Viliamova torta peň s lesným ovocím
Popis
Ingrediencie
Čokoládový korpus
- 7 vajec
- 360g kryštálový cukor
- 345g polohrubá múka
- 15g kakao
- 1ks kypriaci prášok
- 120g mlieko
Stracciatella cream
- 500g mascarpone
- 500g smotana 30%
- 90g práškový cukor
- 100-200g nakrájanej čokolády
Čučoriedkovo - malinový compoté
- 33g kryštálový cukor
- 108g dextróza
- 10g pektin NH
- 300g čučoriedky (mrazené)
- 300g maliny (mrazené)
Čokoládová ganache
- 220g čokoláda
- 210g smotana 30%
- 50g maslo
Sirup z vodky
- 100g kryštálový cukor
- 100g voda
- 50g vodka
Ozdoba na tortu
- 350g mliečna čokoláda
- 4ks fólia na čokoládu (40x30 cm)
- kakao
Postup
- Čokoládový korpus - oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a 90g cukru vyšľaháme sneh
- Zo žĺtok a 270g cukru vyšľaháme nadýchanú penu, do ktorej vmiešame mlieko
- Do žĺtkovej zmesi vmiešame suché preosiaté suroviny (múka, kakao a kypriaci prášok)
- Nakoniec ručne vmiešame vyšlahaný sneh a dáme piecť do vymastenej a vysypanej tortovej formy na 180 stupňov na cca 45-50 minút
- Upečené a vychladené korpusy nakrájame na 4 pláty
- Stracciatella cream - mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a pomocou metličiek vyšľaháme na nadýchaný krém
- Do krému vmiešame čokoládu a dáme ho do chladničky
- Čučoriedkovo-malinový compoté - čokoládu a maslo si dáme do misky
- Smotanu si dáme variť do bodu varu
- Horúcu smotanu vylejeme k čokoláde a maslu, ktorú najskôr zmiešame ručne a následne ponorným mixérom
- Ganache si dáme vykryštalizovať do chladničky
- Sirup z vodky: vodu a cukor varíme do bodu varu a pri cca 50 stupňoch pridáme vodku
- Sirupom potrieme korpusy
Čokoládový korpus
- 7 vajec
- 360g kryštálový cukor
- 345g polohrubá múka
- 15g kakao
- 1ks kypriaci prášok
- 120g mlieko
Stracciatella cream
- 500g mascarpone
- 500g smotana 30%
- 90g práškový cukor
- 100-200g nakrájanej čokolády
Čučoriedkovo - malinový compoté
- 33g kryštálový cukor
- 108g dextróza
- 10g pektin NH
- 300g čučoriedky (mrazené)
- 300g maliny (mrazené)
Čokoládová ganache
- 220g čokoláda
- 210g smotana 30%
- 50g maslo
Sirup z vodky
- 100g kryštálový cukor
- 100g voda
- 50g vodka
Ozdoba na tortu
- 350g mliečna čokoláda
- 4ks fólia na čokoládu (40x30 cm)
- kakao
- Čokoládový korpus - oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a 90g cukru vyšľaháme sneh
- Zo žĺtok a 270g cukru vyšľaháme nadýchanú penu, do ktorej vmiešame mlieko
- Do žĺtkovej zmesi vmiešame suché preosiaté suroviny (múka, kakao a kypriaci prášok)
- Nakoniec ručne vmiešame vyšlahaný sneh a dáme piecť do vymastenej a vysypanej tortovej formy na 180 stupňov na cca 45-50 minút
- Upečené a vychladené korpusy nakrájame na 4 pláty
- Stracciatella cream - mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a pomocou metličiek vyšľaháme na nadýchaný krém
- Do krému vmiešame čokoládu a dáme ho do chladničky
- Čučoriedkovo-malinový compoté - čokoládu a maslo si dáme do misky
- Smotanu si dáme variť do bodu varu
- Horúcu smotanu vylejeme k čokoláde a maslu, ktorú najskôr zmiešame ručne a následne ponorným mixérom
- Ganache si dáme vykryštalizovať do chladničky
- Sirup z vodky: vodu a cukor varíme do bodu varu a pri cca 50 stupňoch pridáme vodku
- Sirupom potrieme korpusy