Zamatová roláda
Popis
Ingrediencie
Roládová hmota kakaová
- Bielka 5ks (120g)
- Žĺtky 5ks (100g)
- Cukor krupicový 155g
- Kakao 50g
Vanilkový a kakaový krém
- Mlieko 400ml
- Kryštálový cukor 50g
- Krémový prášok (Gustin) 40g
- Vanilínový lusk 1/2ks
- Zmäknuté maslo 250g
- Kakao 40g
Čokoládová poleva
- Horká čokoláda 130g
- Olej trochu na rozriedenie
Postup
- Bielka s 2/3 cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 1/3 cukru a žĺtky vymiešame.
- Obidve hmoty spolu spojíme a primiešame preosiate kakao.
- Rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 180°C pečieme približne 15-20min.
- Vychladíme.
- Je potrebné dať pozor, aby sa roláda nevysušila.
Vanilkový a kakaový krém
Zohrejeme 300ml mlieka s cukrom a naškrabanou vanilkou, 100ml zvyšného mlieka zmiešajte v druhej miske s krémovým práškom.
- Zmiešame obe zmesi a uvaríme.
- Misku zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý krém dáme šľahať, postupne pridávame maslo a vymiešame do hladkého krému.
- Krém si rozdelíme na dve rovnaké časti.
- Do jednej časti zľahka vmiešame kakaový prášok.
- Z upečeného plátu stiahneme papier na pečenie.
- Následne na tú stranu (z ktorej sme stiahli papier) rovnomerne nanesieme biely krém.
- Naň zas rovnomerne nanesieme kakaový krém a pomocou papiera rovnomerne zatočíme.
- Roládu dáme zatuhnúť.
Čokoládová poleva
Čokoládu nahrejeme, pridáme olej na rozriedenie a na dosiahnutie lesku.
- Dôkladne vymiešame.
Nápis Pečie celé Slovensko
Nápis urobíme z roztopenej bielej čokolády 50g
Roládová hmota kakaová
- Bielka 5ks (120g)
- Žĺtky 5ks (100g)
- Cukor krupicový 155g
- Kakao 50g
Vanilkový a kakaový krém
- Mlieko 400ml
- Kryštálový cukor 50g
- Krémový prášok (Gustin) 40g
- Vanilínový lusk 1/2ks
- Zmäknuté maslo 250g
- Kakao 40g
Čokoládová poleva
- Horká čokoláda 130g
- Olej trochu na rozriedenie
- Bielka s 2/3 cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 1/3 cukru a žĺtky vymiešame.
- Obidve hmoty spolu spojíme a primiešame preosiate kakao.
- Rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 180°C pečieme približne 15-20min.
- Vychladíme.
- Je potrebné dať pozor, aby sa roláda nevysušila.
Vanilkový a kakaový krém
Zohrejeme 300ml mlieka s cukrom a naškrabanou vanilkou, 100ml zvyšného mlieka zmiešajte v druhej miske s krémovým práškom.
- Zmiešame obe zmesi a uvaríme.
- Misku zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý krém dáme šľahať, postupne pridávame maslo a vymiešame do hladkého krému.
- Krém si rozdelíme na dve rovnaké časti.
- Do jednej časti zľahka vmiešame kakaový prášok.
- Z upečeného plátu stiahneme papier na pečenie.
- Následne na tú stranu (z ktorej sme stiahli papier) rovnomerne nanesieme biely krém.
- Naň zas rovnomerne nanesieme kakaový krém a pomocou papiera rovnomerne zatočíme.
- Roládu dáme zatuhnúť.
Čokoládová poleva
Čokoládu nahrejeme, pridáme olej na rozriedenie a na dosiahnutie lesku.
- Dôkladne vymiešame.
Nápis Pečie celé Slovensko
Nápis urobíme z roztopenej bielej čokolády 50g