Kornútky so zmrzlinou
Popis
Pripravte si krehké chrumkavé kornútky a šmolkovú zmrzlinu ako zo zmrzlinárne.
Ingrediencie
Zmrzlina:
- 85 g kryštálového cukru
- 52 g žĺtkov
- 225 g plnotučného mlieka
- 125 g smotany 35 %
- 1 vanilkový struk
- Modrá farba spirulina – podľa potreby
- 50 g čučoriedok na dozdobenie
Kornútky:
- 250 g práškového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 1,5 vajca (75 g)
- 125 g masla
- 250 g hladkej múky
- 100 g plnotučného mlieka
- Maslo na potretie
Postup
- Smotanu zohrejeme na 80 °C, odstavíme a za stáleho miešania pridáme žĺtky.
- Vlejeme do mlieka s cukrom a za stáleho miešania privedieme do varu.
- Varíme len krátko, precedíme.
- Primiešame naškrabaný vanilkový struk.
- Vychladíme a studenú zmrzlinovú zmes dáme do zmrzlinového stroja zmraziť, vyberieme program Ice Cream.
- Počas zmrazovania pridáme modrú farbu.
- Pripravenú zmrzlinu preložíme do servírovacej nádoby, posypeme čučoriedkami a dáme na 10 minút zmraziť.
- Na kornútky preosejeme práškový cukor a múku.
- Pridáme zmäknuté maslo, cukor vanilkový, vajcia, mlieko.
- Vymiešame hmotu tuhšej konzistencie.
- Kornútkovač rozohrejeme, pred prvým pečením platne potrieme maslom.
- Kornútky pečieme na vnútornom kruhu, pomocou polievkovej lyžice dáme cesto na rozpálenú platňu.
- Zatvoríme, jemne zatlačíme.
- Pečieme pri vysokej teplote krátko do svetlohnedej farby.
- Ešte horúce stočíme pomocou dreveného kornútika.
Zmrzlina:
- 85 g kryštálového cukru
- 52 g žĺtkov
- 225 g plnotučného mlieka
- 125 g smotany 35 %
- 1 vanilkový struk
- Modrá farba spirulina – podľa potreby
- 50 g čučoriedok na dozdobenie
Kornútky:
- 250 g práškového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 1,5 vajca (75 g)
- 125 g masla
- 250 g hladkej múky
- 100 g plnotučného mlieka
- Maslo na potretie
- Smotanu zohrejeme na 80 °C, odstavíme a za stáleho miešania pridáme žĺtky.
- Vlejeme do mlieka s cukrom a za stáleho miešania privedieme do varu.
- Varíme len krátko, precedíme.
- Primiešame naškrabaný vanilkový struk.
- Vychladíme a studenú zmrzlinovú zmes dáme do zmrzlinového stroja zmraziť, vyberieme program Ice Cream.
- Počas zmrazovania pridáme modrú farbu.
- Pripravenú zmrzlinu preložíme do servírovacej nádoby, posypeme čučoriedkami a dáme na 10 minút zmraziť.
- Na kornútky preosejeme práškový cukor a múku.
- Pridáme zmäknuté maslo, cukor vanilkový, vajcia, mlieko.
- Vymiešame hmotu tuhšej konzistencie.
- Kornútkovač rozohrejeme, pred prvým pečením platne potrieme maslom.
- Kornútky pečieme na vnútornom kruhu, pomocou polievkovej lyžice dáme cesto na rozpálenú platňu.
- Zatvoríme, jemne zatlačíme.
- Pečieme pri vysokej teplote krátko do svetlohnedej farby.
- Ešte horúce stočíme pomocou dreveného kornútika.