Rímska pizza
2 hod.
20 porcií
Popis
Doplniť podľa vysielania.
Ingrediencie
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- 250 g pizza múky chrumkavej
- 4 g sušeného droždia
- 350 ml vody
- 20 g olivového oleja
- 10 g morskej soli
Omáčka
- 200 g paradajok
- 1 PL čerstvého oregana
- 2 PL oleja
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL cukru
- soľ a korenie
- strúhaný chren
Obloženie
- čerstvá bazalka
- 500 g syru burrata
- 300 g šunky
- nakladané reďkovky
- čerstvý chren
- olivový olej
- klíčky reďkovky
Postup
- Cesto - Suroviny na cesto dáme do robota a hákom na hnetenie vypracujeme nelepivé vláčne cesto. Dáme kysnúť na 30°C 30 min do vyhriatej rúry. Potom prenesieme na vyhriaty kameň na pizzu, Vytvarujeme obdĺžnik a natrieme paradajkovou omáčkou, natrháme syr burratu. Pečieme na programe gril na 250°C približne 20 min.
- Omáčka - Na oleji do sklovita opražíme cibuľku nakrájanú na kocky. Pridáme cesnak, olúpané paradajky, dochutíme soľou, korením a strúhaným chrenom. Rozmixujeme, prepasírujeme a varíme do mierneho zhustnutia. Nanesieme na pizzu.
- Po upečení ozdobíme vybranými surovinami. Na záver nastrúhame čerstvý chren a posypeme klíčkami reďkovky.
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- 250 g pizza múky chrumkavej
- 4 g sušeného droždia
- 350 ml vody
- 20 g olivového oleja
- 10 g morskej soli
Omáčka
- 200 g paradajok
- 1 PL čerstvého oregana
- 2 PL oleja
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL cukru
- soľ a korenie
- strúhaný chren
Obloženie
- čerstvá bazalka
- 500 g syru burrata
- 300 g šunky
- nakladané reďkovky
- čerstvý chren
- olivový olej
- klíčky reďkovky
- Cesto - Suroviny na cesto dáme do robota a hákom na hnetenie vypracujeme nelepivé vláčne cesto. Dáme kysnúť na 30°C 30 min do vyhriatej rúry. Potom prenesieme na vyhriaty kameň na pizzu, Vytvarujeme obdĺžnik a natrieme paradajkovou omáčkou, natrháme syr burratu. Pečieme na programe gril na 250°C približne 20 min.
- Omáčka - Na oleji do sklovita opražíme cibuľku nakrájanú na kocky. Pridáme cesnak, olúpané paradajky, dochutíme soľou, korením a strúhaným chrenom. Rozmixujeme, prepasírujeme a varíme do mierneho zhustnutia. Nanesieme na pizzu.
- Po upečení ozdobíme vybranými surovinami. Na záver nastrúhame čerstvý chren a posypeme klíčkami reďkovky.