![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Ingina torta v tvare R
![Torta v tvare R](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0889/torta-v-tvare-r-pecie-cele-slovensko.jpg)
Osobná
výzva
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/inga-lobodenko-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Recepty od Ingy
Ingrediencie
Korpus
- 540 g hladkej múky
- 156 g kryštálového cukru
- 165 g masla
- 3 vajcia
- 90 g medu
- 1,5 PL šťavy z citróna
- 12 g sódy bikarbóny
Ganache montee
- 800 g šľahačky
- 200 g bielej čokolády
- 8 g želatíny v prášku
- 8 g sušených dubákov
Insert z černíc
- 200 g černíc
- 2 PL vody
- 2 cl kukuričného škrobu
Postup
- Korpus - roztopíme cukor na karamel. Pridáme med a maslo, potom múku, vajcia, sódu a citrónovú šťavu. Rozdelíme na 3 časti. Pečieme 180 °C cca 10 min
- Ganache montee - polovicu šľahačky zohrejeme s dubákmi, necháme 20 min lúhovať. Dubáky vyberieme, šľahačku zohrejeme a pridáme želatínovú masu 1:6. Vylejeme na roztopenú čokoládu, premiešam. Napokon pridáme druhú polovicu šľahačky. Necháme cez noc v chladničke a vyšľaháme
- Insert z černíc - černice s trochou vody dáme do hrnca a zohrejeme. Škrob vymiešame s vodou a pridáme k černiciam. Necháme vychladnúť
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/inga-lobodenko-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Inga
Inga pochádza z Litvy, ale od roku 2012 žije na Slovensku. Počas materskej dovolenky zvládla absolvovať aj niekoľko kurzov a jej špecialitou sú kombinácie netradičných chutí zákuskov.