Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Tento bento cake chcem venovať všetkým úžasným dievčatám, ktoré v živote mám. A nie je ich málo. Od malička som mal na ne šťastie a ako som vyrastal uvedomoval som si, že svet a spoločnosť nie je vždy k ženám férová - vždy sa nájde niekto, kto chce diktovať, ako sa majú správať, ako vyzerať, čo študovať a aké pozície zastávať. Ženy, ktoré poznám ja, ale nikoho takého nepotrebujú, lebo sú úžasné presne také, aké sú a ja ich budem vždy podporovať a fandiť im. Preto na svoj bento cake dávam nápis woman power - najväčšia sila na tomto svete.

Ingrediencie

Korpus
  • 4 vajcia
  • 167 g kryštálového cukru
  • 100 g horkej čoklády
  • 100 g vody
  • 100 g masla
  • 167 g hladkej múky
  • 28 g prášku do pečiva
Makový mousse
  • 100 g mascarpone
  • 30 g javorového sirupu
  • 5 g citrónovej šťavy
  • 200 g šľahačkovej smotany 40 %
  • 10 g šľahačky na želatíny
  • 3 PL želatíny
  • 50 g maku
Višňové coulis
  • 200 g višňového pyré
  • 50 g kryštáľového cukru
  • 3 g pektínu
  • 0,5 g kyseliny citrónovej
  • 10 ks čerstvých višní
Čokoládový krém
  • 200 g horkej čokolády
  • 200 g smotany na šľahanie 40 %
  • 2 žĺtky
  • 60 g cukru
  • 2 PL želatíny
  • štipka soli
Švajčiarsky maslový krém
  • 303 g zmäknutého masla
  • 150 g kryštálového cukru
  • 84 g bielkov
  • 0,5 g soli
  • potravinárske farbivá rôznych odtieňov

Postup

  1. Korpus - Bielky vyšľaháme do snehu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne do nich pridávame roztopenú čokoládu, maslo a vodu. Nakoniec na striedačku primiešame múku s práškom do pečiva a bielkový sneh. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160°C asi na 15 minút.
  2. Mousse - Vyšľaháme šľahačku asi na 80% a primiešame do nej mascarpone, javorový sirup, citrónovú šťavu a mak. 10 g šľahačky zohrejeme a rozpustíme v nej namočenú želatínu. Všetko následne ručne spojíme. Zmes nalejeme do silikónových formičiek a dáme zamraziť - ideálne cez noc.
  3. Coulis - Višňové pyré zahrejeme na 40°C. Pridáme cukor zmiešaný s pektínom a privedieme k varu. Nakoniec pridáme kyselinu citrónovú. Nalejeme do formičiek a dáme zamraziť - ideálne cez noc.
  4. Čokoládový krém - V hrnci zmiešame mlieko, smotanu, žĺtky, cukor, soľ a ohrejeme na 84°C. Zmes nalejeme na čokoládu a pridáme želatínu. Pomixujeme ponorným mixérom. Necháme vychladiť v chladničke - najlepšie cez noc.
  5. Švajčiarsky maslový krém - Do misky dáme cukor a bielky a vo vodnom kúpeli zohrievame na 71°C. Následne hmotu vyšľaháme na strednej rýchlosti do snehu izbovej teploty. Následne pridávame do krému po častiach maslo a šľaháme asi 7 minút na strednej rýchlosti.
  6. Skladanie - Z korpusu vyrežeme 2 kolieska s priemerom 12 cm. Na spodný natrieme tenkú vrstvu čokoládového krému, do stredu položíme zamrazený coulis vklad a naň mouse vklad. Okolo mousseu naukladáme čerstvé višne. Zvyšný priestor vyplníme čokoládovým krémem a prikryjeme druhým korpusom. Celú tortičku obtrieme čokoládovým krémom a dáme zachladiť. Zachladenú tortičku obtrieme swiss krémom a pomocou malej špachtle naň nanesieme “šmuhy” zafarbeného krému. Nakoniec na vrch torty napíšeme: woman power.
Korpus
  • 4 vajcia
  • 167 g kryštálového cukru
  • 100 g horkej čoklády
  • 100 g vody
  • 100 g masla
  • 167 g hladkej múky
  • 28 g prášku do pečiva
Makový mousse
  • 100 g mascarpone
  • 30 g javorového sirupu
  • 5 g citrónovej šťavy
  • 200 g šľahačkovej smotany 40 %
  • 10 g šľahačky na želatíny
  • 3 PL želatíny
  • 50 g maku
Višňové coulis
  • 200 g višňového pyré
  • 50 g kryštáľového cukru
  • 3 g pektínu
  • 0,5 g kyseliny citrónovej
  • 10 ks čerstvých višní
Čokoládový krém
  • 200 g horkej čokolády
  • 200 g smotany na šľahanie 40 %
  • 2 žĺtky
  • 60 g cukru
  • 2 PL želatíny
  • štipka soli
Švajčiarsky maslový krém
  • 303 g zmäknutého masla
  • 150 g kryštálového cukru
  • 84 g bielkov
  • 0,5 g soli
  • potravinárske farbivá rôznych odtieňov
  1. Korpus - Bielky vyšľaháme do snehu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne do nich pridávame roztopenú čokoládu, maslo a vodu. Nakoniec na striedačku primiešame múku s práškom do pečiva a bielkový sneh. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160°C asi na 15 minút.
  2. Mousse - Vyšľaháme šľahačku asi na 80% a primiešame do nej mascarpone, javorový sirup, citrónovú šťavu a mak. 10 g šľahačky zohrejeme a rozpustíme v nej namočenú želatínu. Všetko následne ručne spojíme. Zmes nalejeme do silikónových formičiek a dáme zamraziť - ideálne cez noc.
  3. Coulis - Višňové pyré zahrejeme na 40°C. Pridáme cukor zmiešaný s pektínom a privedieme k varu. Nakoniec pridáme kyselinu citrónovú. Nalejeme do formičiek a dáme zamraziť - ideálne cez noc.
  4. Čokoládový krém - V hrnci zmiešame mlieko, smotanu, žĺtky, cukor, soľ a ohrejeme na 84°C. Zmes nalejeme na čokoládu a pridáme želatínu. Pomixujeme ponorným mixérom. Necháme vychladiť v chladničke - najlepšie cez noc.
  5. Švajčiarsky maslový krém - Do misky dáme cukor a bielky a vo vodnom kúpeli zohrievame na 71°C. Následne hmotu vyšľaháme na strednej rýchlosti do snehu izbovej teploty. Následne pridávame do krému po častiach maslo a šľaháme asi 7 minút na strednej rýchlosti.
  6. Skladanie - Z korpusu vyrežeme 2 kolieska s priemerom 12 cm. Na spodný natrieme tenkú vrstvu čokoládového krému, do stredu položíme zamrazený coulis vklad a naň mouse vklad. Okolo mousseu naukladáme čerstvé višne. Zvyšný priestor vyplníme čokoládovým krémem a prikryjeme druhým korpusom. Celú tortičku obtrieme čokoládovým krémom a dáme zachladiť. Zachladenú tortičku obtrieme swiss krémom a pomocou malej špachtle naň nanesieme “šmuhy” zafarbeného krému. Nakoniec na vrch torty napíšeme: woman power.