Cukrová ovečka od Dávida
Popis
S touto ovečkou sa mi spája jedna vtipná príhoda, keď sme išli s partiou na ples. Na sociálnej sieti máme skupinu, kde si píšeme a všetko si posielame. Kamoška nám s plačom písala a poslala fotku od kaderníka, kde vyzerala presne ako táto ovca :D ... Ako dobrí kamaráti sme ju samozrejme podporili a všetci vysmiali :D Často si na to spomenieme a smejeme sa na tom. Sári, pozdravujem ťa! :D
Ingrediencie
Pusinky:
- 16 bielok
- 960 g kryštálového cukru
- 4 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- 4 čajové lyžičky zemiakového škrobu
Cupcaky:
- 145 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- ½ prášku do pečiva
- ¼ lyžičky jedlej sódy
- Štipka soli
- 130 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 50 g roztopeného masla
- 120 ml smotany na šľahanie
- 50 g horkej čokolády
- 100 g malinového pyré
- 10 g agaru
Krém na cupcaky:
- 120 g bielej čokolády
- 150 g mascarpone
- 75 g smotany na šľahanie
- 160 g práškového cukru
- 2 kávové lyžičky vanilkovej pasty
- 50 g lyofilizovaných malín
Postup
- Bielka spolu s cukrom vyšľaháme do tuhej peny.
- Pridáme zemiakový škrob a citrónovú šťavu a šľaháme, kým nevznikne tuhý sneh.
- Hmotu prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame na 2 formy v tvare pologule (priemer cca 18 cm).
- Pusinky sušíme pri 100 °C cca 1,5 - 2 hodiny.
- Z čierneho fondánu vymodelujeme nohy, tvár a oči, ktoré neskôr pridáme na pusinkovú bombu a cupcaky.
- Z bielkovo-cukrovej hmoty pripravíme malé pusinky na ozdobenie cupcakov.
- Pripravíme cupcaky: v miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ a preosejeme.
- V druhej miske zmiešame cukor, roztopené maslo, smotanu na šľahanie a vajce.
- Obe zmesi dôkladne premiešame a pridáme nasekanú čokoládu.
- Naplníme papierové košíčky a pečieme pri 180 °C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
- Na krém: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť.
- Medzitým vyšľaháme mascarpone so smotanou na šľahanie, pridáme vanilkovú pastu a cukor.
- Na záver pridáme vychladenú čokoládu a lyofilizované maliny.
- Do cupcakov urobíme dieru, do ktorej pridáme malinové pyré zahustené agarom, a cupcaky ozdobíme pripraveným krémom.
Pusinky:
- 16 bielok
- 960 g kryštálového cukru
- 4 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- 4 čajové lyžičky zemiakového škrobu
Cupcaky:
- 145 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- ½ prášku do pečiva
- ¼ lyžičky jedlej sódy
- Štipka soli
- 130 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 50 g roztopeného masla
- 120 ml smotany na šľahanie
- 50 g horkej čokolády
- 100 g malinového pyré
- 10 g agaru
Krém na cupcaky:
- 120 g bielej čokolády
- 150 g mascarpone
- 75 g smotany na šľahanie
- 160 g práškového cukru
- 2 kávové lyžičky vanilkovej pasty
- 50 g lyofilizovaných malín
- Bielka spolu s cukrom vyšľaháme do tuhej peny.
- Pridáme zemiakový škrob a citrónovú šťavu a šľaháme, kým nevznikne tuhý sneh.
- Hmotu prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame na 2 formy v tvare pologule (priemer cca 18 cm).
- Pusinky sušíme pri 100 °C cca 1,5 - 2 hodiny.
- Z čierneho fondánu vymodelujeme nohy, tvár a oči, ktoré neskôr pridáme na pusinkovú bombu a cupcaky.
- Z bielkovo-cukrovej hmoty pripravíme malé pusinky na ozdobenie cupcakov.
- Pripravíme cupcaky: v miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ a preosejeme.
- V druhej miske zmiešame cukor, roztopené maslo, smotanu na šľahanie a vajce.
- Obe zmesi dôkladne premiešame a pridáme nasekanú čokoládu.
- Naplníme papierové košíčky a pečieme pri 180 °C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
- Na krém: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť.
- Medzitým vyšľaháme mascarpone so smotanou na šľahanie, pridáme vanilkovú pastu a cukor.
- Na záver pridáme vychladenú čokoládu a lyofilizované maliny.
- Do cupcakov urobíme dieru, do ktorej pridáme malinové pyré zahustené agarom, a cupcaky ozdobíme pripraveným krémom.