Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Dvojitá narodeninová torta od Paliho

Dvojitá narodeninová torta od Paliho

Popis

Grandiózna torta si zaslúži špeciálnu príležitosť, kde sa bude podávať. Moja bude mať dve farebne odlišné tváre, venované mne a mojej sestre dvojičke Monike. Na spoločnej oslave narodenín bude určite pútať pozornosť.

Ingrediencie

Mandľový korpus 15x15 cm
  • 10 ks vajec
  • 13 PL oleja
  • 290 g práškového cukru
  • 308 g hladkej múky
  • 24 g prášku do pečiva
  • 92 g mandľovej múky
  • 5 g soli
Mandľový korpus 20x20 cm
  • 12 ks vajec
  • 16 PL oleja
  • 346 g práškového cukru
  • 370 g hladkej múky
  • 30 g prášku do pečiva
  • 110 g mandľovej múky
  • 6 g soli
Mandľový korpus 25x25 cm
  • 16 ks vajec
  • 20 PL oleja
  • 460 g práškového cukru
  • 492 g hladkej múky
  • 40 g prášku do pečiva
  • 146 g mandľovej múky
  • 8 g soli
Vanilkový krém s citrónovým likérom
  • 2000 ml mlieka
  • 200 ml citrónového likéru
  • 2 ks vanilkový lusk
  • 12 žĺtkov
  • 264 g kukuričného škrobu
  • 440 g práškového cukru
  • 920 g masla
  • 6 PL citrónového likéru
Sirup na polievanie korpusov
  • 320 g jahodového pyré
  • Šťava z 2 citrónov
  • 7 PL citrónového likéru
  • 280 g vody
  • 315 g práškového cukru
Švajčiarsky maslový krém
  • 625 g vaječných bielkov
  • 1250 g krupicového cukru
  • 1250 g masla
Zdobenie
  • 10x A4 waflového papiera
  • Potravinové farbivo tukové – zelené, fialové

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 °C.
  2. Korpusy pripravujeme rovnako: Bielka s cukrom vyšľaháme na hustý sneh. Žĺtka zmiešame s olejom, pridáme k bielkam a rýchlo zašľaháme. Na viac krát zapracujeme preosiate suché suroviny. Pečieme v štvorcových ráfikoch 30-35 minút. Prepečenie kontrolujeme špajdlou.
  3. Na krém zahrejeme mlieko s vanilkovým luskom a časťou citrónového likéru. V extra mise vymiešame žĺtka s kukuričným škrobom a cukrom. Spojíme zmesi, uvaríme hustý krém, zamiešame likér a polovicu masla. Po vychladnutí vyšľaháme so zvyšným maslom.
  4. Sirup pripravíme zahriatím pyré, citrónovej šťavy, vody a cukru. Prevaríme, na záver pridáme citrónový likér a necháme vychladnúť.
  5. Švajčiarsky maslový krém pripravíme zahrievaním bielkov a cukru vo vodnom kúpeli, kým sa cukor nerozpustí. Vyšľaháme do vychladnutia a postupne pridáme maslo. Dofarbíme na zeleno a fialovo podľa potreby.
  6. Korpusy rozrežeme na 4 vrstvy, navlhčíme sirupom a naplníme vanilkovým krémom. Pripravené časti dáme zachladiť.
  7. Chladené torty potrieme švajčiarskym krémom. Zdobíme waflovým papierom a farebným krémom podľa fantázie.
  8. Torty umiestnime na konštrukciu a naaranžujeme na oslavu.
Mandľový korpus 15x15 cm
  • 10 ks vajec
  • 13 PL oleja
  • 290 g práškového cukru
  • 308 g hladkej múky
  • 24 g prášku do pečiva
  • 92 g mandľovej múky
  • 5 g soli
Mandľový korpus 20x20 cm
  • 12 ks vajec
  • 16 PL oleja
  • 346 g práškového cukru
  • 370 g hladkej múky
  • 30 g prášku do pečiva
  • 110 g mandľovej múky
  • 6 g soli
Mandľový korpus 25x25 cm
  • 16 ks vajec
  • 20 PL oleja
  • 460 g práškového cukru
  • 492 g hladkej múky
  • 40 g prášku do pečiva
  • 146 g mandľovej múky
  • 8 g soli
Vanilkový krém s citrónovým likérom
  • 2000 ml mlieka
  • 200 ml citrónového likéru
  • 2 ks vanilkový lusk
  • 12 žĺtkov
  • 264 g kukuričného škrobu
  • 440 g práškového cukru
  • 920 g masla
  • 6 PL citrónového likéru
Sirup na polievanie korpusov
  • 320 g jahodového pyré
  • Šťava z 2 citrónov
  • 7 PL citrónového likéru
  • 280 g vody
  • 315 g práškového cukru
Švajčiarsky maslový krém
  • 625 g vaječných bielkov
  • 1250 g krupicového cukru
  • 1250 g masla
Zdobenie
  • 10x A4 waflového papiera
  • Potravinové farbivo tukové – zelené, fialové
  1. Rúru predhrejeme na 170 °C.
  2. Korpusy pripravujeme rovnako: Bielka s cukrom vyšľaháme na hustý sneh. Žĺtka zmiešame s olejom, pridáme k bielkam a rýchlo zašľaháme. Na viac krát zapracujeme preosiate suché suroviny. Pečieme v štvorcových ráfikoch 30-35 minút. Prepečenie kontrolujeme špajdlou.
  3. Na krém zahrejeme mlieko s vanilkovým luskom a časťou citrónového likéru. V extra mise vymiešame žĺtka s kukuričným škrobom a cukrom. Spojíme zmesi, uvaríme hustý krém, zamiešame likér a polovicu masla. Po vychladnutí vyšľaháme so zvyšným maslom.
  4. Sirup pripravíme zahriatím pyré, citrónovej šťavy, vody a cukru. Prevaríme, na záver pridáme citrónový likér a necháme vychladnúť.
  5. Švajčiarsky maslový krém pripravíme zahrievaním bielkov a cukru vo vodnom kúpeli, kým sa cukor nerozpustí. Vyšľaháme do vychladnutia a postupne pridáme maslo. Dofarbíme na zeleno a fialovo podľa potreby.
  6. Korpusy rozrežeme na 4 vrstvy, navlhčíme sirupom a naplníme vanilkovým krémom. Pripravené časti dáme zachladiť.
  7. Chladené torty potrieme švajčiarskym krémom. Zdobíme waflovým papierom a farebným krémom podľa fantázie.
  8. Torty umiestnime na konštrukciu a naaranžujeme na oslavu.