Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Viliamov pistáciový cheesecake

Viliamov pistáciový cheesecake

Popis

Ingrediencie

Sušienkový korpus
  • 305 g hladká múka
  • 4g kypriaci prášok
  • 105g práškový cukor
  • 2g soľ
  • 140g maslo (studené)
  • 46g žĺtok
  • 80g maslo (roztopené)
Cheseecake
  • 500g mascarpone
  • 200g kyslá smotana
  • 3 vajcia
  • 4PL kryštálový cukor
  • 2PL polohrubá múka
  • ½ citrónovej šťavy
  • 100g rozdrvených pistácií
  • 100g pistáciová pasta
Jahodový džem
  • 11g kryštálový cukor
  • 36g dextróza
  • 3g pektin NH
  • 180g jahody (mrazené)
  • 20g jahodové pyré
Ozdoba
  • mäta
  • jahody
  • pistácie

Postup

  1. Sušienkový korpus – múku, kypriaci prášok, soľ a cukor zmiešame s maslom (studené) na drobenku a pridáme žĺtka
  2. Zmes rozdrvíme a dáme piecť na 165 stupňov na približne 20 minút
  3. Upečené keksíky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom
  4. Cheseecake – vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme mascarpone a smotanu a všetko poriadne premiešame
  5. Nakoniec pridáme šťavu z citróna, múku a znova všetko premiešame
  6. Pečieme na 165 – 170 stupňov približne 50 minút
  7. Jahodový džem – všetky suroviny dáme variť a za stáleho miešania ich prevaríme asi 1 minútu
Sušienkový korpus
  • 305 g hladká múka
  • 4g kypriaci prášok
  • 105g práškový cukor
  • 2g soľ
  • 140g maslo (studené)
  • 46g žĺtok
  • 80g maslo (roztopené)
Cheseecake
  • 500g mascarpone
  • 200g kyslá smotana
  • 3 vajcia
  • 4PL kryštálový cukor
  • 2PL polohrubá múka
  • ½ citrónovej šťavy
  • 100g rozdrvených pistácií
  • 100g pistáciová pasta
Jahodový džem
  • 11g kryštálový cukor
  • 36g dextróza
  • 3g pektin NH
  • 180g jahody (mrazené)
  • 20g jahodové pyré
Ozdoba
  • mäta
  • jahody
  • pistácie
  1. Sušienkový korpus – múku, kypriaci prášok, soľ a cukor zmiešame s maslom (studené) na drobenku a pridáme žĺtka
  2. Zmes rozdrvíme a dáme piecť na 165 stupňov na približne 20 minút
  3. Upečené keksíky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom
  4. Cheseecake – vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme mascarpone a smotanu a všetko poriadne premiešame
  5. Nakoniec pridáme šťavu z citróna, múku a znova všetko premiešame
  6. Pečieme na 165 – 170 stupňov približne 50 minút
  7. Jahodový džem – všetky suroviny dáme variť a za stáleho miešania ich prevaríme asi 1 minútu