Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Bielkový sneh
  • 120 ml vaječných bielkov
  • 1/8 lyžičky vínneho kameňa
  • 1/8 lyžičky soli
  • 250 g cukru krupica
  • 1½ lyžičky kukuričného škrobu
  • 1 polievková lyžica vínneho octu
  • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Krém
  • Šľahačka 40 % – 250g
  • Cukor práškový -25 g
  • Vanilka
Čas prípravy
  • Pavlova, príprava,– 20 min.
  • tvarovanie, pečenie – 60 min.
  • chladnutie -10 min
  • krém príprava, plnenie, zdobenie – 10 min.

Postup

  1. Bielkový sneh

    Rúru predhrejte na 175 stupňov.

  2. Vyšľaháme sneh z bielkov, vínneho kameňa a soli do peny.
  3. Pridajte kryštálový cukor, kukuričný škrob, ocot a vanilku a pokračujte v šľahaní, kým nie sú bielky tuhé, hladké a lesklé.
  4. Pripravte na papier na pečenie 12 ks mini pavloviek s priemerom 6cm .
  5. Pečieme 10 minút. Znížte teplotu v rúre na 150 C a pečte, kým sa nafúknu, asi 20-30 minút.
  6. Vypnite rúru, priotvorte dvierka rúry a nechajte vychladnúť v rúre.
  7. Krém

    Šľahačku spolu s cukrom a vanilkou do krémova vyšľahajte.

  8. Ozdobte ovocím.
    Bielkový sneh
    • 120 ml vaječných bielkov
    • 1/8 lyžičky vínneho kameňa
    • 1/8 lyžičky soli
    • 250 g cukru krupica
    • 1½ lyžičky kukuričného škrobu
    • 1 polievková lyžica vínneho octu
    • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu
    Krém
    • Šľahačka 40 % – 250g
    • Cukor práškový -25 g
    • Vanilka
    Čas prípravy
    • Pavlova, príprava,– 20 min.
    • tvarovanie, pečenie – 60 min.
    • chladnutie -10 min
    • krém príprava, plnenie, zdobenie – 10 min.
    1. Bielkový sneh

      Rúru predhrejte na 175 stupňov.

    2. Vyšľaháme sneh z bielkov, vínneho kameňa a soli do peny.
    3. Pridajte kryštálový cukor, kukuričný škrob, ocot a vanilku a pokračujte v šľahaní, kým nie sú bielky tuhé, hladké a lesklé.
    4. Pripravte na papier na pečenie 12 ks mini pavloviek s priemerom 6cm .
    5. Pečieme 10 minút. Znížte teplotu v rúre na 150 C a pečte, kým sa nafúknu, asi 20-30 minút.
    6. Vypnite rúru, priotvorte dvierka rúry a nechajte vychladnúť v rúre.
    7. Krém

      Šľahačku spolu s cukrom a vanilkou do krémova vyšľahajte.

    8. Ozdobte ovocím.