Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Spojenie jemných chutí pistácie a čerešní vo mne evokuje jemnosť kvetov sakuri, ktorými je ozdobená aj moja snehová bomba.

Ingrediencie

Snehové cesto:
  • 5 bielok
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 PL škrobu (Solamyl)
  • 1 ČL octu
  • 1 PL kakaa
Korpus:
  • 6 vajec
  • 180 g kryštálového cukru
  • 280 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • ½ balíčka prášku do pečiva
Pistáciový krém:
  • 500 ml šľahačkovej smotany 33%
  • 250 g mascarpone
  • Pistáciová pasta
  • 250 g čerešní alebo višní
Ozdoba:
  • 200 g ružovej poťahovej hmoty
  • 500 g bielej čokolády

Postup

  1. Na kakaový korpus: vyšľaháme bielka s cukrom do tuha, pridáme žĺtka a ručne vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 15 minút.
  2. Na snehové cesto: vyšľaháme bielka do polotuha a postupne pridávame cukor, až kým vznikne tuhý sneh. Na záver pridáme Solamyl a ocot a dôkladne vyšľaháme.
  3. Dve rovnaké nerezové misky otočíme hore dnom, obalíme alobalom a vyšľahaný tuhý sneh nanesieme na misky pomocou cukrárskeho vrecka tak, aby sme vytvorili dve rovnaké pologule. Časť snehu zmiešame s kakaom a použijeme na vytvorenie vzoru konárikov sakury. Sušíme pri teplote 100 °C asi 2 hodiny.
  4. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s mascarpone a pridáme pistáciovú pastu.
  5. Po upečení pologule opatrne natrieme roztopenou bielou čokoládou. Z upečeného korpusu vyrežeme kruh o priemere zodpovedajúcom dnu snehovej pologule, nanesieme pistáciový krém a položíme naň ďalší vyrezaný kruh. Na vrch nanesieme pistáciový krém ozdobnou špičkou a pridáme čerešne. Prikryjeme druhou pologuľou.
  6. Na záver pologule ozdobíme kvetmi sakury, ktoré si pripravíme z ružovej poťahovej hmoty.
Snehové cesto:
  • 5 bielok
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 PL škrobu (Solamyl)
  • 1 ČL octu
  • 1 PL kakaa
Korpus:
  • 6 vajec
  • 180 g kryštálového cukru
  • 280 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • ½ balíčka prášku do pečiva
Pistáciový krém:
  • 500 ml šľahačkovej smotany 33%
  • 250 g mascarpone
  • Pistáciová pasta
  • 250 g čerešní alebo višní
Ozdoba:
  • 200 g ružovej poťahovej hmoty
  • 500 g bielej čokolády
  1. Na kakaový korpus: vyšľaháme bielka s cukrom do tuha, pridáme žĺtka a ručne vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 15 minút.
  2. Na snehové cesto: vyšľaháme bielka do polotuha a postupne pridávame cukor, až kým vznikne tuhý sneh. Na záver pridáme Solamyl a ocot a dôkladne vyšľaháme.
  3. Dve rovnaké nerezové misky otočíme hore dnom, obalíme alobalom a vyšľahaný tuhý sneh nanesieme na misky pomocou cukrárskeho vrecka tak, aby sme vytvorili dve rovnaké pologule. Časť snehu zmiešame s kakaom a použijeme na vytvorenie vzoru konárikov sakury. Sušíme pri teplote 100 °C asi 2 hodiny.
  4. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s mascarpone a pridáme pistáciovú pastu.
  5. Po upečení pologule opatrne natrieme roztopenou bielou čokoládou. Z upečeného korpusu vyrežeme kruh o priemere zodpovedajúcom dnu snehovej pologule, nanesieme pistáciový krém a položíme naň ďalší vyrezaný kruh. Na vrch nanesieme pistáciový krém ozdobnou špičkou a pridáme čerešne. Prikryjeme druhou pologuľou.
  6. Na záver pologule ozdobíme kvetmi sakury, ktoré si pripravíme z ružovej poťahovej hmoty.