Parížsky rožok
1,5 hod.
20 kusov
Popis
Meno má odvodené od parížskej šľahačky, ktorá tvorí jeho súčasť. Výrazná chuť čokolády vyvážená sladkou jadrovou hmotou. Klasika v tom pravom zmysle slova.
Ingrediencie
Korpus
- 60 g bielok
- 150 g vlašských orechov
- 150 g cukru krupica
- ½ ČL soli
Krém
- 125 ml šľahačkovej smotany 33 %
- 20 g kakaa
- 50 g cukor
- 50 g maslo
- 100 g horkej čokolády 54%
Dokončenie
- 250 g horkej čokolády
- 35 g kakaového masla
Postup
-
Korpus
Nad parou vyšľaháme bielky so soľou a cukrom a došľaháme ho mimo ohňa do pevných špičiek. Na záver pridáme mleté vlašské orechy.
Pomocou okrúhlej špičky nastriekame na plech, vystlaný papierom na pečenie, rohlíčky v tvare C o veľkosti 7 x 3 cm.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 10 - 15 min. Necháme vychladnúť. -
Krém
Smotanu s kakaom, cukrom a maslom privedieme do varu a zalejeme čokoládu.
Premiešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozmixujeme ponorným mixérom.
Necháme zakryté zachladiť. -
Dokončenie
Parížsku šľahačku vyšľaháme do tuha. Nanášame ju okrúhlou špičkou vertikálnymi kruhovými pohybmi po celej dĺžke rohlíčku. Necháme zachladiť.
Roztopíme si čokoládu s kakaovým maslom, necháme trochu vychladiť.
Ponoríme rožtek do roztopenej čokolády do výšky krému, oklepeme čokoládu a dáme na mriežku. Vychladíme v chladničke.
Korpus
- 60 g bielok
- 150 g vlašských orechov
- 150 g cukru krupica
- ½ ČL soli
Krém
- 125 ml šľahačkovej smotany 33 %
- 20 g kakaa
- 50 g cukor
- 50 g maslo
- 100 g horkej čokolády 54%
Dokončenie
- 250 g horkej čokolády
- 35 g kakaového masla
-
Korpus
Nad parou vyšľaháme bielky so soľou a cukrom a došľaháme ho mimo ohňa do pevných špičiek. Na záver pridáme mleté vlašské orechy.
Pomocou okrúhlej špičky nastriekame na plech, vystlaný papierom na pečenie, rohlíčky v tvare C o veľkosti 7 x 3 cm.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 10 - 15 min. Necháme vychladnúť. -
Krém
Smotanu s kakaom, cukrom a maslom privedieme do varu a zalejeme čokoládu.
Premiešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozmixujeme ponorným mixérom.
Necháme zakryté zachladiť. -
Dokončenie
Parížsku šľahačku vyšľaháme do tuha. Nanášame ju okrúhlou špičkou vertikálnymi kruhovými pohybmi po celej dĺžke rohlíčku. Necháme zachladiť.
Roztopíme si čokoládu s kakaovým maslom, necháme trochu vychladiť.
Ponoríme rožtek do roztopenej čokolády do výšky krému, oklepeme čokoládu a dáme na mriežku. Vychladíme v chladničke.