Domáce šišky
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 200 g plnotučné mlieko, vlažné
- 7 g suchého droždia
- 50 g vajec
- 320 g polohrubej múky
- 50 g cukru krupica
- ½ čl jemnej soli
- 42 g masla izbovej teploty
- Olej na vyprážanie
Ganáž
- 110g smotana
- 65g Čokoláda horká
- 65g Čokoláda mliečna
- 25g Maslo
Tvarohová náplň
- 100g tvaroh jemný
- 50g pochúťková smotana kyslá
- 60g med
- ½ ks vanilkový lusk
- ½ ks citrónová kôra
Višne
- 250g višne mrazené
- 100g višňové pyré
- 60g med
- 20g griotka
Postup
Cesto
Zmiešajte ½ vlažného mlieka so štipkou cukru a vsypte droždie.
- Prelejte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vajce a a 2/2 mlieka premiešajte
- Pridajte múku, cukor a soľ a miešajte na pomalom stupni kým sa suroviny nespoja.
- Pridajte maslo a miešajte na strednej rýchlosti.
- Nechajte vykysnúť 45 min, alebo kým nezdvojnásobí objem
- Rozdeľte na 10 častí a vytvarujte guličky
- Nechajte vykysnúť 15 min
- Pred dokysnutím vytvarujte pohárom jamku.
- Nechajte dokysnúť
- Vyprážajte z obidvoch strán do zlatova na teplote 170 C
Ganáž
smotanu zohrejeme pod bod varu
- pridáme maslo a čokoládu
- dôkladne rozmiešame
Tvarohová náplň
Tvaroh premiešame s pochúťkovou smotanou
- Pridáme med, citrónovú šťavu, vanilkový lusk
- Vymiešame hladkú náplň
Višne
višňové pyré, med, višne krátko povaríme, redukujeme vodu
- dochutíme griotkou
- omáčka musí mať hustejšiu konzistenciu
Ďalší postup
Namočte do polovice šišku jamkou do čokolády
- Jamku naplňte tvarohom a polejte višňami
Cesto
- 200 g plnotučné mlieko, vlažné
- 7 g suchého droždia
- 50 g vajec
- 320 g polohrubej múky
- 50 g cukru krupica
- ½ čl jemnej soli
- 42 g masla izbovej teploty
- Olej na vyprážanie
Ganáž
- 110g smotana
- 65g Čokoláda horká
- 65g Čokoláda mliečna
- 25g Maslo
Tvarohová náplň
- 100g tvaroh jemný
- 50g pochúťková smotana kyslá
- 60g med
- ½ ks vanilkový lusk
- ½ ks citrónová kôra
Višne
- 250g višne mrazené
- 100g višňové pyré
- 60g med
- 20g griotka
Cesto
Zmiešajte ½ vlažného mlieka so štipkou cukru a vsypte droždie.
- Prelejte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vajce a a 2/2 mlieka premiešajte
- Pridajte múku, cukor a soľ a miešajte na pomalom stupni kým sa suroviny nespoja.
- Pridajte maslo a miešajte na strednej rýchlosti.
- Nechajte vykysnúť 45 min, alebo kým nezdvojnásobí objem
- Rozdeľte na 10 častí a vytvarujte guličky
- Nechajte vykysnúť 15 min
- Pred dokysnutím vytvarujte pohárom jamku.
- Nechajte dokysnúť
- Vyprážajte z obidvoch strán do zlatova na teplote 170 C
Ganáž
smotanu zohrejeme pod bod varu
- pridáme maslo a čokoládu
- dôkladne rozmiešame
Tvarohová náplň
Tvaroh premiešame s pochúťkovou smotanou
- Pridáme med, citrónovú šťavu, vanilkový lusk
- Vymiešame hladkú náplň
Višne
višňové pyré, med, višne krátko povaríme, redukujeme vodu
- dochutíme griotkou
- omáčka musí mať hustejšiu konzistenciu
Ďalší postup
Namočte do polovice šišku jamkou do čokolády
- Jamku naplňte tvarohom a polejte višňami