Námornícke lievance od Dávida
Popis
Keďže toto kolo patrí deťom, tak som sa rozhodol pripraviť prekvapenie pre nášho malého suseda Noela k jeho 1. narodeninám. Keďže má veľmi rád vodu, tak som sa rozhodol pre neho pripraviť lievance, ktoré budú symbolizovať vodu a námornícky štýl.
Ingrediencie
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- 2 ks vajce
- 450 g plnotučné acidko
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- ½ ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL škorica (mletá)
- 2 balenia modré potravinárske farbivo
Plnka:
- 250 g jemný tvaroh
- 150 g biela čokoláda
- 50 g smotana na šľahanie
- 250 g maliny (čerstvé)
Poleva:
- 100 g krupicový cukor
- 50 g limetkovej šťavy
- 100 g voda
- strieborné práškové farbivo
- 300 g maliny (mrazené)
- 15 g pektín
Ozdoba:
- Modelovacia hmota – červená, biela, hnedá
Postup
- Všetky suroviny na cesto vymiešame dokopy metličkou.
- Necháme cesto odpočívať 10 minút.
- Časť cesta odoberieme a postupne zafarbíme farbivom, začíname od najmenšej intenzity farby po najvyššiu.
- Opekáme lievance na panvici, ktorú na začiatok potrieme olejom. Pečieme na miernom ohni. Keď sa na vrchu začnú tvoriť bublinky, lievance otočíme.
- Pripravíme krém:
- Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu.
- Vymiešame tvaroh so smotanou na šľahanie.
- Postavíme vežu:
- Vrstvíme lievance od najtmavších po najsvetlejšie.
- Medzi jednotlivé vrstvy dávame pripravený krém a maliny.
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- 2 ks vajce
- 450 g plnotučné acidko
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- ½ ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL škorica (mletá)
- 2 balenia modré potravinárske farbivo
Plnka:
- 250 g jemný tvaroh
- 150 g biela čokoláda
- 50 g smotana na šľahanie
- 250 g maliny (čerstvé)
Poleva:
- 100 g krupicový cukor
- 50 g limetkovej šťavy
- 100 g voda
- strieborné práškové farbivo
- 300 g maliny (mrazené)
- 15 g pektín
Ozdoba:
- Modelovacia hmota – červená, biela, hnedá
- Všetky suroviny na cesto vymiešame dokopy metličkou.
- Necháme cesto odpočívať 10 minút.
- Časť cesta odoberieme a postupne zafarbíme farbivom, začíname od najmenšej intenzity farby po najvyššiu.
- Opekáme lievance na panvici, ktorú na začiatok potrieme olejom. Pečieme na miernom ohni. Keď sa na vrchu začnú tvoriť bublinky, lievance otočíme.
- Pripravíme krém:
- Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu.
- Vymiešame tvaroh so smotanou na šľahanie.
- Postavíme vežu:
- Vrstvíme lievance od najtmavších po najsvetlejšie.
- Medzi jednotlivé vrstvy dávame pripravený krém a maliny.