Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Zlatá rybka od Dávida

Zlatá rybka od Dávida

Popis

Kto z nás by nechcel mať zlatú rybku? Na kastingu do Pečie celé Slovensko sa ma režisér opýtal otázku: ,, Keby si mal zlatú rybku, čo by si si želal? ‘‘. Moja odpoveď v tom strese bola samozrejme prvoplánová: ,,Postup do Pečie celé Slovensko ‘‘. A ono to predsa vyšlo. Tak som sa rozhodol, že jednu zlatú rybku upečiem.

Ingrediencie

Piškóta
  • 780 g hladkej múky
  • 500 g Hokkaido tekvica (pečená)
  • 3 ks prášok do pečiva
  • 3 ČL sódy bikarbóny
  • 120 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • 15 vajec
  • 6 strúčikov cesnaku
  • petržlenová vňať
  • čierne korenie
  • soľ
Kôprová pena
  • 100 g čerstvého kôpru
  • 800 g nátierkového masla
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mletých mandlí
  • čierne korenie
  • soľ
Lososová pena
  • 360 g cottage cheese (neochutený)
  • 400 g lososových plátkov
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 menšia červená cibuľka
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • čierne korenie
  • soľ
Ozdoba
  • 400 g lososových plátkov
  • 250 g parmezánu
  • 50 g kôporu
  • 250 g cheddaru
  • 100 g syr balkánskeho typu
  • plátková želatína
  • 100 ml vody

Postup

  1. Tekvicu Hokkaido umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na kusy, pečieme v rúre pri 200 °C cca 25-30 minút.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov.
  3. K tekvici pridáme žĺtky, olej, mlieko, cesnak, soľ, čierne korenie.
  4. Zmiešame si múku a práškom do pečiva.
  5. Vyšľaháme si bielka.
  6. Na striedačku pridávame múčnu zmes a pomaly zamiešavame tuhý sneh.
  7. Cesto si prenesieme do tortového, štvorcového rafika, ktorý si vystelieme alobalom.
  8. Piškótu pečieme pri 180 stupňoch cca 45-50 minút.
  9. Pripravíme si lososovú penu.
  10. Na olivovom oleji si orestujeme červenú cibuľku a pridáme na ňu nakrájaného lososa (200 g) aby sa zatiahol a necháme vychladnúť.
  11. V miske si vymixujeme do peny restovanú cibuľku s lososom, pridáme zvyšné plátky lososa (200g) a cottage cheese.
  12. Na konci ochutíme soľou a čiernym korením.
  13. Pripravíme si kôprovú penu.
  14. Nátierkové maslo si vyšľaháme so smotanou na šľahanie. Pridáme nasekaný kôpor a orechy a ešte zľahka zamiešame.
  15. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  16. Po vychladnutí si korpus prekrojíme na polovicu a obidve polovičky si prekrojíme (tak aby nám vznikli 4 obdĺžnikové korpusy).
  17. Obidve plnky si prenesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.
  18. Z korpusov si podľa šablóny vykrojíme rybu.
  19. Na prvý korpus si nanášame plnku (lososová) v tvare bodiek.
  20. Na krém si naukladáme tenké plátky cheddaru a uložíme druhý korpus.
  21. Na ten si nanášame druhú plnku (kôprovú) v tvare bodiek.
  22. Na krém si naukladáme tenké plátky parmezánu a uložíme tretí korpus.
  23. Postupujeme rovnako.
  24. Štvrtý korpus si natrieme penou (kôprová).
  25. Z plátkov lososa si vykrajujeme malé krúžka (tvar šupiny), ktoré ukladáme po celom vrchu torty okrem jedného pásu, ktorý nastriekame zvyšnou kôprovou penou.
  26. Plátky lososa potrieme pripravenou želatínou aby sa nám na povrchu vytvorila glazúra.
  27. Pripravíme si parmezánový chips, ktorý použime ako plutvy.
  28. Parmezán si nastrúhame a na papier na pečenie poukladáme malé kôpky syra.
  29. Tieto kôpky pečieme pri 200 stupňoch 5 minút.
  30. Vychladnuté parmezánové chipsy si uložíme na miesto, kde majú byť plutvy.
  31. Celú tortu postriekame zlatým, práškovým sprejom.
Piškóta
  • 780 g hladkej múky
  • 500 g Hokkaido tekvica (pečená)
  • 3 ks prášok do pečiva
  • 3 ČL sódy bikarbóny
  • 120 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • 15 vajec
  • 6 strúčikov cesnaku
  • petržlenová vňať
  • čierne korenie
  • soľ
Kôprová pena
  • 100 g čerstvého kôpru
  • 800 g nátierkového masla
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mletých mandlí
  • čierne korenie
  • soľ
Lososová pena
  • 360 g cottage cheese (neochutený)
  • 400 g lososových plátkov
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 menšia červená cibuľka
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • čierne korenie
  • soľ
Ozdoba
  • 400 g lososových plátkov
  • 250 g parmezánu
  • 50 g kôporu
  • 250 g cheddaru
  • 100 g syr balkánskeho typu
  • plátková želatína
  • 100 ml vody
  1. Tekvicu Hokkaido umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na kusy, pečieme v rúre pri 200 °C cca 25-30 minút.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov.
  3. K tekvici pridáme žĺtky, olej, mlieko, cesnak, soľ, čierne korenie.
  4. Zmiešame si múku a práškom do pečiva.
  5. Vyšľaháme si bielka.
  6. Na striedačku pridávame múčnu zmes a pomaly zamiešavame tuhý sneh.
  7. Cesto si prenesieme do tortového, štvorcového rafika, ktorý si vystelieme alobalom.
  8. Piškótu pečieme pri 180 stupňoch cca 45-50 minút.
  9. Pripravíme si lososovú penu.
  10. Na olivovom oleji si orestujeme červenú cibuľku a pridáme na ňu nakrájaného lososa (200 g) aby sa zatiahol a necháme vychladnúť.
  11. V miske si vymixujeme do peny restovanú cibuľku s lososom, pridáme zvyšné plátky lososa (200g) a cottage cheese.
  12. Na konci ochutíme soľou a čiernym korením.
  13. Pripravíme si kôprovú penu.
  14. Nátierkové maslo si vyšľaháme so smotanou na šľahanie. Pridáme nasekaný kôpor a orechy a ešte zľahka zamiešame.
  15. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  16. Po vychladnutí si korpus prekrojíme na polovicu a obidve polovičky si prekrojíme (tak aby nám vznikli 4 obdĺžnikové korpusy).
  17. Obidve plnky si prenesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.
  18. Z korpusov si podľa šablóny vykrojíme rybu.
  19. Na prvý korpus si nanášame plnku (lososová) v tvare bodiek.
  20. Na krém si naukladáme tenké plátky cheddaru a uložíme druhý korpus.
  21. Na ten si nanášame druhú plnku (kôprovú) v tvare bodiek.
  22. Na krém si naukladáme tenké plátky parmezánu a uložíme tretí korpus.
  23. Postupujeme rovnako.
  24. Štvrtý korpus si natrieme penou (kôprová).
  25. Z plátkov lososa si vykrajujeme malé krúžka (tvar šupiny), ktoré ukladáme po celom vrchu torty okrem jedného pásu, ktorý nastriekame zvyšnou kôprovou penou.
  26. Plátky lososa potrieme pripravenou želatínou aby sa nám na povrchu vytvorila glazúra.
  27. Pripravíme si parmezánový chips, ktorý použime ako plutvy.
  28. Parmezán si nastrúhame a na papier na pečenie poukladáme malé kôpky syra.
  29. Tieto kôpky pečieme pri 200 stupňoch 5 minút.
  30. Vychladnuté parmezánové chipsy si uložíme na miesto, kde majú byť plutvy.
  31. Celú tortu postriekame zlatým, práškovým sprejom.