Zemiakový quiche podľa Ingy
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 230 g studeného masla
- 340 g hladkej múky
- 70 g mlieka
- 10 g soli
Plnka
- 185 g ošúpaných zemiakov (2-3 stredné veľké kusy)
- 40 g tvrdý kozí syr (gouda)
- 100 g mäkký kozí syr
- 9-12 ks sušené paradajky
- ½ červenej cibule
- 40 g vlašských orechov
Zálievka
- 150 g mlieka
- 160 g šľahačky
- 1 vajce
- 2 žĺtka
- 22 g kukuričného škrobu
- 30 g tvrdého kozieho syra
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
- Korpus - múku zmiešame so soľou. Pridáme na kocky nakrájané studené maslo. Vymiešame, pridáme studené mlieko. Vypracované cesto vyvaľkáme a vyložíme do formy
- Plnka - zemiaky uvaríme a urobíme z nich pyré. Tvrdý syr nastrúhame. Všetky suroviny naukladáme do formy
- Zálievka - všetky suroviny na zálievku zmiešame
- Suroviny poukladané vo forme zalejeme zálievkou. Pečieme cca 40 min pri 180 - 200 °C
Cesto
- 230 g studeného masla
- 340 g hladkej múky
- 70 g mlieka
- 10 g soli
Plnka
- 185 g ošúpaných zemiakov (2-3 stredné veľké kusy)
- 40 g tvrdý kozí syr (gouda)
- 100 g mäkký kozí syr
- 9-12 ks sušené paradajky
- ½ červenej cibule
- 40 g vlašských orechov
Zálievka
- 150 g mlieka
- 160 g šľahačky
- 1 vajce
- 2 žĺtka
- 22 g kukuričného škrobu
- 30 g tvrdého kozieho syra
- soľ
- čierne mleté korenie
- Korpus - múku zmiešame so soľou. Pridáme na kocky nakrájané studené maslo. Vymiešame, pridáme studené mlieko. Vypracované cesto vyvaľkáme a vyložíme do formy
- Plnka - zemiaky uvaríme a urobíme z nich pyré. Tvrdý syr nastrúhame. Všetky suroviny naukladáme do formy
- Zálievka - všetky suroviny na zálievku zmiešame
- Suroviny poukladané vo forme zalejeme zálievkou. Pečieme cca 40 min pri 180 - 200 °C