Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Kornútky so zmrzlinou

Kornútky so zmrzlinou

Popis

Pripravte si krehké chrumkavé kornútky a šmolkovú zmrzlinu ako zo zmrzlinárne.

Ingrediencie

Zmrzlina:
  • 85 g kryštálového cukru
  • 52 g žĺtkov
  • 225 g plnotučného mlieka
  • 125 g smotany 35 %
  • 1  vanilkový struk
  • Modrá farba spirulina – podľa potreby
  • 50 g čučoriedok na dozdobenie
Kornútky:
  • 250 g práškového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1,5 vajca (75 g)
  • 125 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g plnotučného mlieka
  • Maslo na potretie

Postup

  1. Smotanu zohrejeme na 80 °C, odstavíme a za stáleho miešania pridáme žĺtky.
  2. Vlejeme do mlieka s cukrom a za stáleho miešania privedieme do varu.
  3. Varíme len krátko, precedíme.
  4. Primiešame naškrabaný vanilkový struk.
  5. Vychladíme a studenú zmrzlinovú zmes dáme do zmrzlinového stroja zmraziť, vyberieme program Ice Cream.
  6. Počas zmrazovania pridáme modrú farbu.
  7. Pripravenú zmrzlinu preložíme do servírovacej nádoby, posypeme čučoriedkami a dáme na 10 minút zmraziť.
  8. Na kornútky preosejeme práškový cukor a múku.
  9. Pridáme zmäknuté maslo, cukor vanilkový, vajcia, mlieko.
  10. Vymiešame hmotu tuhšej konzistencie.
  11. Kornútkovač rozohrejeme, pred prvým pečením platne potrieme maslom.
  12. Kornútky pečieme na vnútornom kruhu, pomocou polievkovej lyžice dáme cesto na rozpálenú platňu.
  13. Zatvoríme, jemne zatlačíme.
  14. Pečieme pri vysokej teplote krátko do svetlohnedej farby.
  15. Ešte horúce stočíme pomocou dreveného kornútika.
Zmrzlina:
  • 85 g kryštálového cukru
  • 52 g žĺtkov
  • 225 g plnotučného mlieka
  • 125 g smotany 35 %
  • 1  vanilkový struk
  • Modrá farba spirulina – podľa potreby
  • 50 g čučoriedok na dozdobenie
Kornútky:
  • 250 g práškového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1,5 vajca (75 g)
  • 125 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g plnotučného mlieka
  • Maslo na potretie
  1. Smotanu zohrejeme na 80 °C, odstavíme a za stáleho miešania pridáme žĺtky.
  2. Vlejeme do mlieka s cukrom a za stáleho miešania privedieme do varu.
  3. Varíme len krátko, precedíme.
  4. Primiešame naškrabaný vanilkový struk.
  5. Vychladíme a studenú zmrzlinovú zmes dáme do zmrzlinového stroja zmraziť, vyberieme program Ice Cream.
  6. Počas zmrazovania pridáme modrú farbu.
  7. Pripravenú zmrzlinu preložíme do servírovacej nádoby, posypeme čučoriedkami a dáme na 10 minút zmraziť.
  8. Na kornútky preosejeme práškový cukor a múku.
  9. Pridáme zmäknuté maslo, cukor vanilkový, vajcia, mlieko.
  10. Vymiešame hmotu tuhšej konzistencie.
  11. Kornútkovač rozohrejeme, pred prvým pečením platne potrieme maslom.
  12. Kornútky pečieme na vnútornom kruhu, pomocou polievkovej lyžice dáme cesto na rozpálenú platňu.
  13. Zatvoríme, jemne zatlačíme.
  14. Pečieme pri vysokej teplote krátko do svetlohnedej farby.
  15. Ešte horúce stočíme pomocou dreveného kornútika.