Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Torta na firemnú party od Danky

Torta na firemnú party od Danky

Popis

Torta na firemnú party je dokonalou kombináciou bohatých čokoládových korpusov, jemnej ganáže a elegantného švajčiarskeho maslového krému. Zdobenie s oranžovou farbou a waflovým papierom dodáva tortám moderný a sofistikovaný vzhľad, ideálny na každú firemnú oslavu.

Ingrediencie

Korpus 15 cm
  • 200 g horkej čokolády (54%)
  • 170 g masla
  • 145 g horúceho pomarančového džúsu
  • 170 g vajec
  • 145 g kyslej smotany
  • 60 g oleja
  • 2 ¼ ČL vanilkového extraktu
  • 170 g práškového cukru
  • 170 g hnedého cukru
  • 285 g hladkej múky
  • 60 g kakaa
  • 1 ¾ ČL sódy bikarbóny
  • 3 g soli
  • Kôra z ¾ pomaranča
Korpus 20 cm (2x)
  • 262 g horkej čokolády (54%)
  • 225 g masla
  • 190 g horúceho pomarančového džúsu
  • 225 g vajec
  • 190 g kyslej smotany
  • 75 g oleja
  • 3 ČL vanilkového extraktu
  • 225 g práškového cukru
  • 225 g hnedého cukru
  • 375 g hladkej múky
  • 75 g kakaa
  • 2 ¼ ČL sódy bikarbóny
  • 4 g soli
  • Kôra z 1 pomaranča
Korpus 30 cm
  • 395 g horkej čokolády (54%)
  • 340 g masla
  • 285 g horúceho pomarančového džúsu
  • 340 g vajec
  • 285 g kyslej smotany
  • 115 g oleja
  • 4 ½ ČL vanilkového extraktu
  • 340 g práškového cukru
  • 340 g hnedého cukru
  • 565 g hladkej múky
  • 115 g kakaa
  • 3 ¼ ČL sódy bikarbóny
  • 6 g soli
  • Kôra z 1 ½ pomaranča
Ganáž
  • 15 cm: 225 g horkej čokolády (54%), 20 g masla, 300 ml smotany (33%), 40 ml pomarančového likéru
  • 20 cm (2x): 300 g horkej čokolády (54%), 25 g masla, 400 ml smotany (33%), 50 ml pomarančového likéru
  • 30 cm: 450 g horkej čokolády (54%), 40 g masla, 600 ml smotany (33%), 75 ml pomarančového likéru
Swiss meringue butter cream
  • 15 cm: 210 g bielkov, 280 g kryštálového cukru, štipka soli, 375 g masla
  • 20 cm (2x): 280 g bielkov, 370 g kryštálového cukru, štipka soli, 500 g masla
  • 30 cm: 420 g bielkov, 555 g kryštálového cukru, štipka soli, 750 g masla
  • Oranžová gélová farba
Potretie korpusov
  • 1000 g pomarančového pyré
  • 200 g vody
  • 100 g hnedého cukru
Zdobenie
  • Waflový papier

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Tortové formy vyložíme papierom na pečenie a boky natrieme maslom.
  2. Čokoládu, maslo a vodu nahrejeme, kým sa spoja. Vajcia, kyslú smotanu, olej a vanilku vyšľaháme, pridáme práškový a hnedý cukor, vyšľaháme do hladka a pridáme čokoládovú zmes.
  3. Do misky preosejeme múku, kakao, sódu bikarbónu a soľ. Primiešame do čokoládovej zmesi a šľaháme, kým sa nespojí.
  4. Cesto rozdelíme do foriem a pečieme 35-45 minút. Po upečení korpusy vyrovnáme na doske.
  5. Po vychladnutí zrežeme vrchnú časť a rozrežeme na dve časti požadovanej hrúbky (2-2,5 cm).
  6. Ganáž pripravíme tak, že horúcu smotanu nalejeme na čokoládu, maslo a likér. Necháme odstáť, premiešame do hladka a necháme vychladnúť.
  7. Swiss meringue butter cream: Bielka a cukor zahrievame nad parou, kým sa cukor nerozpustí (71 °C). Vyšľaháme a postupne pridávame maslo. Nakoniec pridáme farbivo, ak je potrebné.
  8. Sirup pripravíme z vody, cukru a pomarančového pyré. Zahrejeme a natierame ním korpusy.
  9. Korpusy potrieme sirupom, striedame vrstvy ganáže a krému. Torty dáme zachladiť.
  10. Oranžový krém nanesieme na dve torty. Na jednej tortu vytvoríme štruktúru pomocou hubky. Biele torty ozdobíme waflovým papierom a kvetmi s floristickou páskou.
  11. Všetky torty umiestnime na stojan.
Korpus 15 cm
  • 200 g horkej čokolády (54%)
  • 170 g masla
  • 145 g horúceho pomarančového džúsu
  • 170 g vajec
  • 145 g kyslej smotany
  • 60 g oleja
  • 2 ¼ ČL vanilkového extraktu
  • 170 g práškového cukru
  • 170 g hnedého cukru
  • 285 g hladkej múky
  • 60 g kakaa
  • 1 ¾ ČL sódy bikarbóny
  • 3 g soli
  • Kôra z ¾ pomaranča
Korpus 20 cm (2x)
  • 262 g horkej čokolády (54%)
  • 225 g masla
  • 190 g horúceho pomarančového džúsu
  • 225 g vajec
  • 190 g kyslej smotany
  • 75 g oleja
  • 3 ČL vanilkového extraktu
  • 225 g práškového cukru
  • 225 g hnedého cukru
  • 375 g hladkej múky
  • 75 g kakaa
  • 2 ¼ ČL sódy bikarbóny
  • 4 g soli
  • Kôra z 1 pomaranča
Korpus 30 cm
  • 395 g horkej čokolády (54%)
  • 340 g masla
  • 285 g horúceho pomarančového džúsu
  • 340 g vajec
  • 285 g kyslej smotany
  • 115 g oleja
  • 4 ½ ČL vanilkového extraktu
  • 340 g práškového cukru
  • 340 g hnedého cukru
  • 565 g hladkej múky
  • 115 g kakaa
  • 3 ¼ ČL sódy bikarbóny
  • 6 g soli
  • Kôra z 1 ½ pomaranča
Ganáž
  • 15 cm: 225 g horkej čokolády (54%), 20 g masla, 300 ml smotany (33%), 40 ml pomarančového likéru
  • 20 cm (2x): 300 g horkej čokolády (54%), 25 g masla, 400 ml smotany (33%), 50 ml pomarančového likéru
  • 30 cm: 450 g horkej čokolády (54%), 40 g masla, 600 ml smotany (33%), 75 ml pomarančového likéru
Swiss meringue butter cream
  • 15 cm: 210 g bielkov, 280 g kryštálového cukru, štipka soli, 375 g masla
  • 20 cm (2x): 280 g bielkov, 370 g kryštálového cukru, štipka soli, 500 g masla
  • 30 cm: 420 g bielkov, 555 g kryštálového cukru, štipka soli, 750 g masla
  • Oranžová gélová farba
Potretie korpusov
  • 1000 g pomarančového pyré
  • 200 g vody
  • 100 g hnedého cukru
Zdobenie
  • Waflový papier
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Tortové formy vyložíme papierom na pečenie a boky natrieme maslom.
  2. Čokoládu, maslo a vodu nahrejeme, kým sa spoja. Vajcia, kyslú smotanu, olej a vanilku vyšľaháme, pridáme práškový a hnedý cukor, vyšľaháme do hladka a pridáme čokoládovú zmes.
  3. Do misky preosejeme múku, kakao, sódu bikarbónu a soľ. Primiešame do čokoládovej zmesi a šľaháme, kým sa nespojí.
  4. Cesto rozdelíme do foriem a pečieme 35-45 minút. Po upečení korpusy vyrovnáme na doske.
  5. Po vychladnutí zrežeme vrchnú časť a rozrežeme na dve časti požadovanej hrúbky (2-2,5 cm).
  6. Ganáž pripravíme tak, že horúcu smotanu nalejeme na čokoládu, maslo a likér. Necháme odstáť, premiešame do hladka a necháme vychladnúť.
  7. Swiss meringue butter cream: Bielka a cukor zahrievame nad parou, kým sa cukor nerozpustí (71 °C). Vyšľaháme a postupne pridávame maslo. Nakoniec pridáme farbivo, ak je potrebné.
  8. Sirup pripravíme z vody, cukru a pomarančového pyré. Zahrejeme a natierame ním korpusy.
  9. Korpusy potrieme sirupom, striedame vrstvy ganáže a krému. Torty dáme zachladiť.
  10. Oranžový krém nanesieme na dve torty. Na jednej tortu vytvoríme štruktúru pomocou hubky. Biele torty ozdobíme waflovým papierom a kvetmi s floristickou páskou.
  11. Všetky torty umiestnime na stojan.