Minipavlovky
Popis
Ingrediencie
Bielkový sneh
- 120 ml vaječných bielkov
- 1/8 lyžičky vínneho kameňa
- 1/8 lyžičky soli
- 250 g cukru krupica
- 1½ lyžičky kukuričného škrobu
- 1 polievková lyžica vínneho octu
- ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Krém
- Šľahačka 40 % – 250g
- Cukor práškový -25 g
- Vanilka
Čas prípravy
- Pavlova, príprava,– 20 min.
- tvarovanie, pečenie – 60 min.
- chladnutie -10 min
- krém príprava, plnenie, zdobenie – 10 min.
Postup
Bielkový sneh
Rúru predhrejte na 175 stupňov.
- Vyšľaháme sneh z bielkov, vínneho kameňa a soli do peny.
- Pridajte kryštálový cukor, kukuričný škrob, ocot a vanilku a pokračujte v šľahaní, kým nie sú bielky tuhé, hladké a lesklé.
- Pripravte na papier na pečenie 12 ks mini pavloviek s priemerom 6cm .
- Pečieme 10 minút. Znížte teplotu v rúre na 150 C a pečte, kým sa nafúknu, asi 20-30 minút.
- Vypnite rúru, priotvorte dvierka rúry a nechajte vychladnúť v rúre.
Krém
Šľahačku spolu s cukrom a vanilkou do krémova vyšľahajte.
- Ozdobte ovocím.
Bielkový sneh
- 120 ml vaječných bielkov
- 1/8 lyžičky vínneho kameňa
- 1/8 lyžičky soli
- 250 g cukru krupica
- 1½ lyžičky kukuričného škrobu
- 1 polievková lyžica vínneho octu
- ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Krém
- Šľahačka 40 % – 250g
- Cukor práškový -25 g
- Vanilka
Čas prípravy
- Pavlova, príprava,– 20 min.
- tvarovanie, pečenie – 60 min.
- chladnutie -10 min
- krém príprava, plnenie, zdobenie – 10 min.
Bielkový sneh
Rúru predhrejte na 175 stupňov.
- Vyšľaháme sneh z bielkov, vínneho kameňa a soli do peny.
- Pridajte kryštálový cukor, kukuričný škrob, ocot a vanilku a pokračujte v šľahaní, kým nie sú bielky tuhé, hladké a lesklé.
- Pripravte na papier na pečenie 12 ks mini pavloviek s priemerom 6cm .
- Pečieme 10 minút. Znížte teplotu v rúre na 150 C a pečte, kým sa nafúknu, asi 20-30 minút.
- Vypnite rúru, priotvorte dvierka rúry a nechajte vychladnúť v rúre.
Krém
Šľahačku spolu s cukrom a vanilkou do krémova vyšľahajte.
- Ozdobte ovocím.