Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Likérové špice podľa Petry

Likérové špice podľa Petry

Popis

Ingrediencie

Bufler
  • Kryštálový cukor – 20g
  • Múka hladká špeciál – 40g
  • Krémový prášok – 5g
  • Bielky – 60g (3ks)
  • Žĺtky – 30g(2ks)
Likér
  • Rum – 0,5dl
  • Sladené kondenzované mlieko – 200g
  • Čokoláda 54 % -100 g
Krém
  • Kryštálový cukor – 65g
  • Krémový prášok – 50g
  • Mlieko – 3,5dl
  • Vanilínový cukor – 10g
  • Maslo – 300g
  • Rum – 30ml
  • Kakao – 20g
  • Pomleté lyofilizované jahody – 30g
Poleva
  • Čokoláda 54 % – 250g
  • Čokoláda Ruby - 250 g
  • Kakaové maslo - 80 + 80g

Postup

  1. Bufler

    Bielky a 2/3 cukru kryštálového vyšľaháme na tuhý sneh.

  2. Žĺtky a 1/3 cukru vymiešame do tuhej peny, pridáme malé množstvo múky a vytvoríme kašovitú hmotu.
  3. Obidve hmoty spolu zľahka spojíme a primiešame preosiatu múku s krémovým práškom.
  4. Pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej trubičky nastriekame na plech porytý papierom malé polgule, ktoré pri teplote 180 – 200°C upečieme do svetlohnedej farby.
  5. Po upečení, každú polguľu potrieme rozpustenou neriedenou čokoládou.
  6. Krém

    Z mlieka, krémového prášku, kryštálového a vanilkového cukru, uvaríme hustý krém.

  7. Za občasného miešanie ho vychladíme, pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém.
  8. Krém rozdelíme na dve polovice, jednu dochutíme preosiatym kakaom a druhú lyofilizovaným ovocím.
  9. Pomocou cukrárskeho vrecka a špeciálneho nástavca nastriekame krém – vytiahneme špice. 6 čokoládových a 6 jahodových.
  10. Necháme dobre stuhnúť. Po stuhnutí naplníme likérom, uzatvoríme zvyšným krémom a opäť necháme dobre stuhnúť.
  11. Po stuhnutí pomocou noža poodliepame z papiera.
  12. Likér

    Dobre spolu premiešať.

  13. Rozdeliť na dve polovice.
  14. Do jednej polovice pridať roztopenú čokoládu.
  15. Poleva

    Horkú čokoládu spolu s 80g kakaového masla rozpustíme. Rovnako postupujeme aj s Ruby.

  16. Opatrne, veľmi rýchlo špice potiahneme, namočíme do čokolády.
  17. Necháme na mriežke zatuhnúť.
Bufler
  • Kryštálový cukor – 20g
  • Múka hladká špeciál – 40g
  • Krémový prášok – 5g
  • Bielky – 60g (3ks)
  • Žĺtky – 30g(2ks)
Likér
  • Rum – 0,5dl
  • Sladené kondenzované mlieko – 200g
  • Čokoláda 54 % -100 g
Krém
  • Kryštálový cukor – 65g
  • Krémový prášok – 50g
  • Mlieko – 3,5dl
  • Vanilínový cukor – 10g
  • Maslo – 300g
  • Rum – 30ml
  • Kakao – 20g
  • Pomleté lyofilizované jahody – 30g
Poleva
  • Čokoláda 54 % – 250g
  • Čokoláda Ruby - 250 g
  • Kakaové maslo - 80 + 80g
  1. Bufler

    Bielky a 2/3 cukru kryštálového vyšľaháme na tuhý sneh.

  2. Žĺtky a 1/3 cukru vymiešame do tuhej peny, pridáme malé množstvo múky a vytvoríme kašovitú hmotu.
  3. Obidve hmoty spolu zľahka spojíme a primiešame preosiatu múku s krémovým práškom.
  4. Pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej trubičky nastriekame na plech porytý papierom malé polgule, ktoré pri teplote 180 – 200°C upečieme do svetlohnedej farby.
  5. Po upečení, každú polguľu potrieme rozpustenou neriedenou čokoládou.
  6. Krém

    Z mlieka, krémového prášku, kryštálového a vanilkového cukru, uvaríme hustý krém.

  7. Za občasného miešanie ho vychladíme, pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém.
  8. Krém rozdelíme na dve polovice, jednu dochutíme preosiatym kakaom a druhú lyofilizovaným ovocím.
  9. Pomocou cukrárskeho vrecka a špeciálneho nástavca nastriekame krém – vytiahneme špice. 6 čokoládových a 6 jahodových.
  10. Necháme dobre stuhnúť. Po stuhnutí naplníme likérom, uzatvoríme zvyšným krémom a opäť necháme dobre stuhnúť.
  11. Po stuhnutí pomocou noža poodliepame z papiera.
  12. Likér

    Dobre spolu premiešať.

  13. Rozdeliť na dve polovice.
  14. Do jednej polovice pridať roztopenú čokoládu.
  15. Poleva

    Horkú čokoládu spolu s 80g kakaového masla rozpustíme. Rovnako postupujeme aj s Ruby.

  16. Opatrne, veľmi rýchlo špice potiahneme, namočíme do čokolády.
  17. Necháme na mriežke zatuhnúť.