Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Piña colada od Martina

Piña colada od Martina

Popis

Obľúbený drink mojej manželky Simonky v želé prevedení.

Ingrediencie

Korpus
  • 6 ks vajec
  • 180 g práškový cukor
  • 90 g hladkej múky
  • 90 g mandľová múka
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • Štipka soli
Želé
  • 1000 ml ananásového pyré
  • 200 ml vody
  • 2 balenia práškovej želatiny (podľa popisu na obale)
Kokosový krém
  • 400 ml smotana na šľahanie 40%
  • 200 ml kokosové pyré
  • 2 dcl kokosový likér (Malibu)
  • 600 g bielej čokolády (Callebaut)
Kokosový sirup
  • 50 ml kokosové pyré (pyré obsahuje cukor)
  • 50 ml vody
  • 2 ml kokosový likér
Ozdoba
  • Čerstvý ananás
  • Nastrúhaný kokos

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 180 °C a vystelieme papierom na pečenie.
  2. Oddelíme bielka a žĺtka. Z bielkov a soli vymiešame tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame preosiaty práškový cukor. Keď máme hotový sneh, tak postupne zapracujeme žĺtky zmiešané s olejom. Do hotovej zmesi pridáme preosiate mandle, múku a kypriaci prášok.
  3. Rozotrieme na plech a dáme piecť do rozohriatej el. rúry.
  4. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  5. Po vychladnutí si vykrojíme potrebné kolieska (priemer prispôsobiť priemeru pohára, v ktorom bude dezert servírovaný), ktoré budú súčasťou pripravovaného dezertu.
  6. Pripravíme si kokosový krém s kokosovým likérom (Malibu). Smotanu, pyré a likér privedieme k varu a hneď stiahneme z ohňa. Pripravenú tekutinu nalejeme na bielu čokoládu a necháme minútku odstáť. Zmes dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
  7. Keď je krém vychladnutý, vymiešame ho s metličkami, aby sa dobre prevzdušnil. Následne ho dáme stuhnúť do chladničky.
  8. Keď je krém poriadne vychladený, prenesieme ho do cukrárenského vrecka a môžeme používať.
  9. Kokosový sirup si vyrobíme z kokosového pyré, vody a kokosového likéru.Všetky ingrediencie spolu prevaríme a necháme vychladnúť.
  10. Po vychladnutí je sirup pripravený na použitie.
  11. Do pohárov vložíme pripravené korpusy, ktoré navlhčíme kokosovým sirupom. Nalejeme pripravenú želé zmes a dáme stuhnúť do chladničky.
  12. Po stuhnutí pridáme kokosový krém a dáme opäť vychladnúť.
  13. Tento postup (korpus, želé, krém) opakujeme, pokiaľ nie je pohár plný.
  14. Na ozdobu použijeme na jemno nakrájaný ananás s kokosom.
Korpus
  • 6 ks vajec
  • 180 g práškový cukor
  • 90 g hladkej múky
  • 90 g mandľová múka
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • Štipka soli
Želé
  • 1000 ml ananásového pyré
  • 200 ml vody
  • 2 balenia práškovej želatiny (podľa popisu na obale)
Kokosový krém
  • 400 ml smotana na šľahanie 40%
  • 200 ml kokosové pyré
  • 2 dcl kokosový likér (Malibu)
  • 600 g bielej čokolády (Callebaut)
Kokosový sirup
  • 50 ml kokosové pyré (pyré obsahuje cukor)
  • 50 ml vody
  • 2 ml kokosový likér
Ozdoba
  • Čerstvý ananás
  • Nastrúhaný kokos
  1. Rúru rozohrejeme na 180 °C a vystelieme papierom na pečenie.
  2. Oddelíme bielka a žĺtka. Z bielkov a soli vymiešame tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame preosiaty práškový cukor. Keď máme hotový sneh, tak postupne zapracujeme žĺtky zmiešané s olejom. Do hotovej zmesi pridáme preosiate mandle, múku a kypriaci prášok.
  3. Rozotrieme na plech a dáme piecť do rozohriatej el. rúry.
  4. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  5. Po vychladnutí si vykrojíme potrebné kolieska (priemer prispôsobiť priemeru pohára, v ktorom bude dezert servírovaný), ktoré budú súčasťou pripravovaného dezertu.
  6. Pripravíme si kokosový krém s kokosovým likérom (Malibu). Smotanu, pyré a likér privedieme k varu a hneď stiahneme z ohňa. Pripravenú tekutinu nalejeme na bielu čokoládu a necháme minútku odstáť. Zmes dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
  7. Keď je krém vychladnutý, vymiešame ho s metličkami, aby sa dobre prevzdušnil. Následne ho dáme stuhnúť do chladničky.
  8. Keď je krém poriadne vychladený, prenesieme ho do cukrárenského vrecka a môžeme používať.
  9. Kokosový sirup si vyrobíme z kokosového pyré, vody a kokosového likéru.Všetky ingrediencie spolu prevaríme a necháme vychladnúť.
  10. Po vychladnutí je sirup pripravený na použitie.
  11. Do pohárov vložíme pripravené korpusy, ktoré navlhčíme kokosovým sirupom. Nalejeme pripravenú želé zmes a dáme stuhnúť do chladničky.
  12. Po stuhnutí pridáme kokosový krém a dáme opäť vychladnúť.
  13. Tento postup (korpus, želé, krém) opakujeme, pokiaľ nie je pohár plný.
  14. Na ozdobu použijeme na jemno nakrájaný ananás s kokosom.