Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Vianočný makrónkový stromček od Nadi

Vianočný makrónkový stromček od Nadi

Popis

Ingrediencie

Makrónky
  • 300 g práškový cukor
  • 300 g mandľová múka
  • 110 až 120 g bielkov
  • 300 g cukor krupica (na sirup)
  • 70 g vody (na sirup)
  • 100 g bielkov (na sneh)
Krém
  • 250 g bielej čokolády
  • 100 g šľahačky
Malinová náplň
  • 300 g malinového pyré
  • 100 g cukru
  • Citrónová šťava

Postup

  1. Práškový cukor a mandľovú múku preosejeme a spojíme so 110 až 120 g bielkov. Hmota musí byť hustá, hladká zmes
  2. Cukor s vodou uvaríme na 118 stupňov – na bublinu
  3. 100 g bielkov šľaháme do peny, následne za chodu na pomalšie otáčky po stene misy prilievame uvarený cukrový sirup. Šľaháme pri nižšej rýchlosti do vychladnutia
  4. Našľahaný bielok s cukrom a mandľovo-cukrovou hmotou jemne spojíme
  5. Na papier na pečenie nastriekame hladkou trubičkou malé pusinky, párkrát poklepeme plechom o podložku aby sa z pusiniek uvoľnili veľké vzduchové bublinky. Je možné použiť špáradlo na prepichnutie bubliniek a doladenie tvaru. Necháme 45 minút odstáť a vyschnúť. Pri dotyku prstom nesmie hmota lepiť
  6. Pečieme na 155 stupňoch cca 16 minút
  7. Krém – šľahačku necháme takmer zovrieť a zalejeme ňou nadrobno nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a vymiešame. Dáme do chladničky stuhnúť
  8. Malinová náplň – malinové pyré varíme s cukrom, zredukujeme a na dochutenie pridáme citrónovú šťavu. Necháme v chladničke vychladnúť
Makrónky
  • 300 g práškový cukor
  • 300 g mandľová múka
  • 110 až 120 g bielkov
  • 300 g cukor krupica (na sirup)
  • 70 g vody (na sirup)
  • 100 g bielkov (na sneh)
Krém
  • 250 g bielej čokolády
  • 100 g šľahačky
Malinová náplň
  • 300 g malinového pyré
  • 100 g cukru
  • Citrónová šťava
  1. Práškový cukor a mandľovú múku preosejeme a spojíme so 110 až 120 g bielkov. Hmota musí byť hustá, hladká zmes
  2. Cukor s vodou uvaríme na 118 stupňov – na bublinu
  3. 100 g bielkov šľaháme do peny, následne za chodu na pomalšie otáčky po stene misy prilievame uvarený cukrový sirup. Šľaháme pri nižšej rýchlosti do vychladnutia
  4. Našľahaný bielok s cukrom a mandľovo-cukrovou hmotou jemne spojíme
  5. Na papier na pečenie nastriekame hladkou trubičkou malé pusinky, párkrát poklepeme plechom o podložku aby sa z pusiniek uvoľnili veľké vzduchové bublinky. Je možné použiť špáradlo na prepichnutie bubliniek a doladenie tvaru. Necháme 45 minút odstáť a vyschnúť. Pri dotyku prstom nesmie hmota lepiť
  6. Pečieme na 155 stupňoch cca 16 minút
  7. Krém – šľahačku necháme takmer zovrieť a zalejeme ňou nadrobno nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a vymiešame. Dáme do chladničky stuhnúť
  8. Malinová náplň – malinové pyré varíme s cukrom, zredukujeme a na dochutenie pridáme citrónovú šťavu. Necháme v chladničke vychladnúť