Viliamov pistáciový cheesecake
Popis
Ingrediencie
Sušienkový korpus
- 305 g hladká múka
- 4g kypriaci prášok
- 105g práškový cukor
- 2g soľ
- 140g maslo (studené)
- 46g žĺtok
- 80g maslo (roztopené)
Cheseecake
- 500g mascarpone
- 200g kyslá smotana
- 3 vajcia
- 4PL kryštálový cukor
- 2PL polohrubá múka
- ½ citrónovej šťavy
- 100g rozdrvených pistácií
- 100g pistáciová pasta
Jahodový džem
- 11g kryštálový cukor
- 36g dextróza
- 3g pektin NH
- 180g jahody (mrazené)
- 20g jahodové pyré
Ozdoba
- mäta
- jahody
- pistácie
Postup
- Sušienkový korpus – múku, kypriaci prášok, soľ a cukor zmiešame s maslom (studené) na drobenku a pridáme žĺtka
- Zmes rozdrvíme a dáme piecť na 165 stupňov na približne 20 minút
- Upečené keksíky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom
- Cheseecake – vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme mascarpone a smotanu a všetko poriadne premiešame
- Nakoniec pridáme šťavu z citróna, múku a znova všetko premiešame
- Pečieme na 165 – 170 stupňov približne 50 minút
- Jahodový džem – všetky suroviny dáme variť a za stáleho miešania ich prevaríme asi 1 minútu
Sušienkový korpus
- 305 g hladká múka
- 4g kypriaci prášok
- 105g práškový cukor
- 2g soľ
- 140g maslo (studené)
- 46g žĺtok
- 80g maslo (roztopené)
Cheseecake
- 500g mascarpone
- 200g kyslá smotana
- 3 vajcia
- 4PL kryštálový cukor
- 2PL polohrubá múka
- ½ citrónovej šťavy
- 100g rozdrvených pistácií
- 100g pistáciová pasta
Jahodový džem
- 11g kryštálový cukor
- 36g dextróza
- 3g pektin NH
- 180g jahody (mrazené)
- 20g jahodové pyré
Ozdoba
- mäta
- jahody
- pistácie
- Sušienkový korpus – múku, kypriaci prášok, soľ a cukor zmiešame s maslom (studené) na drobenku a pridáme žĺtka
- Zmes rozdrvíme a dáme piecť na 165 stupňov na približne 20 minút
- Upečené keksíky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom
- Cheseecake – vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme mascarpone a smotanu a všetko poriadne premiešame
- Nakoniec pridáme šťavu z citróna, múku a znova všetko premiešame
- Pečieme na 165 – 170 stupňov približne 50 minút
- Jahodový džem – všetky suroviny dáme variť a za stáleho miešania ich prevaríme asi 1 minútu