Taliansky slaný mix od Lucky
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 500g+500g hladká múka
- 2PL soľ
- 1ks droždie (42g)
- 800ml voda
- 250g bryndza
- 50g parmezán
- olivový olej
Dip
- 100g kyslá smotana
- Bylinky
- Soľ
- Korenie
Plnky
- 150g kapary king size
- 150g prosciuto crudo
- 50g minolette syr
- 100g cherry rajčiny mix (malé červené, oranžové, žlté)
- 2ks celý cesnak
- 3ks jarná cibuľka
- Rozmarín čerstvý
- Kôpor čerstvý
- Tymian čerstvý
- Chilli papričky
- Soľ
- Čierne korenie
- 20ks bambusové paličky 30cm (grilovacie)
Postup
- Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, až kým sa nerozpustí. Pomaly do kvásku prisypeme múku zmiešanú so soľou. Cesto rozdelíme na polovicu a dáme do mís separátne vykysnúť na teplom mieste cca 45 – 60 min.
- Prichystáme si zeleninu na focacciu - nakrájame paradajky, cesnak, cibuľku, pripravíme blinky
- Prichystáme suroviny na fingerfood - nakrájame na menšie kúsky prosciutto, kapary rozpolíme, nastrúhame syr, roztlačíme cesnak a zmiešame s bylinkami
- Smotanový dip – všetky suroviny zmiešame a dáme chladiť
- Rozohrejeme rúru na maximum 230 – 250 stupňov a pripravíme 2 plechy a jeden mini-cupcake plech
- Cupcake plech – vystelieme každú jamku prosciutom
- Jedno vykysnuté cesto vyklopíme na podložku a vpracujeme do neho bryndzu. Prenesieme na plech vystlatý papierom a cesto rovnomerne roztlačíme na veľký posúch. Nakrájanú zeleninu nazdobíme tak, aby sme vytvorili efekt lúky podľa fantázie. Pokvapkáme to jemne olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na 10 – 12 min.
- Do druhého vykysnutého cesta vmiesime nastrúhaný parmezán, rozvaľkáme ho na tenkú vrstvu. Časť nakrájame na tenké pásy, ktoré omotáme o bambusovú paličku. Potrieme vajíčkom a vyvaľkáme v bylinkách. Uložíme na plech, dáme piecť na 10 – 12 min.
- Zo zvyšku cesta urobíme malé placičky, ktorými obalíme kapary so stopkou a vložíme do cupcakovej jamky, kde už je nachystané prosciuto. Potrieme vajíčkom a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme piecť na cca 15 min.
- Hotové necháme vychladnúť a naaranžujeme na podnos
Cesto
- 500g+500g hladká múka
- 2PL soľ
- 1ks droždie (42g)
- 800ml voda
- 250g bryndza
- 50g parmezán
- olivový olej
Dip
- 100g kyslá smotana
- Bylinky
- Soľ
- Korenie
Plnky
- 150g kapary king size
- 150g prosciuto crudo
- 50g minolette syr
- 100g cherry rajčiny mix (malé červené, oranžové, žlté)
- 2ks celý cesnak
- 3ks jarná cibuľka
- Rozmarín čerstvý
- Kôpor čerstvý
- Tymian čerstvý
- Chilli papričky
- Soľ
- Čierne korenie
- 20ks bambusové paličky 30cm (grilovacie)
- Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, až kým sa nerozpustí. Pomaly do kvásku prisypeme múku zmiešanú so soľou. Cesto rozdelíme na polovicu a dáme do mís separátne vykysnúť na teplom mieste cca 45 – 60 min.
- Prichystáme si zeleninu na focacciu - nakrájame paradajky, cesnak, cibuľku, pripravíme blinky
- Prichystáme suroviny na fingerfood - nakrájame na menšie kúsky prosciutto, kapary rozpolíme, nastrúhame syr, roztlačíme cesnak a zmiešame s bylinkami
- Smotanový dip – všetky suroviny zmiešame a dáme chladiť
- Rozohrejeme rúru na maximum 230 – 250 stupňov a pripravíme 2 plechy a jeden mini-cupcake plech
- Cupcake plech – vystelieme každú jamku prosciutom
- Jedno vykysnuté cesto vyklopíme na podložku a vpracujeme do neho bryndzu. Prenesieme na plech vystlatý papierom a cesto rovnomerne roztlačíme na veľký posúch. Nakrájanú zeleninu nazdobíme tak, aby sme vytvorili efekt lúky podľa fantázie. Pokvapkáme to jemne olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na 10 – 12 min.
- Do druhého vykysnutého cesta vmiesime nastrúhaný parmezán, rozvaľkáme ho na tenkú vrstvu. Časť nakrájame na tenké pásy, ktoré omotáme o bambusovú paličku. Potrieme vajíčkom a vyvaľkáme v bylinkách. Uložíme na plech, dáme piecť na 10 – 12 min.
- Zo zvyšku cesta urobíme malé placičky, ktorými obalíme kapary so stopkou a vložíme do cupcakovej jamky, kde už je nachystané prosciuto. Potrieme vajíčkom a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme piecť na cca 15 min.
- Hotové necháme vychladnúť a naaranžujeme na podnos