Písecká torta
2 hod.
12 porcií
Popis
Retro torta, ktorej základ tvorí trojfarebná šľahačka na kakaovom korpuse s jahodami. Vďaka množstvu šľahčkového krému ulahodí aj tým najväčším maškrtníkom.
Ingrediencie
Cesto
- 4 vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 80 g polohrubej múky
- 20 g kakaa
- 50 g vlašských orechov
- 1 ČL prášku do pečiva
- 15 ml oleja
- 30 ml vody
Krém 1
- 400 ml smotany 40 %
- 2 balíčky vanilky
- 300 g jahodového džemu
- 3 g želatíny
- 50 ml vody
Krém 2
- 400 ml smotany 40 %
- 2 balíčky vanilky
- 300 g marhuľového džemu
- 3 g želatíny
- 50 ml vody
Krém 3
- 400 ml smotany 40 %
- 2 balíčky vanilky
- 9 g želatíny
- 50 ml vody
- jahody, marhule
Postup
- Cesto - Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, vareškou zamiešame múku, kakao, mleté orechy a prášok do pečiva. Pečieme.
- Krém 1 - Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem jahoda a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
- Krém 2 - Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem marhuľa a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
- Krém 3 - Vyšľaháme smotanu s cukrom a rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
- Ozdobíme ovocím a zvyšným šľahačkovým krémom.
Cesto
- 4 vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 80 g polohrubej múky
- 20 g kakaa
- 50 g vlašských orechov
- 1 ČL prášku do pečiva
- 15 ml oleja
- 30 ml vody
Krém 1
- 400 ml smotany 40 %
- 2 balíčky vanilky
- 300 g jahodového džemu
- 3 g želatíny
- 50 ml vody
Krém 2
- 400 ml smotany 40 %
- 2 balíčky vanilky
- 300 g marhuľového džemu
- 3 g želatíny
- 50 ml vody
Krém 3
- 400 ml smotany 40 %
- 2 balíčky vanilky
- 9 g želatíny
- 50 ml vody
- jahody, marhule
- Cesto - Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, vareškou zamiešame múku, kakao, mleté orechy a prášok do pečiva. Pečieme.
- Krém 1 - Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem jahoda a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
- Krém 2 - Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem marhuľa a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
- Krém 3 - Vyšľaháme smotanu s cukrom a rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
- Ozdobíme ovocím a zvyšným šľahačkovým krémom.