Torta Lambeth od Martiny
Popis
Ingrediencie
Toastovy chlieb x 2
- 350 g hladkej múky
- 20 g kryštálového cukru
- 75 g polohrubej múky
- 2 ČL soli
- 300 ml mlieka
- 21 g droždia
- 2 PL roztopeného masla
Plnka
- 100 g mrazeného ananásu
- 100 g mrazeného manga
- 80 g čerstvej červenej papriky (kápia)
- 2 PL čerstvej pažítky
- 800 g smotanovej nátierky
- 200 g kyslej smotany 18%
- 3-5 ČL kari korenia
- Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
- 1-3 ČL kurkumy
- 500 g uvarených kuracích pŕs
Na potretie a ozdobenie
- 4 x 200 g smotanovej nátierky
- 500 g masla
- 1 ČL soli
- Biele korenie
- 4 ČL horčice
- Kurkuma
- 4 ČL kari korenia
- Červená mletá paprika
Postup
- Pripravíme kvások z droždia, mlieka, cukru a trošky múky. Necháme vzísť cca 10 minút.
- Do misy preosejeme múky, pridáme soľ, kvások a maslo.
- Vymiesime cesto a necháme cca 45 minút kysnúť.
- Preložíme obdĺžnik na tretiny, vložíme do formy na 30 minút, postriekame vodou.
- Pecieme na 180 °C 45 minút vrch-spodok.
- Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. Papriku umyjeme a spolu s ovocím nakrájame na malé kocky. Pažítku nasekáme nožom. Smotanový syr a crème fraîche vyšľaháme v miske na hustú pastu.
- Pridáme korenie a nakrájané ingrediencie na náplň. Dobre premiešame. Plnku dochutíme a podľa potreby dochutíme kari korením.
- Okraje chleba odrežeme natenko, aj vrch a spodok. Každý chlieb prerežeme na 2 pláty.
- Vrstvíme chlieb, 1/3 náplne, chlieb, 1/3 náplne, chlieb, 1/3 náplne a chlieb.
- Obtrieme krémom a zdobenie do hladka. Ostatný krém rozdelíme na 2 časti. Jednu časť dofarbíme červenou mletou paprikou. Pomocou cukrárskeho vrecka a ozdobných špičiek striekame vzory podľa fantázie.
Toastovy chlieb x 2
- 350 g hladkej múky
- 20 g kryštálového cukru
- 75 g polohrubej múky
- 2 ČL soli
- 300 ml mlieka
- 21 g droždia
- 2 PL roztopeného masla
Plnka
- 100 g mrazeného ananásu
- 100 g mrazeného manga
- 80 g čerstvej červenej papriky (kápia)
- 2 PL čerstvej pažítky
- 800 g smotanovej nátierky
- 200 g kyslej smotany 18%
- 3-5 ČL kari korenia
- Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
- 1-3 ČL kurkumy
- 500 g uvarených kuracích pŕs
Na potretie a ozdobenie
- 4 x 200 g smotanovej nátierky
- 500 g masla
- 1 ČL soli
- Biele korenie
- 4 ČL horčice
- Kurkuma
- 4 ČL kari korenia
- Červená mletá paprika
- Pripravíme kvások z droždia, mlieka, cukru a trošky múky. Necháme vzísť cca 10 minút.
- Do misy preosejeme múky, pridáme soľ, kvások a maslo.
- Vymiesime cesto a necháme cca 45 minút kysnúť.
- Preložíme obdĺžnik na tretiny, vložíme do formy na 30 minút, postriekame vodou.
- Pecieme na 180 °C 45 minút vrch-spodok.
- Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. Papriku umyjeme a spolu s ovocím nakrájame na malé kocky. Pažítku nasekáme nožom. Smotanový syr a crème fraîche vyšľaháme v miske na hustú pastu.
- Pridáme korenie a nakrájané ingrediencie na náplň. Dobre premiešame. Plnku dochutíme a podľa potreby dochutíme kari korením.
- Okraje chleba odrežeme natenko, aj vrch a spodok. Každý chlieb prerežeme na 2 pláty.
- Vrstvíme chlieb, 1/3 náplne, chlieb, 1/3 náplne, chlieb, 1/3 náplne a chlieb.
- Obtrieme krémom a zdobenie do hladka. Ostatný krém rozdelíme na 2 časti. Jednu časť dofarbíme červenou mletou paprikou. Pomocou cukrárskeho vrecka a ozdobných špičiek striekame vzory podľa fantázie.