![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Nadine valentínske pečené nanuky
![Valentínske pečené nanuky](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0883/valentinske-pecene-nanuky-pecie-cele-slovensko.jpg)
Osobná
výzva
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/nadezda-repkova-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Recepty od Nadi
Ingrediencie
Cesto
- 200 g tmavej čokolády
- 200 g masla
- 1 lyžica instantnej kávy
- 170 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 300 g cukru
- 25 g čierneho kakaa
- 3 vajcia
- Soľ
- 75 ml cmaru
Maslový krém
- 100 g masla
- 150 g cukru
- 25 ml vaječného likéru
Poleva a ozdoby
- 400 g bielej čokolády
- Ružová poťahovacia hmota
- Červená potravinárska farba
- Čerstvé ríbezle
Postup
- Cesto – vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a pridáme kávu. V miske si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a cukor. Cmar zmiešame s vajíčkami. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na plech. Pečieme pri 150 stupňov cca 20 minút
- Maslový krém – maslo s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme vaječný likér
- Upečené a vychladnuté cesto nastrúhame alebo rozdrobíme a zmiešame s maslovým krémom
- Formičky na nanuky naplníme bielou čokoládou, ktorú necháme stuhnúť. Potom vlejeme pripravenú plnku a znovu zalejeme bielou čokoládou. Po stuhnutí vyberieme z formy a ozdobíme
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/nadezda-repkova-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Naďa
Naďa žije v Prahe a venuje sa hotelierstvu. Vyštudovala cestovný ruch a medzi jej záľuby patria predovšetkým jazda na koni, šport a samozrejme pečenie. Jej prvý vlastný cukrársky kúsok upiekla, keď mala 15 rokov. Išlo o Dobošovu tortu.