Vianočný makrónkový stromček od Nadi
Popis
Ingrediencie
Makrónky
- 300 g práškový cukor
- 300 g mandľová múka
- 110 až 120 g bielkov
- 300 g cukor krupica (na sirup)
- 70 g vody (na sirup)
- 100 g bielkov (na sneh)
Krém
- 250 g bielej čokolády
- 100 g šľahačky
Malinová náplň
- 300 g malinového pyré
- 100 g cukru
- Citrónová šťava
Postup
- Práškový cukor a mandľovú múku preosejeme a spojíme so 110 až 120 g bielkov. Hmota musí byť hustá, hladká zmes
- Cukor s vodou uvaríme na 118 stupňov – na bublinu
- 100 g bielkov šľaháme do peny, následne za chodu na pomalšie otáčky po stene misy prilievame uvarený cukrový sirup. Šľaháme pri nižšej rýchlosti do vychladnutia
- Našľahaný bielok s cukrom a mandľovo-cukrovou hmotou jemne spojíme
- Na papier na pečenie nastriekame hladkou trubičkou malé pusinky, párkrát poklepeme plechom o podložku aby sa z pusiniek uvoľnili veľké vzduchové bublinky. Je možné použiť špáradlo na prepichnutie bubliniek a doladenie tvaru. Necháme 45 minút odstáť a vyschnúť. Pri dotyku prstom nesmie hmota lepiť
- Pečieme na 155 stupňoch cca 16 minút
- Krém – šľahačku necháme takmer zovrieť a zalejeme ňou nadrobno nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a vymiešame. Dáme do chladničky stuhnúť
- Malinová náplň – malinové pyré varíme s cukrom, zredukujeme a na dochutenie pridáme citrónovú šťavu. Necháme v chladničke vychladnúť
Makrónky
- 300 g práškový cukor
- 300 g mandľová múka
- 110 až 120 g bielkov
- 300 g cukor krupica (na sirup)
- 70 g vody (na sirup)
- 100 g bielkov (na sneh)
Krém
- 250 g bielej čokolády
- 100 g šľahačky
Malinová náplň
- 300 g malinového pyré
- 100 g cukru
- Citrónová šťava
- Práškový cukor a mandľovú múku preosejeme a spojíme so 110 až 120 g bielkov. Hmota musí byť hustá, hladká zmes
- Cukor s vodou uvaríme na 118 stupňov – na bublinu
- 100 g bielkov šľaháme do peny, následne za chodu na pomalšie otáčky po stene misy prilievame uvarený cukrový sirup. Šľaháme pri nižšej rýchlosti do vychladnutia
- Našľahaný bielok s cukrom a mandľovo-cukrovou hmotou jemne spojíme
- Na papier na pečenie nastriekame hladkou trubičkou malé pusinky, párkrát poklepeme plechom o podložku aby sa z pusiniek uvoľnili veľké vzduchové bublinky. Je možné použiť špáradlo na prepichnutie bubliniek a doladenie tvaru. Necháme 45 minút odstáť a vyschnúť. Pri dotyku prstom nesmie hmota lepiť
- Pečieme na 155 stupňoch cca 16 minút
- Krém – šľahačku necháme takmer zovrieť a zalejeme ňou nadrobno nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a vymiešame. Dáme do chladničky stuhnúť
- Malinová náplň – malinové pyré varíme s cukrom, zredukujeme a na dochutenie pridáme citrónovú šťavu. Necháme v chladničke vychladnúť