Kokosový travel cake
2 hod.
10 porcií
Popis
Ideálny na cesty, počas ktorých môže byť aj veselo. Obľúbené chute kokosu a čierných ríbezlí doplnené kokosovým likérom spravia z každého cestovania dobrodružstvo.
Ingrediencie
Korpus
- 340 g mandľovej múky
- 580 g práškového cukru
- 272 g hladkej múky
- 4 g prášku do pečiva
- 5 g prášku do pečiva
- 384 g strúhaného kokosu
- 120 g mlieka
- 120 g vajec
- 282 g žĺtok
- 12 g soli
Compoté z čiernych ríbezlí
- 120 g cukru
- 10 g pektínu
- 180 g pyré z čiernych ríbezlí
- 300 g mrazených čiernych ríbezlí
Coulis z čiernych ríbezlí
- 3 g pektínu
- 25 g cukru
- 100 g pyré z čiernej ríbezle
- 20 g vody
Kokosová ganache
- 300 g bielej čokolády
- 100 g smotany na šľahanie 33 %
- 100 g kokosového mlieka alebo pyré
Cukrový sirup
- 200 g krupicového cukru
- 200 ml vody
- 200 ml kokosového likéru
Iné
- kokos na obaľovanie
- kokosové hobliny
- mätové lístky
Postup
- Korpus – maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajcia a žĺtky. Zohrejeme mlieko a prilejeme do cesta. Pridáme kokos a zvyšné suroviny. Cesto je na 2 formy v tvare na chlebík alebo srnčí chrbát. Pečieme na 170 °C približne 30 – 45 min.
- Compoté - pyré zohrejeme na 40 °C, pridáme cukor s pektínom. Prevaríme. Na záver pridáme mrazené čierne ríbezle. Necháme vychladiť.
- Coulis – pyré dáme variť s vodou. Pridáme cukor a pektín. Prevaríme. Rozmixujeme. Prepasírujeme.
- Ganache – smotanu dáme zovrieť, zalejeme ňou čokoládu. Ponorným mixérom rozmixujeme. Necháme schladiť do druhého dňa. Potom vyšľaháme s kokosovým mliekom alebo pyré.
- Sirup – všetky suroviny zmiešame v hrnci a varíme, kým nevznikne sirup.
- Upečené korpusy vychladíme. Spravíme po celej dĺžke dieru. Naplníme ju compoté z čiernych ríbezlí. Vychladíme. Následne potrieme sirupom a obalíme kokosom. Dozdobíme kokosovou ganache, do ampuliek dáme coulis, ktoré môžeme ešte dochutiť rumom, koksovými lupienkami a mätou.
Korpus
- 340 g mandľovej múky
- 580 g práškového cukru
- 272 g hladkej múky
- 4 g prášku do pečiva
- 5 g prášku do pečiva
- 384 g strúhaného kokosu
- 120 g mlieka
- 120 g vajec
- 282 g žĺtok
- 12 g soli
Compoté z čiernych ríbezlí
- 120 g cukru
- 10 g pektínu
- 180 g pyré z čiernych ríbezlí
- 300 g mrazených čiernych ríbezlí
Coulis z čiernych ríbezlí
- 3 g pektínu
- 25 g cukru
- 100 g pyré z čiernej ríbezle
- 20 g vody
Kokosová ganache
- 300 g bielej čokolády
- 100 g smotany na šľahanie 33 %
- 100 g kokosového mlieka alebo pyré
Cukrový sirup
- 200 g krupicového cukru
- 200 ml vody
- 200 ml kokosového likéru
Iné
- kokos na obaľovanie
- kokosové hobliny
- mätové lístky
- Korpus – maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajcia a žĺtky. Zohrejeme mlieko a prilejeme do cesta. Pridáme kokos a zvyšné suroviny. Cesto je na 2 formy v tvare na chlebík alebo srnčí chrbát. Pečieme na 170 °C približne 30 – 45 min.
- Compoté - pyré zohrejeme na 40 °C, pridáme cukor s pektínom. Prevaríme. Na záver pridáme mrazené čierne ríbezle. Necháme vychladiť.
- Coulis – pyré dáme variť s vodou. Pridáme cukor a pektín. Prevaríme. Rozmixujeme. Prepasírujeme.
- Ganache – smotanu dáme zovrieť, zalejeme ňou čokoládu. Ponorným mixérom rozmixujeme. Necháme schladiť do druhého dňa. Potom vyšľaháme s kokosovým mliekom alebo pyré.
- Sirup – všetky suroviny zmiešame v hrnci a varíme, kým nevznikne sirup.
- Upečené korpusy vychladíme. Spravíme po celej dĺžke dieru. Naplníme ju compoté z čiernych ríbezlí. Vychladíme. Následne potrieme sirupom a obalíme kokosom. Dozdobíme kokosovou ganache, do ampuliek dáme coulis, ktoré môžeme ešte dochutiť rumom, koksovými lupienkami a mätou.