Zeleninový quiche od Lucky
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 500 g hladkej múky
- 200 g masla
- 1,5 lyžičky soli
- 2 vajcia
- 5 lyžíc studenej vody
Plnka
- 250 g syr ricotta
- 150 g kyslej smotany
- 100 g strúhaný parmezán
- 2 vajcia
- 3 cukety zelené
- 3 cukety žlté
- 3 hrubé mrkvy
- 1 baklažán
- Cesnakový prášok
- Soľ
- Rozmarín, tymian, oregano
- Olivový olej
Postup
- Cesto – studené maslo nakrájame na kocky a premiešame s múkou a soľou. Spracujeme na drobenku, pridáme vajíčko a vodu. Vytvoríme bochník a dáme na hodinku chladiť
- Cukety, mrkvu a baklažán nakrájame na tenké plátky, dáme do misy a osolíme, aby zelenina pustila čo najviac vody
- Plnka – syr ricotta zmiešame s vajíčkom a polovicou nastrúhaného parmezánu. Pridáme cesnakový prášok, soľ, korenie a bylinky
- Cesto vyvaľkáme na veľký kruh hrubý 3 – 4 mm a vložíme ho do formy (vymastenej alebo vystlanej papierom na pečenie). Cesto poprepichujeme vidličkou, položíme naň papier na pečenie a zaťažíme napr. ryžou. Dáme do rúry na 10 min zapiecť pri teplote 180 stupňov
- Z misy so zeleninou vylejeme vypotenú vodu, pridáme trocha olivového oleja a byliniek. Z pásikov zeleniny začneme robiť roládu, postupne striedame zeleninu podľa farieb, aby sme vytvorili pekný farebný kruhový vzor. Zelenina musí byť uložená čo najhustejšie, aby sa nevytvorili medzery po odparení vody
- Korpus naplníme ricottou a ozdobíme stočenou zeleninou. Na záver posypeme zvyškom parmezánu. Dáme opäť piecť na 30 – 40 min pri teplote 180 stupňov
Cesto
- 500 g hladkej múky
- 200 g masla
- 1,5 lyžičky soli
- 2 vajcia
- 5 lyžíc studenej vody
Plnka
- 250 g syr ricotta
- 150 g kyslej smotany
- 100 g strúhaný parmezán
- 2 vajcia
- 3 cukety zelené
- 3 cukety žlté
- 3 hrubé mrkvy
- 1 baklažán
- Cesnakový prášok
- Soľ
- Rozmarín, tymian, oregano
- Olivový olej
- Cesto – studené maslo nakrájame na kocky a premiešame s múkou a soľou. Spracujeme na drobenku, pridáme vajíčko a vodu. Vytvoríme bochník a dáme na hodinku chladiť
- Cukety, mrkvu a baklažán nakrájame na tenké plátky, dáme do misy a osolíme, aby zelenina pustila čo najviac vody
- Plnka – syr ricotta zmiešame s vajíčkom a polovicou nastrúhaného parmezánu. Pridáme cesnakový prášok, soľ, korenie a bylinky
- Cesto vyvaľkáme na veľký kruh hrubý 3 – 4 mm a vložíme ho do formy (vymastenej alebo vystlanej papierom na pečenie). Cesto poprepichujeme vidličkou, položíme naň papier na pečenie a zaťažíme napr. ryžou. Dáme do rúry na 10 min zapiecť pri teplote 180 stupňov
- Z misy so zeleninou vylejeme vypotenú vodu, pridáme trocha olivového oleja a byliniek. Z pásikov zeleniny začneme robiť roládu, postupne striedame zeleninu podľa farieb, aby sme vytvorili pekný farebný kruhový vzor. Zelenina musí byť uložená čo najhustejšie, aby sa nevytvorili medzery po odparení vody
- Korpus naplníme ricottou a ozdobíme stočenou zeleninou. Na záver posypeme zvyškom parmezánu. Dáme opäť piecť na 30 – 40 min pri teplote 180 stupňov