Syrová pizza s pistáciami
2 hod.
3 pizze
Popis
Milujem syry. Akékoľvek. A talianske sú jedny z najlepších. Vždy keď som v Taliansku, tak zájdem na trhy kúpiť si rôzne druhy syrov, salám, olív a ovocia. Potom si sadneme niekde na námestie alebo pláž a všetky tie syry ochutnávame. Je to už moja tradícia. Preto som sa rozhodol upiecť syrovú pizzu. Bude v sebe spájať jemné aj intenzívne chute a ako ozvláštnenie bude obahovať chrumkavé pistácie, ktoré sa so syrmi výbore dopĺňajú.
Ingrediencie
Cesto:
- 500 g hladkej múky
- 300 ml vody
- 7 g sušeného droždia
- 1 ČL kryštálového cukru
- 1 ČL soli
Omáčka
- 30 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml smotany na šľahanie
- 70 g pistácií
- 40 g parmezánu
- mleté čierne korenie
- soľ
Obloženie
- bresaola
- burrata
- syr Kaltbach
- 40 g pistácií
- 10 bobúľ bieleho hrozna
Postup
- Cesto - Zmiešajme múku, soľ a droždie. Postupne do zmesi zapracujeme vodu a miesime v kuchynskom robote asi 5 minút na nízkych otáčkach, pokiaľ nebude cesto hladké a jemné.
- Prikryjeme ho kuchynskou fóliou a necháme kysnúť. Následne cesto rozdelíme na 3 bochníky a tie necháme ešte nakysnúť asi na dvojnásobnú veľkosť. Potom z bochníkov vytvarujeme okrúhle tvary s priemerom asi 30 cm.
- Omáčka - Na masle orestujeme cesnak, pridáme smotanu a necháme povariť do zhustnutia. Odstavíme a pridáme do omáčky nasekané pistácie a parmezán.
- Rúru vyhrejeme na 300°C. Na cesto rozotrieme omáčku a poukladáme syry a bresaolu. Presunieme na pizza kameň a dáme piecť na asi 8 -10 minút.
Na záver poukladáme hrozno.
Cesto:
- 500 g hladkej múky
- 300 ml vody
- 7 g sušeného droždia
- 1 ČL kryštálového cukru
- 1 ČL soli
Omáčka
- 30 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml smotany na šľahanie
- 70 g pistácií
- 40 g parmezánu
- mleté čierne korenie
- soľ
Obloženie
- bresaola
- burrata
- syr Kaltbach
- 40 g pistácií
- 10 bobúľ bieleho hrozna
- Cesto - Zmiešajme múku, soľ a droždie. Postupne do zmesi zapracujeme vodu a miesime v kuchynskom robote asi 5 minút na nízkych otáčkach, pokiaľ nebude cesto hladké a jemné.
- Prikryjeme ho kuchynskou fóliou a necháme kysnúť. Následne cesto rozdelíme na 3 bochníky a tie necháme ešte nakysnúť asi na dvojnásobnú veľkosť. Potom z bochníkov vytvarujeme okrúhle tvary s priemerom asi 30 cm.
- Omáčka - Na masle orestujeme cesnak, pridáme smotanu a necháme povariť do zhustnutia. Odstavíme a pridáme do omáčky nasekané pistácie a parmezán.
- Rúru vyhrejeme na 300°C. Na cesto rozotrieme omáčku a poukladáme syry a bresaolu. Presunieme na pizza kameň a dáme piecť na asi 8 -10 minút.
Na záver poukladáme hrozno.