Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Poháre plné snov od Elizabeth

Poháre plné snov od Elizabeth

Popis

Nikdy som nebola na dovolenke, kde sa pestuje exotické ovocie, tak som si vyrobila tieto poháre ako sen o dovolenke. Napríklad na Cyprus, kde sa pestuje všetko ovocie, ktoré som dala do pohárov.

Ingrediencie

Žele zelené:
  • 300 ml smotany na šľahanie 37 %
  • 20 g cukru
  • 1 ks cukrárske želé
  • 1 ks cukrárske zelené farbivo
Žele čokoládové:
  • 450 ml smotany na šľahanie 37 %)
  • 300 g čokolády
  • 8 g želatíny + voda
  • 40 g kryštálového cukru
Priesvitné želé:
  • 450 ml vody
  • 300 g kryštálového cukru
  • 40 g želatíny
  • Šťava z 2 ks citrónu
Suroviny na ozdobu:
  • 1 ks granátové jablko
  • 1 ks papája
  • 150 g čučoriedok
  • 2 ks kiwi
  • 300 g hurmikaki
  • 20 ks physalis
  • 1 ks mango
  • 100 g orechov
Čokoládové lyžičky:
  • 100 g tmavej čokolády
  • Forma na lyžičky
Palacinkové cesto:
  • 100 g bielok
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g roztopeného masla
  • 100 g hladkej múky
  • 1 g soli

Postup

  1. Každý druh želé pripravíme samostatne a necháme vychladnúť.
  2. Ovocie nakrájame na ľubovoľné tvary a rozložíme do pohárov.
  3. Prvú vrstvu nalejeme priesvitné želé a dáme do chladničky. Druhá vrstva bude čokoládové želé, ktoré opäť necháme zatuhnúť. Tretia vrstva je zelené želé, ktoré necháme stuhnúť.
  4. Orechy pečieme v rúre pri 140 °C cca 10 – 15 minút, potom ich ľahko vymixujeme.
  5. Na ozdobu pripravíme čokoládové lyžičky: roztopíme čokoládu, nalejeme do formy a necháme stuhnúť.
  6. Palacinkové cesto: zmiešame suroviny a pečieme pri 160 °C s ventilátorom cca 5 minút. Vyberieme a zdobíme podľa potreby.
  7. Poháre ozdobíme čokoládovou lyžičkou, vymixovanými orechmi, kúskami palacinkového cesta a physalis.
Žele zelené:
  • 300 ml smotany na šľahanie 37 %
  • 20 g cukru
  • 1 ks cukrárske želé
  • 1 ks cukrárske zelené farbivo
Žele čokoládové:
  • 450 ml smotany na šľahanie 37 %)
  • 300 g čokolády
  • 8 g želatíny + voda
  • 40 g kryštálového cukru
Priesvitné želé:
  • 450 ml vody
  • 300 g kryštálového cukru
  • 40 g želatíny
  • Šťava z 2 ks citrónu
Suroviny na ozdobu:
  • 1 ks granátové jablko
  • 1 ks papája
  • 150 g čučoriedok
  • 2 ks kiwi
  • 300 g hurmikaki
  • 20 ks physalis
  • 1 ks mango
  • 100 g orechov
Čokoládové lyžičky:
  • 100 g tmavej čokolády
  • Forma na lyžičky
Palacinkové cesto:
  • 100 g bielok
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g roztopeného masla
  • 100 g hladkej múky
  • 1 g soli
  1. Každý druh želé pripravíme samostatne a necháme vychladnúť.
  2. Ovocie nakrájame na ľubovoľné tvary a rozložíme do pohárov.
  3. Prvú vrstvu nalejeme priesvitné želé a dáme do chladničky. Druhá vrstva bude čokoládové želé, ktoré opäť necháme zatuhnúť. Tretia vrstva je zelené želé, ktoré necháme stuhnúť.
  4. Orechy pečieme v rúre pri 140 °C cca 10 – 15 minút, potom ich ľahko vymixujeme.
  5. Na ozdobu pripravíme čokoládové lyžičky: roztopíme čokoládu, nalejeme do formy a necháme stuhnúť.
  6. Palacinkové cesto: zmiešame suroviny a pečieme pri 160 °C s ventilátorom cca 5 minút. Vyberieme a zdobíme podľa potreby.
  7. Poháre ozdobíme čokoládovou lyžičkou, vymixovanými orechmi, kúskami palacinkového cesta a physalis.