![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
...A je to!
![...A je to!](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0940/pcs2-ep4-kreativna-marian.jpg)
Kreatívna
výzva
![Marián z Pečie celé Slovensko](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/marian.jpg)
Recept od Mariána
Ingrediencie
Cesto
- 5 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 140 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 5 PL oleja
- Štipka soli
Plnka
- 2 ks pudingového prášku
- 0,6 l mlieka
- 2 ks vanilkový cukor
- 375 g masla
- 100 g práškového cukru
- 500 g višne (mrazené alebo kompót)
Na ozdobenie
- 1 kg modelovacej hmoty
- Farby modrá, červená, hnedá, čierna, telová, žltá
Postup
- Korpus - bielky so soľou vyšľaháme na najvyššom stupni. Akonáhle je sneh takmer hotový, po častiach (na 3 x ) prisypávame cukor a stále šľaháme. Sneh s cukrom musíme dostatočne vyšľahať (cca 5 min.). Do hotového pevného snehu postupne zašľaháme žĺtky a olej na miernych otáčkach. Pridať 1 žĺtok, prešľahať, 1 lyžicu oleja, prešľahať.... opakujeme 5 x. Múku a kakao cez sitko vsypeme na žĺtkovo-snehovú zmes a vareškou opatrne premiešame. Pečieme pri 150 °C cca 30 minút.
- Na plnku uvaríme pudingový prášok s mliekom, vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, práškový cukor. Postupne primiešame vychladnutý puding.
- Korpus prekrojíme, naplníme plnkou, dáme ovocie, na vrch a boky natrieme krém. Ozdobíme postavičkami, ktoré vyrobíme z modelovacej hmoty.
![Marián z Pečie celé Slovensko](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/marian.jpg)
Marián
Colník Marián pochádza z Brezovej pod Bradlom a jeho vášňou sú motorky. K pečeniu ho priviedla babka, ale väčšinu svojich pekárskych zručností sa za uplynulých 10 rokov naučil za výdatnej pomoci svojej manželky.