Brblanina
1,5 hod.
12 porcií
Popis
Moja drahá polovička - môj Feri je dobrosrdečný a mierumilovný chlap, ktorý si najviac užíva pri varení a pečení klasických receptov. Tým, že sa venujem najviac pečeniu tort, ostáva mi málo času na vypekanie klasických koláčov a toto je jediný prípad kedy dudre - brble, že mu nič sladké neostalo. Preto som túto bublaninu pomenovala po ňom - Feriho brblanina - pre manžela, aby nebrblal.
Ingrediencie
Cesto
- 140 g bielkov
- 75 g žĺtkov
- 165 g práškového cukru
- 230 g polohrubej múky (+ na pomúčenie formy)
- 130 ml vody
- 130 ml slnečnicového oleja (+ na vymastenie formy)
- 10 g vanilkového cukru
- 3 g prášku do pečiva
- 2 g citrónovej kôry
- 180 g jemného hrudkového tvarohu
- 1 g soli
Ovocie
- 3 ks nektáriniek
- 200 g čučoriedok
- 300 g jahôd
Postup
-
Cesto
Formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Žĺtky s práškový cukrom vyšľaháme do svetlej peny, následne pomaly prilievame olej a vodu. Pri nízkych otáčkach do zmesi zapracujeme nadrobený tvaroh. Múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a citrónovú kôru zmiešame a po častiach zapracujeme. Bielky so soľou vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka ručne vmiešame do tvarohovej zmesi. ⅔ cesta vylejeme na plech a posypeme nadrobno nakrájaným ovocím. Zalejeme zvyšným cestom a zo zvyšného ovocia, ktoré sme si narezali na väčšie plátky dodekorujeme. Pečieme približne 40 minút na 175 °C. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.
Cesto
- 140 g bielkov
- 75 g žĺtkov
- 165 g práškového cukru
- 230 g polohrubej múky (+ na pomúčenie formy)
- 130 ml vody
- 130 ml slnečnicového oleja (+ na vymastenie formy)
- 10 g vanilkového cukru
- 3 g prášku do pečiva
- 2 g citrónovej kôry
- 180 g jemného hrudkového tvarohu
- 1 g soli
Ovocie
- 3 ks nektáriniek
- 200 g čučoriedok
- 300 g jahôd
-
Cesto
Formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Žĺtky s práškový cukrom vyšľaháme do svetlej peny, následne pomaly prilievame olej a vodu. Pri nízkych otáčkach do zmesi zapracujeme nadrobený tvaroh. Múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a citrónovú kôru zmiešame a po častiach zapracujeme. Bielky so soľou vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka ručne vmiešame do tvarohovej zmesi. ⅔ cesta vylejeme na plech a posypeme nadrobno nakrájaným ovocím. Zalejeme zvyšným cestom a zo zvyšného ovocia, ktoré sme si narezali na väčšie plátky dodekorujeme. Pečieme približne 40 minút na 175 °C. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.