Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Mamdľová torta podľa Lorny od Evky

Mamdľová torta podľa Lorny od Evky

Popis

Táto torta je elegantnou kombináciou kakaového a snehového korpusu, krémovej náplne a ovocného želé, zakončená hladkým poťahom a kreatívnou dekoráciou.

Ingrediencie

Cesto kakaové
  • 16 vajec
  • 350 g cukor kryštálový
  • 300 g polohrubá múka
  • 200 g kakao
  • 2 dcl olej
  • Prášok do pečiva
Cesto snehové
  • 12 bielok
  • 360 g cukor kryštálový
  • 300 g mandľová múka
  • 150 g kokosová múka
  • 150 g polohrubá múka
  • Prášok do pečiva
Krém
  • 2 l mlieko
  • 12 žĺtkov
  • 360 g cukor kryštálový
  • 360 g hrubá múka
  • 500 g maslo
Ovocná zložka
  • 500 g červené ríbezle
  • Cukor podľa chuti
  • Agar
Krém pod poťah
  • 300 g čokoláda horká
  • 500 g maslo
Na dokončenie
  • 2 kg poťahová hmota
  • 1 kg modelovacia hmota

Postup

  1. Zo surovín na kakaové cesto vyšľaháme bielka s cukrom, pridáme žĺtka a olej. Pomaly zamiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do foriem a pečieme pri 170 °C.
  2. Snehové cesto pripravíme vyšľahaním bielok s cukrom a pridaním mandľovej, kokosovej a polohrubej múky. Rozdelíme do foriem a upečieme.
  3. Na krém uvaríme zmes z mlieka, žĺtkov, múky a cukru. Po vychladnutí vymiešame s maslom na hladký krém.
  4. Červené ríbezle rozvaríme s cukrom, prepasírujeme a pridáme agar podľa potreby. Uvaríme želé.
  5. Tortu skladáme striedaním kakaových a snehových plátov, ktoré plníme krémom a ovocným želé. Následne dáme tortu zachladiť.
  6. Čokoládu rozpustíme, vlažnú vyšľaháme s maslom a touto zmesou obtrieme a zarovnáme celú tortu. Opäť dáme zachladiť.
  7. Poťahovú hmotu rozvaľkáme a potiahneme tortu. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Cesto kakaové
  • 16 vajec
  • 350 g cukor kryštálový
  • 300 g polohrubá múka
  • 200 g kakao
  • 2 dcl olej
  • Prášok do pečiva
Cesto snehové
  • 12 bielok
  • 360 g cukor kryštálový
  • 300 g mandľová múka
  • 150 g kokosová múka
  • 150 g polohrubá múka
  • Prášok do pečiva
Krém
  • 2 l mlieko
  • 12 žĺtkov
  • 360 g cukor kryštálový
  • 360 g hrubá múka
  • 500 g maslo
Ovocná zložka
  • 500 g červené ríbezle
  • Cukor podľa chuti
  • Agar
Krém pod poťah
  • 300 g čokoláda horká
  • 500 g maslo
Na dokončenie
  • 2 kg poťahová hmota
  • 1 kg modelovacia hmota
  1. Zo surovín na kakaové cesto vyšľaháme bielka s cukrom, pridáme žĺtka a olej. Pomaly zamiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do foriem a pečieme pri 170 °C.
  2. Snehové cesto pripravíme vyšľahaním bielok s cukrom a pridaním mandľovej, kokosovej a polohrubej múky. Rozdelíme do foriem a upečieme.
  3. Na krém uvaríme zmes z mlieka, žĺtkov, múky a cukru. Po vychladnutí vymiešame s maslom na hladký krém.
  4. Červené ríbezle rozvaríme s cukrom, prepasírujeme a pridáme agar podľa potreby. Uvaríme želé.
  5. Tortu skladáme striedaním kakaových a snehových plátov, ktoré plníme krémom a ovocným želé. Následne dáme tortu zachladiť.
  6. Čokoládu rozpustíme, vlažnú vyšľaháme s maslom a touto zmesou obtrieme a zarovnáme celú tortu. Opäť dáme zachladiť.
  7. Poťahovú hmotu rozvaľkáme a potiahneme tortu. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.