Zásnubné puzzle
2,5 hod.
20 porcií
Popis
Takto by som si predstavovala ja žiadosť o ruku. Aj keď som stále nezadaná, príde mi to ako vtipný a milý nápad pre niekoho, kto miluje sladké a pečenie. A za moje „umelecké“ schopnosti som vďačná profesorovi a dobrému priateľovi Ľubovi – maliarovi, u ktorého som strávila rok na umeleckej škole v Levoči.
Ingrediencie
Keksíky:
- 113 g zmäknutého masla
- 102 g zmäknutého tuku na pečenie (hera)
- 60 g jemného práškového cukru
- 12 g vanilkového extraktu
- 15 g mletého kardamómu
- 3 g soli
- 325 g hladkej múky
Bielková poleva:
- 45 g bielkov
- 300 g jemného práškového cukru
- 6 ml citrónovej šťavy
- 3 g kukuričného škrobu
- 5 g glukózového sirupu
Zdobenie:
- červená potravinárska farba
- čierna potravinárska farba
Postup
- Keksíky - Maslo a stužený tuk na pečenie vyšľaháme do hladka ručným mixérom s metličkami približne 3 minúty. Následne pridáme soľ, cukor, kardamóm, extrakt a všetko spolu dobre vymiešame približne 3 minúty. Preosejeme múku a cesto premixujeme, pokiaľ sa zmes prepojí a neostanú žiadne kúsky múky. Spracujeme do guličky dáme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 h. Potom cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske, vykrojíme, dáme na perforovanú podložku a na vrch keksíkov položíme druhú perforovanú podložku, aby nám nevznikli bubliny a pečieme pri 175 °C približne 10 - 12 minút.
- Poleva - Všetky suroviny na bielkovú polevu vyšľaháme v robote približne 3 minúty na maximálnej rýchlosti dohladka. Bielkovú zmes zafarbíme. Zmes, ktorú budeme používať na okraje, necháme hustejšiu. Zmes, ktorou budeme vyplňovať keksíky, zriedime s troškou vody.
Keksíky:
- 113 g zmäknutého masla
- 102 g zmäknutého tuku na pečenie (hera)
- 60 g jemného práškového cukru
- 12 g vanilkového extraktu
- 15 g mletého kardamómu
- 3 g soli
- 325 g hladkej múky
Bielková poleva:
- 45 g bielkov
- 300 g jemného práškového cukru
- 6 ml citrónovej šťavy
- 3 g kukuričného škrobu
- 5 g glukózového sirupu
Zdobenie:
- červená potravinárska farba
- čierna potravinárska farba
- Keksíky - Maslo a stužený tuk na pečenie vyšľaháme do hladka ručným mixérom s metličkami približne 3 minúty. Následne pridáme soľ, cukor, kardamóm, extrakt a všetko spolu dobre vymiešame približne 3 minúty. Preosejeme múku a cesto premixujeme, pokiaľ sa zmes prepojí a neostanú žiadne kúsky múky. Spracujeme do guličky dáme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 h. Potom cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske, vykrojíme, dáme na perforovanú podložku a na vrch keksíkov položíme druhú perforovanú podložku, aby nám nevznikli bubliny a pečieme pri 175 °C približne 10 - 12 minút.
- Poleva - Všetky suroviny na bielkovú polevu vyšľaháme v robote približne 3 minúty na maximálnej rýchlosti dohladka. Bielkovú zmes zafarbíme. Zmes, ktorú budeme používať na okraje, necháme hustejšiu. Zmes, ktorou budeme vyplňovať keksíky, zriedime s troškou vody.