Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Kokosový travel cake

Kokosový travel cake


Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona hodin

2 hod.

Ikona počet porcií

10 porcií

Ikona tlačenia

Popis

Ideálny na cesty, počas ktorých môže byť aj veselo. Obľúbené chute kokosu a čierných ríbezlí doplnené kokosovým likérom spravia z každého cestovania dobrodružstvo.

Ingrediencie

Korpus
  • 340 g mandľovej múky
  • 580 g práškového cukru
  • 272 g hladkej múky
  • 4 g prášku do pečiva
  • 5 g prášku do pečiva
  • 384 g strúhaného kokosu
  • 120 g mlieka
  • 120 g vajec
  • 282 g žĺtok
  • 12 g soli
Compoté z čiernych ríbezlí
  • 120 g cukru
  • 10 g pektínu
  • 180 g pyré z čiernych ríbezlí
  • 300 g mrazených čiernych ríbezlí
Coulis z čiernych ríbezlí
  • 3 g pektínu
  • 25 g cukru
  • 100 g pyré z čiernej ríbezle
  • 20 g vody
Kokosová ganache
  • 300 g bielej čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie 33 %
  • 100 g kokosového mlieka alebo pyré
Cukrový sirup
  • 200 g krupicového cukru
  • 200 ml vody
  • 200 ml kokosového likéru
Iné
  • kokos na obaľovanie
  • kokosové hobliny
  • mätové lístky

Postup

  1. Korpus – maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajcia a žĺtky. Zohrejeme mlieko a prilejeme do cesta. Pridáme kokos a zvyšné suroviny. Cesto je na 2 formy v tvare na chlebík alebo srnčí chrbát. Pečieme na 170 °C približne 30 – 45 min.
  2. Compoté - pyré zohrejeme na 40 °C, pridáme cukor s pektínom. Prevaríme. Na záver pridáme mrazené čierne ríbezle. Necháme vychladiť.
  3. Coulis – pyré dáme variť s vodou. Pridáme cukor a pektín. Prevaríme. Rozmixujeme. Prepasírujeme.
  4. Ganache – smotanu dáme zovrieť, zalejeme ňou čokoládu. Ponorným mixérom rozmixujeme. Necháme schladiť do druhého dňa. Potom vyšľaháme s kokosovým mliekom alebo pyré.
  5. Sirup – všetky suroviny zmiešame v hrnci a varíme, kým nevznikne sirup.
  6. Upečené korpusy vychladíme. Spravíme po celej dĺžke dieru. Naplníme ju compoté z čiernych ríbezlí. Vychladíme. Následne potrieme sirupom a obalíme kokosom. Dozdobíme kokosovou ganache, do ampuliek dáme coulis, ktoré môžeme ešte dochutiť rumom, koksovými lupienkami a mätou.
Korpus
  • 340 g mandľovej múky
  • 580 g práškového cukru
  • 272 g hladkej múky
  • 4 g prášku do pečiva
  • 5 g prášku do pečiva
  • 384 g strúhaného kokosu
  • 120 g mlieka
  • 120 g vajec
  • 282 g žĺtok
  • 12 g soli
Compoté z čiernych ríbezlí
  • 120 g cukru
  • 10 g pektínu
  • 180 g pyré z čiernych ríbezlí
  • 300 g mrazených čiernych ríbezlí
Coulis z čiernych ríbezlí
  • 3 g pektínu
  • 25 g cukru
  • 100 g pyré z čiernej ríbezle
  • 20 g vody
Kokosová ganache
  • 300 g bielej čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie 33 %
  • 100 g kokosového mlieka alebo pyré
Cukrový sirup
  • 200 g krupicového cukru
  • 200 ml vody
  • 200 ml kokosového likéru
Iné
  • kokos na obaľovanie
  • kokosové hobliny
  • mätové lístky
  1. Korpus – maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajcia a žĺtky. Zohrejeme mlieko a prilejeme do cesta. Pridáme kokos a zvyšné suroviny. Cesto je na 2 formy v tvare na chlebík alebo srnčí chrbát. Pečieme na 170 °C približne 30 – 45 min.
  2. Compoté - pyré zohrejeme na 40 °C, pridáme cukor s pektínom. Prevaríme. Na záver pridáme mrazené čierne ríbezle. Necháme vychladiť.
  3. Coulis – pyré dáme variť s vodou. Pridáme cukor a pektín. Prevaríme. Rozmixujeme. Prepasírujeme.
  4. Ganache – smotanu dáme zovrieť, zalejeme ňou čokoládu. Ponorným mixérom rozmixujeme. Necháme schladiť do druhého dňa. Potom vyšľaháme s kokosovým mliekom alebo pyré.
  5. Sirup – všetky suroviny zmiešame v hrnci a varíme, kým nevznikne sirup.
  6. Upečené korpusy vychladíme. Spravíme po celej dĺžke dieru. Naplníme ju compoté z čiernych ríbezlí. Vychladíme. Následne potrieme sirupom a obalíme kokosom. Dozdobíme kokosovou ganache, do ampuliek dáme coulis, ktoré môžeme ešte dochutiť rumom, koksovými lupienkami a mätou.