Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Viliamova torta peň s lesným ovocím

Viliamova torta peň s lesným ovocím

Popis

Ingrediencie

Čokoládový korpus
  • 7 vajec
  • 360g kryštálový cukor
  • 345g polohrubá múka
  • 15g kakao
  • 1ks kypriaci prášok
  • 120g mlieko
Stracciatella cream
  • 500g mascarpone
  • 500g smotana 30%
  • 90g práškový cukor
  • 100-200g nakrájanej čokolády
Čučoriedkovo - malinový compoté
  • 33g kryštálový cukor
  • 108g dextróza
  • 10g pektin NH
  • 300g čučoriedky (mrazené)
  • 300g maliny (mrazené)
Čokoládová ganache
  • 220g čokoláda
  • 210g smotana 30%
  • 50g maslo
Sirup z vodky
  • 100g kryštálový cukor
  • 100g voda
  • 50g vodka
Ozdoba na tortu
  • 350g mliečna čokoláda
  • 4ks fólia na čokoládu (40x30 cm)
  • kakao

Postup

  1. Čokoládový korpus - oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a 90g cukru vyšľaháme sneh
  2. Zo žĺtok a 270g cukru vyšľaháme nadýchanú penu, do ktorej vmiešame mlieko
  3. Do žĺtkovej zmesi vmiešame suché preosiaté suroviny (múka, kakao a kypriaci prášok)
  4. Nakoniec ručne vmiešame vyšlahaný sneh a dáme piecť do vymastenej a vysypanej tortovej formy na 180 stupňov na cca 45-50 minút
  5. Upečené a vychladené korpusy nakrájame na 4 pláty
  6. Stracciatella cream - mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a pomocou metličiek vyšľaháme na nadýchaný krém
  7. Do krému vmiešame čokoládu a dáme ho do chladničky
  8. Čučoriedkovo-malinový compoté - čokoládu a maslo si dáme do misky
  9. Smotanu si dáme variť do bodu varu
  10. Horúcu smotanu vylejeme k čokoláde a maslu, ktorú najskôr zmiešame ručne a následne ponorným mixérom
  11. Ganache si dáme vykryštalizovať do chladničky
  12. Sirup z vodky: vodu a cukor varíme do bodu varu a pri cca 50 stupňoch pridáme vodku
  13. Sirupom potrieme korpusy
Čokoládový korpus
  • 7 vajec
  • 360g kryštálový cukor
  • 345g polohrubá múka
  • 15g kakao
  • 1ks kypriaci prášok
  • 120g mlieko
Stracciatella cream
  • 500g mascarpone
  • 500g smotana 30%
  • 90g práškový cukor
  • 100-200g nakrájanej čokolády
Čučoriedkovo - malinový compoté
  • 33g kryštálový cukor
  • 108g dextróza
  • 10g pektin NH
  • 300g čučoriedky (mrazené)
  • 300g maliny (mrazené)
Čokoládová ganache
  • 220g čokoláda
  • 210g smotana 30%
  • 50g maslo
Sirup z vodky
  • 100g kryštálový cukor
  • 100g voda
  • 50g vodka
Ozdoba na tortu
  • 350g mliečna čokoláda
  • 4ks fólia na čokoládu (40x30 cm)
  • kakao
  1. Čokoládový korpus - oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a 90g cukru vyšľaháme sneh
  2. Zo žĺtok a 270g cukru vyšľaháme nadýchanú penu, do ktorej vmiešame mlieko
  3. Do žĺtkovej zmesi vmiešame suché preosiaté suroviny (múka, kakao a kypriaci prášok)
  4. Nakoniec ručne vmiešame vyšlahaný sneh a dáme piecť do vymastenej a vysypanej tortovej formy na 180 stupňov na cca 45-50 minút
  5. Upečené a vychladené korpusy nakrájame na 4 pláty
  6. Stracciatella cream - mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a pomocou metličiek vyšľaháme na nadýchaný krém
  7. Do krému vmiešame čokoládu a dáme ho do chladničky
  8. Čučoriedkovo-malinový compoté - čokoládu a maslo si dáme do misky
  9. Smotanu si dáme variť do bodu varu
  10. Horúcu smotanu vylejeme k čokoláde a maslu, ktorú najskôr zmiešame ručne a následne ponorným mixérom
  11. Ganache si dáme vykryštalizovať do chladničky
  12. Sirup z vodky: vodu a cukor varíme do bodu varu a pri cca 50 stupňoch pridáme vodku
  13. Sirupom potrieme korpusy