Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Torta Lambeth od Martiny

Torta Lambeth od Martiny

Popis

Ingrediencie

Toastovy chlieb x 2
  • 350 g hladkej múky
  • 20 g kryštálového cukru
  • 75 g polohrubej múky
  • 2 ČL soli
  • 300 ml mlieka
  • 21 g droždia
  • 2 PL roztopeného masla
Plnka
  • 100 g mrazeného ananásu
  • 100 g mrazeného manga
  • 80 g čerstvej červenej papriky (kápia)
  • 2 PL čerstvej pažítky
  • 800 g smotanovej nátierky
  • 200 g kyslej smotany 18%
  • 3-5 ČL kari korenia
  • Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
  • 1-3 ČL kurkumy
  • 500 g uvarených kuracích pŕs
Na potretie a ozdobenie
  • 4 x 200 g smotanovej nátierky
  • 500 g masla
  • 1 ČL soli
  • Biele korenie
  • 4 ČL horčice
  • Kurkuma
  • 4 ČL kari korenia
  • Červená mletá paprika

Postup

  1. Pripravíme kvások z droždia, mlieka, cukru a trošky múky. Necháme vzísť cca 10 minút.
  2. Do misy preosejeme múky, pridáme soľ, kvások a maslo.
  3. Vymiesime cesto a necháme cca 45 minút kysnúť.
  4. Preložíme obdĺžnik na tretiny, vložíme do formy na 30 minút, postriekame vodou.
  5. Pecieme na 180 °C 45 minút vrch-spodok.
  6. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. Papriku umyjeme a spolu s ovocím nakrájame na malé kocky. Pažítku nasekáme nožom. Smotanový syr a crème fraîche vyšľaháme v miske na hustú pastu.
  7. Pridáme korenie a nakrájané ingrediencie na náplň. Dobre premiešame. Plnku dochutíme a podľa potreby dochutíme kari korením.
  8. Okraje chleba odrežeme natenko, aj vrch a spodok. Každý chlieb prerežeme na 2 pláty.
  9. Vrstvíme chlieb, 1/3 náplne, chlieb, 1/3 náplne, chlieb, 1/3 náplne a chlieb.
  10. Obtrieme krémom a zdobenie do hladka. Ostatný krém rozdelíme na 2 časti. Jednu časť dofarbíme červenou mletou paprikou. Pomocou cukrárskeho vrecka a ozdobných špičiek striekame vzory podľa fantázie.
Toastovy chlieb x 2
  • 350 g hladkej múky
  • 20 g kryštálového cukru
  • 75 g polohrubej múky
  • 2 ČL soli
  • 300 ml mlieka
  • 21 g droždia
  • 2 PL roztopeného masla
Plnka
  • 100 g mrazeného ananásu
  • 100 g mrazeného manga
  • 80 g čerstvej červenej papriky (kápia)
  • 2 PL čerstvej pažítky
  • 800 g smotanovej nátierky
  • 200 g kyslej smotany 18%
  • 3-5 ČL kari korenia
  • Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
  • 1-3 ČL kurkumy
  • 500 g uvarených kuracích pŕs
Na potretie a ozdobenie
  • 4 x 200 g smotanovej nátierky
  • 500 g masla
  • 1 ČL soli
  • Biele korenie
  • 4 ČL horčice
  • Kurkuma
  • 4 ČL kari korenia
  • Červená mletá paprika
  1. Pripravíme kvások z droždia, mlieka, cukru a trošky múky. Necháme vzísť cca 10 minút.
  2. Do misy preosejeme múky, pridáme soľ, kvások a maslo.
  3. Vymiesime cesto a necháme cca 45 minút kysnúť.
  4. Preložíme obdĺžnik na tretiny, vložíme do formy na 30 minút, postriekame vodou.
  5. Pecieme na 180 °C 45 minút vrch-spodok.
  6. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. Papriku umyjeme a spolu s ovocím nakrájame na malé kocky. Pažítku nasekáme nožom. Smotanový syr a crème fraîche vyšľaháme v miske na hustú pastu.
  7. Pridáme korenie a nakrájané ingrediencie na náplň. Dobre premiešame. Plnku dochutíme a podľa potreby dochutíme kari korením.
  8. Okraje chleba odrežeme natenko, aj vrch a spodok. Každý chlieb prerežeme na 2 pláty.
  9. Vrstvíme chlieb, 1/3 náplne, chlieb, 1/3 náplne, chlieb, 1/3 náplne a chlieb.
  10. Obtrieme krémom a zdobenie do hladka. Ostatný krém rozdelíme na 2 časti. Jednu časť dofarbíme červenou mletou paprikou. Pomocou cukrárskeho vrecka a ozdobných špičiek striekame vzory podľa fantázie.