Torta Dia de Muertos podľa Nadi
Popis
Ingrediencie
Korpus Red Velvet
- 530g hladká múka
- 37g kakaa
- ½ lyžičky soli
- 110g cmaru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- červená potravinárska farba
- 560g masla
- 525g cukru
- 9 vajec
- 1,5 kypriaci prášok
- 3 lyžičky vínneho octu
- 1,5 lyžička sódy
Krém
- 300g masla
- 500ml mlieka
- 50g zlatého klasu
- 150g cukru
- vanilkový extrakt
Postup
- Korpus Red Velvet – najprv preosejeme múku, kakao, soľ a kypriaci prášok a premiešame. Cmar zmiešame s vanilkovým extraktom a potravinárskou farbou
- Vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme vajíčka (vždy po 1 kuse, ktorý zapracujeme). Primiešame postupne múku a cmarovú zmes na striedačku. Nakoniec prilejeme ocot v ktorom sme rozpustili sódu. Už len krátko premiešame a naplníme štvorcovú a okrúhlu formu. Do okrúhlej stačí dať len menšiu časť cesta. Pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút
- Krém – z mlieka, cukru, zlatého klasu a vanilkového extraktu uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí primiešame maslo
- Štvorcový korpus rozrežeme a naplníme krémom. Potiahnem ho čiernou poťahovacou hmotou. Z okrúhleho korpusu vyrežeme lebku, potiahneme bielou poťahovacou hmotou a ozdobíme v štýle Dia de Muertos
- Lebku dofarbíme jedlými fixkami a kvety urobíme z farebnej modelovacej hmoty. Lebku položíme na čierny korpus, ktorý ešte dozdobíme farebnými ornamentami
Korpus Red Velvet
- 530g hladká múka
- 37g kakaa
- ½ lyžičky soli
- 110g cmaru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- červená potravinárska farba
- 560g masla
- 525g cukru
- 9 vajec
- 1,5 kypriaci prášok
- 3 lyžičky vínneho octu
- 1,5 lyžička sódy
Krém
- 300g masla
- 500ml mlieka
- 50g zlatého klasu
- 150g cukru
- vanilkový extrakt
- Korpus Red Velvet – najprv preosejeme múku, kakao, soľ a kypriaci prášok a premiešame. Cmar zmiešame s vanilkovým extraktom a potravinárskou farbou
- Vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme vajíčka (vždy po 1 kuse, ktorý zapracujeme). Primiešame postupne múku a cmarovú zmes na striedačku. Nakoniec prilejeme ocot v ktorom sme rozpustili sódu. Už len krátko premiešame a naplníme štvorcovú a okrúhlu formu. Do okrúhlej stačí dať len menšiu časť cesta. Pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút
- Krém – z mlieka, cukru, zlatého klasu a vanilkového extraktu uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí primiešame maslo
- Štvorcový korpus rozrežeme a naplníme krémom. Potiahnem ho čiernou poťahovacou hmotou. Z okrúhleho korpusu vyrežeme lebku, potiahneme bielou poťahovacou hmotou a ozdobíme v štýle Dia de Muertos
- Lebku dofarbíme jedlými fixkami a kvety urobíme z farebnej modelovacej hmoty. Lebku položíme na čierny korpus, ktorý ešte dozdobíme farebnými ornamentami