Tartaletky Piňa Colada
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 90g cukor krupica
- 25g kakao extra brutt
- 120g maslo
- 2g soľ
- 30g mandľovej múky
- 50g vajce
- 210g múka
Plnka ananasový curd
- 250g ananásové pyré
- 2 žĺtky
- šťava z limety
- 1 lyžica kukuričný škrob
- 2 lyžice máslo
- 1 lyžica cukor
Kokosová plnka
- 120g kokosové pyré
- 80g šľahačky
- 200g biela čokoláda
- 50g kokos plátky (nie strúhaný)
Meringue krém
- 50g bielka
- 100g cukor krupica
Ovocný kaviár
- 100g pyré z ananásu
- 50g citrónová šťava
- 1g agar agar
- 500ml veľmi studený olej
- Žlté farbivo
Ananásové chutney
- 100g ananás čerstvý
- Kokosový likér
- Mäta
- 1 lyžica cukor kr.
- 1 plátok želatína
Dekorácia
- 100g tmavá čokoláda
- 100g biela čokoláda
- Kokos čerstvý, celý orech rozpolený
- 100ml kokosový likér
- Baby ananás
- Farby na čokoládu
- Prach z lyofil. ovocia
- Nasekané pistácie
Postup
- Kakaové korpusy na tartaletky - do mixéra so stierkou dáme cukor, kakao, maslo a mandľovú múčku. Jemne premixujeme, pridáme vajce, premixujeme a potom múku a premixujeme. Rozvaľkáme medzi dvoma papiermi a dáme do mrazáku na cca 30 min. stuhnúť
- Dekorácia kokosy - malé balóniky nafúkneme a namočíme do roztopenej čokolády. Necháme chladiť a skryštalizovať. Opakujeme 3x, aby sa vytvorila hrubšia škrupina. Bude prebiehať postupne popri príprave plniek. Necháme dobre vychladnúť. Balónik praskineme a vyberieme. Vonkajšiu stranu trochu poškrabeme, aby sme vytvorili štruktúru, akú má kokosový orech. Do vnútornej strany umiestnime kokosovú masu - rozmixovaný kokos s likérom a cukrom. Necháme chladiť
- Dekorácia ananásový list - štetcom natrieme roztopenú bielu čokoládu na ananásové listy a necháme v chladničke kryštalizovať. Postup opakujeme 2-3x, kým sa nevytvorí hrubšia vrstva. Bude prebiehať popri príprave plniek. Necháme chladiť a potom zlupneme z listu. Air brushom zafarbíme na žlto-zeleno, dáme chladiť.
- Zapneme rúru na 170 stupňov. Vyberieme stuhnuté vyvaľkané cesto a vykrajujeme tartaletky prstencami a dorobíme okraje. Dáme piecť na plechu s perforovanou podložkou na 15 min. Po upečení necháme chladiť aspoň 15 min.
- Ananasový curd - ananásové pyré dáme do hrnca, pridáme cukor, limetkovú šťavu, 2 žĺtky, škrob a všetko premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu, 1min varíme. Stiahneme z plameňa a prilejeme rozpustené máslo. Necháme chvíľku chladiť a ešte tekuté nalejeme do tartaletkových korpusov, dáme chladiť, kým nestuhne. Zvyšok curdu preložíme do inej nádoby a dáme chladiť
- Dekorácia kaviár - suroviny povaríme a dáme do striekačky a do vychladnutého oleja postupne kvapkáme. Necháme chvíľu pôsobiť a potom vyberieme z oleja precedíme a prepláchneme vodou
- Kokosová plnka - pyré a šľahačku zohrejeme, nalejeme na čokoládu. Prípadne premixujeme ponorným mixérom, pridáme rozmixovaný kokos. Ihneď nalejeme do vychladnutej tartaletky a dáme opäť chladiť aspoň 30min.
- Ananásové chutney - nakrájame ananás na malé kocky, dáme redukovať s džúsom, pridáme kokosový likér, nadrobno nasekanú mätu, cukor, chvíľu povaríme a pridáme želatínu, ktorá bola dopredu na 5min namočená. Necháme vychladiť
- Meringue krém - nad vodným kúpeľom miešame bielky s cukrom a zahrievame na 70 stupňov, kým sa cukor nerozpustí. Potom dáme do mixéra a vymiešame na tuhú penu, kým nevychladne cca 5min.
- Vychladnuté tartaletky zdobíme merinque krémom a dekoráciami. 3 rôzne zdobenia
Cesto
- 90g cukor krupica
- 25g kakao extra brutt
- 120g maslo
- 2g soľ
- 30g mandľovej múky
- 50g vajce
- 210g múka
Plnka ananasový curd
- 250g ananásové pyré
- 2 žĺtky
- šťava z limety
- 1 lyžica kukuričný škrob
- 2 lyžice máslo
- 1 lyžica cukor
Kokosová plnka
- 120g kokosové pyré
- 80g šľahačky
- 200g biela čokoláda
- 50g kokos plátky (nie strúhaný)
Meringue krém
- 50g bielka
- 100g cukor krupica
Ovocný kaviár
- 100g pyré z ananásu
- 50g citrónová šťava
- 1g agar agar
- 500ml veľmi studený olej
- Žlté farbivo
Ananásové chutney
- 100g ananás čerstvý
- Kokosový likér
- Mäta
- 1 lyžica cukor kr.
- 1 plátok želatína
Dekorácia
- 100g tmavá čokoláda
- 100g biela čokoláda
- Kokos čerstvý, celý orech rozpolený
- 100ml kokosový likér
- Baby ananás
- Farby na čokoládu
- Prach z lyofil. ovocia
- Nasekané pistácie
- Kakaové korpusy na tartaletky - do mixéra so stierkou dáme cukor, kakao, maslo a mandľovú múčku. Jemne premixujeme, pridáme vajce, premixujeme a potom múku a premixujeme. Rozvaľkáme medzi dvoma papiermi a dáme do mrazáku na cca 30 min. stuhnúť
- Dekorácia kokosy - malé balóniky nafúkneme a namočíme do roztopenej čokolády. Necháme chladiť a skryštalizovať. Opakujeme 3x, aby sa vytvorila hrubšia škrupina. Bude prebiehať postupne popri príprave plniek. Necháme dobre vychladnúť. Balónik praskineme a vyberieme. Vonkajšiu stranu trochu poškrabeme, aby sme vytvorili štruktúru, akú má kokosový orech. Do vnútornej strany umiestnime kokosovú masu - rozmixovaný kokos s likérom a cukrom. Necháme chladiť
- Dekorácia ananásový list - štetcom natrieme roztopenú bielu čokoládu na ananásové listy a necháme v chladničke kryštalizovať. Postup opakujeme 2-3x, kým sa nevytvorí hrubšia vrstva. Bude prebiehať popri príprave plniek. Necháme chladiť a potom zlupneme z listu. Air brushom zafarbíme na žlto-zeleno, dáme chladiť.
- Zapneme rúru na 170 stupňov. Vyberieme stuhnuté vyvaľkané cesto a vykrajujeme tartaletky prstencami a dorobíme okraje. Dáme piecť na plechu s perforovanou podložkou na 15 min. Po upečení necháme chladiť aspoň 15 min.
- Ananasový curd - ananásové pyré dáme do hrnca, pridáme cukor, limetkovú šťavu, 2 žĺtky, škrob a všetko premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu, 1min varíme. Stiahneme z plameňa a prilejeme rozpustené máslo. Necháme chvíľku chladiť a ešte tekuté nalejeme do tartaletkových korpusov, dáme chladiť, kým nestuhne. Zvyšok curdu preložíme do inej nádoby a dáme chladiť
- Dekorácia kaviár - suroviny povaríme a dáme do striekačky a do vychladnutého oleja postupne kvapkáme. Necháme chvíľu pôsobiť a potom vyberieme z oleja precedíme a prepláchneme vodou
- Kokosová plnka - pyré a šľahačku zohrejeme, nalejeme na čokoládu. Prípadne premixujeme ponorným mixérom, pridáme rozmixovaný kokos. Ihneď nalejeme do vychladnutej tartaletky a dáme opäť chladiť aspoň 30min.
- Ananásové chutney - nakrájame ananás na malé kocky, dáme redukovať s džúsom, pridáme kokosový likér, nadrobno nasekanú mätu, cukor, chvíľu povaríme a pridáme želatínu, ktorá bola dopredu na 5min namočená. Necháme vychladiť
- Meringue krém - nad vodným kúpeľom miešame bielky s cukrom a zahrievame na 70 stupňov, kým sa cukor nerozpustí. Potom dáme do mixéra a vymiešame na tuhú penu, kým nevychladne cca 5min.
- Vychladnuté tartaletky zdobíme merinque krémom a dekoráciami. 3 rôzne zdobenia