Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Žltá kráska v štýle Fridy Kahlo podľa Lucky

Žltá kráska v štýle Fridy Kahlo podľa Lucky

Popis

Ingrediencie

Cesto Joconde
  • 400 g x 2 mandľovej múky
  • 340 g x 2 práškového cukru
  • 115 g x 2 hladkej múky
  • 10 x 2 vajec
  • 12 x 2 bielok
  • 60 g x 2 cukor krupica
  • 140 g x 2 maslo roztopené
Cesto Joconde choco
  • 400 g mandľovej múky
  • 340 g práškového cukru
  • 82 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 10 vajec
  • 12 bielok
  • 140 g maslo roztopené
Plnka mascarpone
  • 1000 g mascarpone
  • 1000 g smotany 35%
  • 400 g cukor múčka
  • vanilka čerstvá/pasta
  • mango
Mangovo-maracujové coulis
  • 1000 g mangového pyré
  • 160 g maracujového pyré
  • 160 g cukor krupica
  • 200 g glukózy
  • 24 g pektín NH
  • mäta
Poťahové hmoty
  • 500 g tmavej čokolády
  • 500 g masla
  • 500 g čokoládové maslo
  • zlatá farba, žltá farba, čierna farba
Origami
  • 900 g tmavá čokoláda
  • 450 g maslo
  • čierna farba na oko
Swiss merinque
  • 5 bielkov (200 – 220 g)
  • 370 g kryštálového cukru
  • 500 g masla

Postup

  1. Zapneme rúru na 230 °C a pripravíme si plechy s papierom
  2. Joconde - preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a múku. Zapracujeme do múky 5 vajec. Bielka vymiešame a pomaly pridáme krupicový cukor, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju do cesta a pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na rovnomerné časti a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Potom necháme vychladnúť
  3. Joconde choco - preosejeme mandľovú múku, práškový cukor, múku a kakao. Zapracujeme do múky vajcia. Vymiešame bielka dotuha a pomaly pridáme krupicový cukor, kým nevzdnikne krásna meringue. Zapracujeme ju do cesta a pridáme roztopené maslo. Cesto dáme do okrúhlej formy cca 24 cm a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Potom necháme vychladnúť
  4. Vyrobíme lupene kvetu z modelovacej hmoty. Necháme sušiť
  5. Mangovo-maracujový coulis - zohrejeme glukózu s pyré na 50 °C. Pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Dáme na plech a stranou chladiť. Neskôr rozkrájame na štvorce 10 x 10
  6. Vyrobíme kvet z lupeňov. Necháme sušiť
  7. Plnka mascarpone - miešame marcarpone so smotanou, kým nezhustnú, pridáme cukor a nakoniec vanilku. Dáme schladiť
  8. Swiss merinque - bielka s cukrom miešame nad parou metličkou/vareškou kým sa nám rozpustí cukor. Potom zmes prelejeme do misy a šľaháme. Keď je sneh krásne lesklý, tuhý a vychladený, pridáme počas šľahania zmäknuté maslo a vyšľaháme dohladka
  9. Korpusy rozkrájame na 12 x 12 cm, natrieme mascarpone, dáme mangový insert, mascarpone a korpus. Opakujeme viackrát
  10. Origami - roztopíme čokoládu i maslo separátne, spojíme. Hmotu nanesieme na poskladaný papier a prenesieme na tortu po celom obvode. Dáme chladiť. Po cca hodine odstránime papier a doupravujeme origami. Dáme chladiť
  11. Druhé poschodie žltý velur. Zachladiť
  12. Tretie poschodie čokomaslo poťah, zmrazenie, vytvorenie štruktúry s kefou (škrabance), potrieť práškovou zlatou farbou, zachladiť
Cesto Joconde
  • 400 g x 2 mandľovej múky
  • 340 g x 2 práškového cukru
  • 115 g x 2 hladkej múky
  • 10 x 2 vajec
  • 12 x 2 bielok
  • 60 g x 2 cukor krupica
  • 140 g x 2 maslo roztopené
Cesto Joconde choco
  • 400 g mandľovej múky
  • 340 g práškového cukru
  • 82 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 10 vajec
  • 12 bielok
  • 140 g maslo roztopené
Plnka mascarpone
  • 1000 g mascarpone
  • 1000 g smotany 35%
  • 400 g cukor múčka
  • vanilka čerstvá/pasta
  • mango
Mangovo-maracujové coulis
  • 1000 g mangového pyré
  • 160 g maracujového pyré
  • 160 g cukor krupica
  • 200 g glukózy
  • 24 g pektín NH
  • mäta
Poťahové hmoty
  • 500 g tmavej čokolády
  • 500 g masla
  • 500 g čokoládové maslo
  • zlatá farba, žltá farba, čierna farba
Origami
  • 900 g tmavá čokoláda
  • 450 g maslo
  • čierna farba na oko
Swiss merinque
  • 5 bielkov (200 – 220 g)
  • 370 g kryštálového cukru
  • 500 g masla
  1. Zapneme rúru na 230 °C a pripravíme si plechy s papierom
  2. Joconde - preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a múku. Zapracujeme do múky 5 vajec. Bielka vymiešame a pomaly pridáme krupicový cukor, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju do cesta a pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na rovnomerné časti a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Potom necháme vychladnúť
  3. Joconde choco - preosejeme mandľovú múku, práškový cukor, múku a kakao. Zapracujeme do múky vajcia. Vymiešame bielka dotuha a pomaly pridáme krupicový cukor, kým nevzdnikne krásna meringue. Zapracujeme ju do cesta a pridáme roztopené maslo. Cesto dáme do okrúhlej formy cca 24 cm a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Potom necháme vychladnúť
  4. Vyrobíme lupene kvetu z modelovacej hmoty. Necháme sušiť
  5. Mangovo-maracujový coulis - zohrejeme glukózu s pyré na 50 °C. Pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Dáme na plech a stranou chladiť. Neskôr rozkrájame na štvorce 10 x 10
  6. Vyrobíme kvet z lupeňov. Necháme sušiť
  7. Plnka mascarpone - miešame marcarpone so smotanou, kým nezhustnú, pridáme cukor a nakoniec vanilku. Dáme schladiť
  8. Swiss merinque - bielka s cukrom miešame nad parou metličkou/vareškou kým sa nám rozpustí cukor. Potom zmes prelejeme do misy a šľaháme. Keď je sneh krásne lesklý, tuhý a vychladený, pridáme počas šľahania zmäknuté maslo a vyšľaháme dohladka
  9. Korpusy rozkrájame na 12 x 12 cm, natrieme mascarpone, dáme mangový insert, mascarpone a korpus. Opakujeme viackrát
  10. Origami - roztopíme čokoládu i maslo separátne, spojíme. Hmotu nanesieme na poskladaný papier a prenesieme na tortu po celom obvode. Dáme chladiť. Po cca hodine odstránime papier a doupravujeme origami. Dáme chladiť
  11. Druhé poschodie žltý velur. Zachladiť
  12. Tretie poschodie čokomaslo poťah, zmrazenie, vytvorenie štruktúry s kefou (škrabance), potrieť práškovou zlatou farbou, zachladiť