Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Viliamova trenčianska torta s višňami

Viliamova trenčianska torta s višňami

Popis

Ingrediencie

Čokoládový korpus
  • 7 vajec
  • 360g kryštálový cukor
  • 345g polohrubá múka
  • 15g kakao
  • 1ks kypriaci prášok
  • 120g mlieko
Makový krém
  • 600g mascarpone
  • 600g smotana 30%
  • 100g práškový cukor
  • 200g mak pomletý
Višňový compoté
  • 44g kryštálový cukor
  • 144g dextróza
  • 20g pektin NH
  • 800g višne (mrazené)
Čokoládová ganache (70%)
  • 300g čokoláda (callebaut)
  • 300g smotana 30%
  • 75g maslo

Postup

  1. Čokoládový korpus – oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a 90g cukru vyšľaháme sneh
  2. Zo žĺtok a 270g cukru vyšľaháme nadýchanú penu, do ktorej vmiešame mlieko
  3. Do žĺtkovej zmesi vmiešame suché preosiaté suroviny (múka, kakao a kypriaci prášok)
  4. Nakoniec ručne vmiešame vyšlahaný sneh a dáme piecť do vymastenej a vysypanej tortovej formy na 180 stupňov na cca 45-50 minút
  5. Upečené a vychladené korpusy nakrájame na pláty
  6. Makový krém – mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a pomocou metličiek vyšľaháme krém na padnutý vrchol potom pridáme mak a nakoniec domiešame na nadýchaný krém
  7. Višňový compoté – všetky suroviny dáme variť do bodu varu, necháme prevariť jednu minútu a následne schladiť v chladničke
  8. Suroviny rozmixujeme a dáme do 18 cm ráfiku
  9. Čokoládová ganache (70%) – čokoládu a maslo si dáme do misky
  10. Smotanu dáme variť do bodu varu
  11. Horúcu smotanu vylejeme k čokoláde a k maslu, ktorú najskôr zmiešame ručne a potom ponorným mixérom
  12. Ganache si dáme vykryštalizovať do chladničky
  13. Ozdoba – poťahovanou hmotou (1,5kg) vytvoríme mramor a potiahneme ním tortu
  14. Na spodku torty vytvoríme červený pásik z poťahovanej hmoty
Čokoládový korpus
  • 7 vajec
  • 360g kryštálový cukor
  • 345g polohrubá múka
  • 15g kakao
  • 1ks kypriaci prášok
  • 120g mlieko
Makový krém
  • 600g mascarpone
  • 600g smotana 30%
  • 100g práškový cukor
  • 200g mak pomletý
Višňový compoté
  • 44g kryštálový cukor
  • 144g dextróza
  • 20g pektin NH
  • 800g višne (mrazené)
Čokoládová ganache (70%)
  • 300g čokoláda (callebaut)
  • 300g smotana 30%
  • 75g maslo
  1. Čokoládový korpus – oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a 90g cukru vyšľaháme sneh
  2. Zo žĺtok a 270g cukru vyšľaháme nadýchanú penu, do ktorej vmiešame mlieko
  3. Do žĺtkovej zmesi vmiešame suché preosiaté suroviny (múka, kakao a kypriaci prášok)
  4. Nakoniec ručne vmiešame vyšlahaný sneh a dáme piecť do vymastenej a vysypanej tortovej formy na 180 stupňov na cca 45-50 minút
  5. Upečené a vychladené korpusy nakrájame na pláty
  6. Makový krém – mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a pomocou metličiek vyšľaháme krém na padnutý vrchol potom pridáme mak a nakoniec domiešame na nadýchaný krém
  7. Višňový compoté – všetky suroviny dáme variť do bodu varu, necháme prevariť jednu minútu a následne schladiť v chladničke
  8. Suroviny rozmixujeme a dáme do 18 cm ráfiku
  9. Čokoládová ganache (70%) – čokoládu a maslo si dáme do misky
  10. Smotanu dáme variť do bodu varu
  11. Horúcu smotanu vylejeme k čokoláde a k maslu, ktorú najskôr zmiešame ručne a potom ponorným mixérom
  12. Ganache si dáme vykryštalizovať do chladničky
  13. Ozdoba – poťahovanou hmotou (1,5kg) vytvoríme mramor a potiahneme ním tortu
  14. Na spodku torty vytvoríme červený pásik z poťahovanej hmoty