierku dáme poriadne vychladnúť
- Avokádová nátierka – mandle si rozdrvíme
- Všetky suroviny poriadne zmiešame a pomixujeme ponorným mixérom