Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Dúhová torta porozumenia

Dúhová torta porozumenia

Popis

Celý svoj život som žil v bubline s mojou rodinou a kamarátmi. 12. októbra 2022 táto bublina praskla a mne to zlomilo srdce. Nenávisť a nevedomosť zabila dve osoby len preto, že boli iní. Odvtedy sa dívam na život inak a snažím sa užiť si každý jeden deň a využiť každú jednu príležitosť. Túto tortu chcem preto venovať pamiatke Juraja a Matúša, ktorých odchod ma naučil, že musím byť hrdý na to, kým som. Nejde tu o žiadnu ideológiu, ale o myšlienku, ktorá podľa mňa spája ľudí rôznych názorov, a to, že láska musí vždy vyhrať nad nenávisťou.

Ingrediencie

Korpus (2x)
  • 6 vajec
  • 250 g kryštálového cukru
  • 150 g bielej čokolády
  • 150 g vody
  • 150 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva
  • potravinárske farby rôznych odtieňov
Jahodovo - rebarborový džem
  • 400 g mrazenej rebarbory
  • 400 g jahodového pyré
  • 100 g cukru
  • 20 g pektínu
  • 1 g kyseliny citrónovej
Cream cheese
  • 1 000 g krémového syra
  • 500 g mascarpone
  • 800 g bielej čokolády
  • 300 g šľahačkovej smotany 40 %
Švajčiarsky maslový krém
  • 910 zmäknutého masla
  • 450 g kryštálového cukru
  • 250 g bielkov
  • 2 g soli
Na modelovanie
  • 200 g poťahovej hmoty bielej
  • potravinárske farbivá rôznych odtieňov
Poleva
  • 500 g kondenzovaného mlieka
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie
  • potravinárske farbivá rôznych odtieňov
Iné
  • 300 g čerstvých malín do vnútra torty
  • 300 g čučoriedok do vnútra torty

Postup

  1. Korpus – Bielky vyšľaháme do snehu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne do nich pridávame roztopenú čokoládu, maslo a vodu. Nakoniec na striedačku primiešame múku s práškom do pečiva a bielkový sneh. Jednu dávku rozdelíme na tri časti a zafarbíme na červeno, žlto a oranžovo. Druhú na zeleno, modro a fialovo. Nalejeme do ráfikov s priemerom 16 cm. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160°C asi na 20 - 25 minút. Vychladené korpusy prerežeme na polovicu.
  2. Džem - Rebarboru a jahodové pyré zahrejeme na 40 °C. Pridáme cukor zmiešaný s pektínom a privedieme k varu. Nakoniec pridáme kyselinu citrónovú. Premixujeme ponorným mixérom a dáme vychladiť.
  3. Cream cheese - V kuchynskom robote zmiešajme šľahačku, krémový syr a mascarpone a postupne prilievajte vychladenú rozpustenú bielu čokoládu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka.
  4. Švajčiarsky maslový krém - Do misky dáme cukor a bielky a vo vodnom kúpeli zohrievame na 71°C. Následne hmotu vyšľaháme na strednej rýchlosti do snehu izbovej teploty. Pridávame do krému po častiach maslo a šľaháme asi 7 minút na strednej rýchlosti.
  5. Poleva - Bielu čokoládu a smotanu rozpustíme a zmiešame s kondenzovaným mliekom. Rozdelíme na 6 častí a zafarbíme do farieb dúhy.
  6. Skladanie - Farebné korpusy ukladáme podľa farieb zospodu: fialová, modrá, zelená, žltá, oranžová, červená. Na každý korpus nanesieme krém, naň džem a čerstvé ovocie. Na prvých 6 korpusov položíme kartónový vklad kvôli stabilite a naň naukladáme ďalších 6 korpusov. Do stredu vložime výstuž. Tortu obtrieme zvyšným krémom a dáme zachladiť. Vychladenú tortu obtrieme dvakrát swiss krémom a dáme zachladiť. Z modelovacej hmoty vytvoríme názov LOVE (láska) a postavíme ho na vrch torty. Okolo nápisu umiestnime 6 plastových pohárikov, do ktorých nalejeme farebné polevy.
Korpus (2x)
  • 6 vajec
  • 250 g kryštálového cukru
  • 150 g bielej čokolády
  • 150 g vody
  • 150 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva
  • potravinárske farby rôznych odtieňov
Jahodovo - rebarborový džem
  • 400 g mrazenej rebarbory
  • 400 g jahodového pyré
  • 100 g cukru
  • 20 g pektínu
  • 1 g kyseliny citrónovej
Cream cheese
  • 1 000 g krémového syra
  • 500 g mascarpone
  • 800 g bielej čokolády
  • 300 g šľahačkovej smotany 40 %
Švajčiarsky maslový krém
  • 910 zmäknutého masla
  • 450 g kryštálového cukru
  • 250 g bielkov
  • 2 g soli
Na modelovanie
  • 200 g poťahovej hmoty bielej
  • potravinárske farbivá rôznych odtieňov
Poleva
  • 500 g kondenzovaného mlieka
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie
  • potravinárske farbivá rôznych odtieňov
Iné
  • 300 g čerstvých malín do vnútra torty
  • 300 g čučoriedok do vnútra torty
  1. Korpus – Bielky vyšľaháme do snehu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne do nich pridávame roztopenú čokoládu, maslo a vodu. Nakoniec na striedačku primiešame múku s práškom do pečiva a bielkový sneh. Jednu dávku rozdelíme na tri časti a zafarbíme na červeno, žlto a oranžovo. Druhú na zeleno, modro a fialovo. Nalejeme do ráfikov s priemerom 16 cm. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160°C asi na 20 - 25 minút. Vychladené korpusy prerežeme na polovicu.
  2. Džem - Rebarboru a jahodové pyré zahrejeme na 40 °C. Pridáme cukor zmiešaný s pektínom a privedieme k varu. Nakoniec pridáme kyselinu citrónovú. Premixujeme ponorným mixérom a dáme vychladiť.
  3. Cream cheese - V kuchynskom robote zmiešajme šľahačku, krémový syr a mascarpone a postupne prilievajte vychladenú rozpustenú bielu čokoládu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka.
  4. Švajčiarsky maslový krém - Do misky dáme cukor a bielky a vo vodnom kúpeli zohrievame na 71°C. Následne hmotu vyšľaháme na strednej rýchlosti do snehu izbovej teploty. Pridávame do krému po častiach maslo a šľaháme asi 7 minút na strednej rýchlosti.
  5. Poleva - Bielu čokoládu a smotanu rozpustíme a zmiešame s kondenzovaným mliekom. Rozdelíme na 6 častí a zafarbíme do farieb dúhy.
  6. Skladanie - Farebné korpusy ukladáme podľa farieb zospodu: fialová, modrá, zelená, žltá, oranžová, červená. Na každý korpus nanesieme krém, naň džem a čerstvé ovocie. Na prvých 6 korpusov položíme kartónový vklad kvôli stabilite a naň naukladáme ďalších 6 korpusov. Do stredu vložime výstuž. Tortu obtrieme zvyšným krémom a dáme zachladiť. Vychladenú tortu obtrieme dvakrát swiss krémom a dáme zachladiť. Z modelovacej hmoty vytvoríme názov LOVE (láska) a postavíme ho na vrch torty. Okolo nápisu umiestnime 6 plastových pohárikov, do ktorých nalejeme farebné polevy.