Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Cukrová ovečka od Dávida

Cukrová ovečka od Dávida

Popis

S touto ovečkou sa mi spája jedna vtipná príhoda, keď sme išli s partiou na ples. Na sociálnej sieti máme skupinu, kde si píšeme a všetko si posielame. Kamoška nám s plačom písala a poslala fotku od kaderníka, kde vyzerala presne ako táto ovca :D ... Ako dobrí kamaráti sme ju samozrejme podporili a všetci vysmiali :D Často si na to spomenieme a smejeme sa na tom. Sári, pozdravujem ťa! :D

Ingrediencie

Pusinky:
  • 16 bielok
  • 960 g kryštálového cukru
  • 4 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 4 čajové lyžičky zemiakového škrobu
Cupcaky:
  • 145 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • Štipka soli
  • 130 g trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 50 g roztopeného masla
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 50 g horkej čokolády
  • 100 g malinového pyré
  • 10 g agaru
Krém na cupcaky:
  • 120 g bielej čokolády
  • 150 g mascarpone
  • 75 g smotany na šľahanie
  • 160 g práškového cukru
  • 2 kávové lyžičky vanilkovej pasty
  • 50 g lyofilizovaných malín

Postup

  1. Bielka spolu s cukrom vyšľaháme do tuhej peny.
  2. Pridáme zemiakový škrob a citrónovú šťavu a šľaháme, kým nevznikne tuhý sneh.
  3. Hmotu prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame na 2 formy v tvare pologule (priemer cca 18 cm).
  4. Pusinky sušíme pri 100 °C cca 1,5 - 2 hodiny.
  5. Z čierneho fondánu vymodelujeme nohy, tvár a oči, ktoré neskôr pridáme na pusinkovú bombu a cupcaky.
  6. Z bielkovo-cukrovej hmoty pripravíme malé pusinky na ozdobenie cupcakov.
  7. Pripravíme cupcaky: v miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ a preosejeme.
  8. V druhej miske zmiešame cukor, roztopené maslo, smotanu na šľahanie a vajce.
  9. Obe zmesi dôkladne premiešame a pridáme nasekanú čokoládu.
  10. Naplníme papierové košíčky a pečieme pri 180 °C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
  11. Na krém: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť.
  12. Medzitým vyšľaháme mascarpone so smotanou na šľahanie, pridáme vanilkovú pastu a cukor.
  13. Na záver pridáme vychladenú čokoládu a lyofilizované maliny.
  14. Do cupcakov urobíme dieru, do ktorej pridáme malinové pyré zahustené agarom, a cupcaky ozdobíme pripraveným krémom.
Pusinky:
  • 16 bielok
  • 960 g kryštálového cukru
  • 4 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 4 čajové lyžičky zemiakového škrobu
Cupcaky:
  • 145 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • Štipka soli
  • 130 g trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 50 g roztopeného masla
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 50 g horkej čokolády
  • 100 g malinového pyré
  • 10 g agaru
Krém na cupcaky:
  • 120 g bielej čokolády
  • 150 g mascarpone
  • 75 g smotany na šľahanie
  • 160 g práškového cukru
  • 2 kávové lyžičky vanilkovej pasty
  • 50 g lyofilizovaných malín
  1. Bielka spolu s cukrom vyšľaháme do tuhej peny.
  2. Pridáme zemiakový škrob a citrónovú šťavu a šľaháme, kým nevznikne tuhý sneh.
  3. Hmotu prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame na 2 formy v tvare pologule (priemer cca 18 cm).
  4. Pusinky sušíme pri 100 °C cca 1,5 - 2 hodiny.
  5. Z čierneho fondánu vymodelujeme nohy, tvár a oči, ktoré neskôr pridáme na pusinkovú bombu a cupcaky.
  6. Z bielkovo-cukrovej hmoty pripravíme malé pusinky na ozdobenie cupcakov.
  7. Pripravíme cupcaky: v miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ a preosejeme.
  8. V druhej miske zmiešame cukor, roztopené maslo, smotanu na šľahanie a vajce.
  9. Obe zmesi dôkladne premiešame a pridáme nasekanú čokoládu.
  10. Naplníme papierové košíčky a pečieme pri 180 °C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
  11. Na krém: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť.
  12. Medzitým vyšľaháme mascarpone so smotanou na šľahanie, pridáme vanilkovú pastu a cukor.
  13. Na záver pridáme vychladenú čokoládu a lyofilizované maliny.
  14. Do cupcakov urobíme dieru, do ktorej pridáme malinové pyré zahustené agarom, a cupcaky ozdobíme pripraveným krémom.