![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
![Obrázok receptu - Rodinná pizza](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0970/pcs3-epi9-osobna-lucia.jpg)
Rodinná pizza
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0964/lucia-cimlova-3.jpg)
Lucia
2 hod.
16 porcií
Popis
Zbožňujem čas strávený so svojou rodinou. Keď už teplo zaklope na naše dvere a spoločne prichodia tie teple letné večery, kedy vieme sedieť vonku, rozprávať sa a piecť pizzu priamo v peci. Tak to mám živo v predstavách, až cítim tu dokonalú vôňu. Poďme si jednu spoločne upiecť.
Ingrediencie
Cesto:
- 500 g hladkej múky
- 290 ml vody
- 3 g čerstvých kvasníc
- 18 g soli
Prílohy
- 500 g pasírovaných paradajok
- 250 g cherry paradajok
- 400 g mozzarelly
- 200 g pancetty
- 200 g artičokov
- 30 g bazalky
- 50 g rukoly
- olivový olej na poliatie
Dochutenie
- soľ
- oregano
- čierne korenie
- parmezán
- čerstvá bazalka
Pomôcky
- pizza kameň
- misky
- pizza lopata
- pizza rovný nerezový plech
Postup
- Urobíme kvások, ktorý potom zapracujeme s múkou a necháme vykysnúť.
- Medzitým už do rúry dáme vyhrievať kameň na pečenie na maximum. Dáme teplotu na 300°C, ak je to možné (prípadne najvyššiu možnú teplotu rúry).
- Cesto je na 2 pizze. Rozdelíme cesto, vytvarujeme do požadovaného tvaru, potrieme pasírovanými paradajkami, ktoré len osolíme, okoreníme, pridáme posekanú bazalku. Poukladáme ostatné prílohy a dáme piecť približne na 5-8 min. Záleží od rúry.
- Po upečení rovnomerne rozhodíme rukolu a parmezánové hoblinky a polejeme olivovým olejom.
Ingredience
Cesto:
- 500 g hladkej múky
- 290 ml vody
- 3 g čerstvých kvasníc
- 18 g soli
Prílohy
- 500 g pasírovaných paradajok
- 250 g cherry paradajok
- 400 g mozzarelly
- 200 g pancetty
- 200 g artičokov
- 30 g bazalky
- 50 g rukoly
- olivový olej na poliatie
Dochutenie
- soľ
- oregano
- čierne korenie
- parmezán
- čerstvá bazalka
Pomôcky
- pizza kameň
- misky
- pizza lopata
- pizza rovný nerezový plech
Postup
- Urobíme kvások, ktorý potom zapracujeme s múkou a necháme vykysnúť.
- Medzitým už do rúry dáme vyhrievať kameň na pečenie na maximum. Dáme teplotu na 300°C, ak je to možné (prípadne najvyššiu možnú teplotu rúry).
- Cesto je na 2 pizze. Rozdelíme cesto, vytvarujeme do požadovaného tvaru, potrieme pasírovanými paradajkami, ktoré len osolíme, okoreníme, pridáme posekanú bazalku. Poukladáme ostatné prílohy a dáme piecť približne na 5-8 min. Záleží od rúry.
- Po upečení rovnomerne rozhodíme rukolu a parmezánové hoblinky a polejeme olivovým olejom.